Korsan yazılım kullanmanın cezası hapis değil mi?

Biliyorum reklamlardan kazandıklarını ama kim sana neden paralı bir oyunu ücretsiz bir oyun versin? Anti-virüsler var demişsin de o zaman dünyada bilgisayar virüsü kalmazdı.
Birisi kırıyor diğerleri de tarama yaptıktan sonra kendi reklamlı sitelerini koyuyorlar. Virüs koyan vardır ama anti virüsler hallediyor.

Birisi kırıyor diğerleri de tarama yaptıktan sonra kendi reklamlı sitelerini koyuyorlar. Virüs koyan vardır ama anti virüsler hallediyor.
Hocam diyorum ki anti-virüsler her şeyi hallediyorsa şuan neden bilgisayar virüsleri var hala?

Tabii ki de yok öyle hapis cezası falan olsaydı ben şu an burada olmazdım.

Hapis cezası yok bildiğim kadarıyla, firmalara para cezası kesiyor olabilir. Firmaların birçoğu lisanslı yazılım kullanıyor. Adobe ürünleri bunun başında geliyor. Microsoft'un ana gelir kaynağı kişisel kullanıcıya satılan lisanslar değil onun için çok üzerine düştüğünü sanmıyorum. Laptoplarda falan zaten çakılı geliyor. Her türlü lisans ücreti alıyor. En büyük zarar gören indie geliştiriciler. Büyük firmalara yazılım geliştirenler kolay kolay mağdur olmaz onlarda zaten lisanssız kullanım çok çok düşüktür.

Arkadaşlar madde 71'e göre 1 yıldan 5 yıla kadar hapis cezası var. (FiKiR VE SANAT ESERLERİ KANUNU)

Dosya Ekleri

• FiKiR VE SANAT ESERLERİ KANUNU.pdf
    1,1 MB · Görüntüleme: 90

Şirketlerde falan kullanılırsa ceza alıyorlardı ben öyle biliyorum. Ama düz ev kullanıcısını kim şikayet edecek kim dava açacak.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…