Çözüldü Korsan oyunlar ve yazılımlar sonrası aşırı yavaşlama

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.

berkayvirtue

Kilopat
Daha fazla  
Bu konuyu hem bir ders aldığım için öğüt niteliğinde yazıyorum, hem de soru sormak için yazıyorum. Sistemimde birkaç tane korsan yazılım kullandım ve SSD'yi ilk aldığım günden eser kalmadı. İlk aldığımda 6-7 saniyeyi geçmeyen açılma süresi 1 dakikaya kadar uzadı. Bazen dakikalar sonra açılan sistemimde aynı zamanda açılır açılmaz bir süre donmalar yaşanmaya başlandı. Eğer bu tür zorlukları kaldıramıyorsanız sakın korsan yazılım indirmeyin.

Sorum şudur, bir daha hiçbir korsan oyun ve yazılım indirmemek adına bilgisayarıma format atmayı düşünüyorum. Sizce SSD'yi ilk aldığım günki gibi bir performans ile karşılaşabilir miyim hiç korsan yazılım yüklememek adına format atarsam?

Çözüm
Hocam eğer bilmiyorsanız yardımcı olabilirim.
Hangi konuda?
Virüs taraması yapın Kaspersky ile. Ayrıca aldığınız SSD'de ısınma sorunu var diye biliyorum ısındığı için yavaşlıyor olabilir.
Daha önce her korsan oyun/yazılım sonrası yaptım fakat hep temiz gözüktü.
Evet temiz bir format attım ve bir günde hiçbir korsan yazılım, veya oyun yüklemedim. Sadece bir tane Rise of the Tomb Raider oyunu var SSD'de. Ve şu an bilgisayar maksimum 10 saniyede açılıyor, ve hiçbir şekilde donma olmuyor.
Sorun format atılarak çözüldü.
Eğer SSD'niz zarar görmedi ise ki bazı virüsler buna sebep olabiliyor ama düşük bir ihtimal, çok fazla yazma ve silme işlemi yapmadı iseniz ki sadece oyunlar ile dediğim kadar fazla işlem yapmak pek mümkün değildirir; kısaca çok büyük ihtimalle SSD'niz eski hızına dönecektir.

Eski haline döneceğini düşünüyorum. Dönmese bile az bir kayıpla, yine sizi memnun edecektir.
Tabii ki SSD'nin ömrünü bitirmemiş iseniz.

Kesinlikle SSD'ye etki ettiğine emin misin? Virüslü yazılım işletim sistemini yavaşlatıyor olabilir. Sağlık testi uyguladın mı?

SSD'de bir sorun olmadığını anlamak üzere ilk önce CrystalMark gibi bir programla hız testi yapmanız daha doğru olur.
Format için ise eğer Windows'un bulunduğu sürücüyü temiz kuruluma tabii tutarsanız bir sıkıntı kalmaz. Orijinal programlar kullanmaya özen gösterin ardından veya ücretsiz alternatifler :).

SSD ve sabit disklerin belli bir ömrü vardır ve o ömür gittikce okuma yazma hızı azalmaya ve SSD harddisk emekli olmaya yaklaşıyor. SSD alalı çok olmadıysa sorunu formatla çözebilirsiniz.
SSD'yi alalı 4-5 ay oldu sanırım fakat hiç format atmadım daha önce. Bu yüzden pek sıkıntı olacağını sanmıyorum okuma/yazma konusunda.

Kesinlikle SSD'ye etki ettiğine emin misin? Virüslü yazılım işletim sistemini yavaşlatıyor olabilir. Sağlık testi uyguladın mı?
Korsan oyunlardaki veya yazılımlardaki yavaşlatma olayını direkt olarak herhangi bir virüsün etkileyeceğini sanmıyorum. İsim vermek ne kadar doğru olur bilmiyorum fakat Codex-Skidrow gibi ünlü korsan yayıncılarından indiriyordum çoğu kişinin indirdiği gibi. Umarım eski hızına geri döner hiç format atmadığım için okuma yazma konusunda da sıkıntı çıkacağını sanmıyorum.

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı