Korsan Windows'tan kurtulmak

zoro043

Hectopat
Katılım
23 Haziran 2019
Mesajlar
705
Makaleler
1
Yer
Ankara
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
KMSpico kurulmuştu PC'yi aldigimda yaklasik 2 aydir kullaniyorum icim rahat degil, Windows ayarlarindan PC'yi sifirlamistim ve yarin OEM key alacagim Windows'um orijinal olur mu?
 
Son düzenleyen: Moderatör:
İlk olarak satın aldığınız ürün anahtarının bilgisayarınızda kurulu olan sürümle aynı olduğundan emin olun. Daha sonra internetten ürün anahtarına uygun sürümdeki Windows 10'u indirip bir USB bellek ile kurulum imajı oluşturun. Bununla ilgili rehberler mevcut. Bütün disk bölümlerine biçimlendirme yaparak temiz kurulum yapın.
 
OEM Dijital lisanslar sadece bir anakart'a mahsus olup sadece Windows'un etkinleştirilmesini sağlayan internetten ucuz olarak bulunabilen bir Lisans'dır.
Format atmış olsanız bile yine aynı OEM Lisans ile etkinleştirip Windows'u Orijinal olarak kullanabilirsiniz.
Girdiğiniz Lisans anakart da saklanarak bir daha ki etkinleştirmede aynı kodu girebilmenize olanak sağlar.
Eğer Donanımı değiştirirseniz yeniden bir OEM Lisans satın almanız gerekecektir.
 
Eğer Donanımı değiştirirseniz yeniden bir OEM Lisans satın almanız gerekecektir.
Eğer kullanılan lisans bir Microsoft hesabı ile ilişkilendirilirse bu hesap kullanılarak donanım değişikliklerinde de aynı lisans kullanılabiliyor. Yeniden lisans satın alınmasına gerek yok.
 
Alışveriş sitelerinde orijinal Windows keyleri satılıyor çok cüzi bir miktara. Galiba ben 10 TL'ye almıştım 2.5 ay kadar önce. Bütün updateleri sorunsuz bir şekilde alabiliyorum henüz bir problemle karşılaşmadım. Tavsiye ederim :)
 
Çok tessekkur ederim. KMSpico nun kendini silmesi icin programi iniyo zaten.
Bu tarz yazılımlar geride iz bırakabilir. Farklı güvenlik açıklarına neden olabilir. KMSpico'nun kendisi bir zarar vermese bile başka kötü amaçlı yazılımlar için bir arka kapı bırakabilir. Bu nedenle temiz kurulum daha doğru olur.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Yeni konular

Geri
Yukarı