Çözüldü Korsan oyunlar ve yazılımlar sonrası aşırı yavaşlama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

berkayvirtue

Kilopat
Daha fazla  
Bu konuyu hem bir ders aldığım için öğüt niteliğinde yazıyorum, hem de soru sormak için yazıyorum. Sistemimde birkaç tane korsan yazılım kullandım ve SSD'yi ilk aldığım günden eser kalmadı. İlk aldığımda 6-7 saniyeyi geçmeyen açılma süresi 1 dakikaya kadar uzadı. Bazen dakikalar sonra açılan sistemimde aynı zamanda açılır açılmaz bir süre donmalar yaşanmaya başlandı. Eğer bu tür zorlukları kaldıramıyorsanız sakın korsan yazılım indirmeyin.

Sorum şudur, bir daha hiçbir korsan oyun ve yazılım indirmemek adına bilgisayarıma format atmayı düşünüyorum. Sizce SSD'yi ilk aldığım günki gibi bir performans ile karşılaşabilir miyim hiç korsan yazılım yüklememek adına format atarsam?

Çözüm
Hocam eğer bilmiyorsanız yardımcı olabilirim.
Hangi konuda?
Virüs taraması yapın Kaspersky ile. Ayrıca aldığınız SSD'de ısınma sorunu var diye biliyorum ısındığı için yavaşlıyor olabilir.
Daha önce her korsan oyun/yazılım sonrası yaptım fakat hep temiz gözüktü.
Evet temiz bir format attım ve bir günde hiçbir korsan yazılım, veya oyun yüklemedim. Sadece bir tane Rise of the Tomb Raider oyunu var SSD'de. Ve şu an bilgisayar maksimum 10 saniyede açılıyor, ve hiçbir şekilde donma olmuyor.
Sorun format atılarak çözüldü.
Codex güvenilir bir warez grubudur. Skidrow'u bilemem. Software Patch adı altında virüs bulunan dosyaları kullanmıyor, oyunları da oynamıyorum.
Ben virüs kaynaklı işletim sistemi yavaşlatma olduğunu düşünüyorum. CrystalMark ile test ederseniz kesin sonuca ulaşırız.

Çok pahalı değilse orjinal kullanın,eğer çok absürt pahalıysa güvenli korsan olabilir bence. Nede olsa bir öğrenci bir programa 2000-3000 gibi paralar veremez.
Korsan yazılım olarak idm kullanıyordum bir kere de sony vegas pro indirdim. Vegas Pro ile işim olmaz ama idm'siz bir hayat çok çok zor olacak. Oyunları zaten indirimlerden alabilirim diye düşünüyorum.
Zamanında FitGirl'den de oyun indirdim bu arada. Test şu an yapılıyor sizlerle paylaşacağım.

CrystalDiskMark üzerinden yaptığım test bitti. Yorumlarınızı bekliyorum.
Crystal disk mark ile disk hızına bakın ve disk info ile kac gb/tb veri yazdığınıza bakın. Yapmadıysanız Kaspersky ve Malware Bytes ile tarama yapın. Disk marka modeli nedir?
Testi yaptım ve paylaştım. Disk markası Crucial BX500 240 GB SSD.

Dosya Ekleri

• Adsız.png
    14 KB · Görüntüleme: 45
Hocam değerler normal hatta normalin bile üstünde Crystal mark testinde.

Virüs taraması yapın Kaspersky ile. Ayrıca aldığınız SSD'de ısınma sorunu var diye biliyorum ısındığı için yavaşlıyor olabilir.

SSD o programda zaten stres testine giriyor hocam bence sorun işletim sistemine kurulan yazılımlarda temiz bir kulurum gerek.

Birkaç gün içinde format atacağım. Arkadaşın da dediği gibi değerler normalin üstündeyse muhtemelen temiz bir kurulumdan sonra eski hızına dönecek ve her şeyi aktaracağım çözüm olursa da başa sabitleyeceğim. Bu arada bir tane de harddiskim var 1 TB'lık onu da tamamen formatlayacağım.

Hocam eğer bilmiyorsanız yardımcı olabilirim.
Hangi konuda?
Daha önce her korsan oyun/yazılım sonrası yaptım fakat hep temiz gözüktü.
Evet temiz bir format attım ve bir günde hiçbir korsan yazılım, veya oyun yüklemedim. Sadece bir tane Rise of the Tomb Raider oyunu var SSD'de. Ve şu an bilgisayar maksimum 10 saniyede açılıyor, ve hiçbir şekilde donma olmuyor.
Sorun format atılarak çözüldü.

Son düzenleme:
Çözüm
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…