Korsan yazılım performansı etkiler mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

AREMY

Centipat
Arkadaşlar, biliyorum çoğunuz haklı olarak kızacak. Adamlar yapıyor, almıyorsun, crackli indiriyorsun diye ama Türkiye'de ekonomi bu. 100-250-300 TL'yi hiçbir aile 1 oyuna vermez. Çocuk da kendi parası ile alamaz o kadar pahalı bir oyunu çalışarak. O yüzden yok şöyle, yok böyle diye yazmazsanız sevinirim. Şimdi şöyle, PC eskidi benim bayağı. Bir yeni PC alacağım birkaç ay içerisinde inşallah ve malum crackli uygulama indirmek istemiyorum ama mecbur kalıyorum. Mevzu şu örnek olarak 1 TB hafıza olacak PC'de, mesela bende eskiden kalma uyarsa 200 GB harddisk var. 1 TB'ye normal şeyler kursam, crack bulaştırmasam, 200 GB olan yere crackli uygulamalar kursam PC'ye zararı olur mu? Crack, PC'ye zarar veriyor performans açısından sanırım, arkadaşlarımdan duymuştum onu. Yani aslında soru şu: Crack direkt performansına mı zarar veriyor, yoksa hard diski mi etkiliyor? Cevaplayanlara teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Crack dediğimiz şeyin Türkçe çevirisi şiddetle vurmak, patlatmak, çökertmek. Ne bekleyebilirsiniz ki...

Bilgisayarınıza zararlı bir yazılım girdiği anda her şey olabilir bunu göze alıp devam etmelisiniz.
James Donkey'nin içerisinde "eşek" kelimesi var diye kalitesiz diyenlere benzemiş. Corsair da "korsan" demek, korsanlar kötüdür; zarar verir. Kullanmayın, kullandırmayın.

İşin etik boyutu bir yana, benim korsan kullanmama sebebim bu; güvenmeme. Bilgisayarımı ve verilerimi riske atmak istemiyorum. Sizin de indirmenizi tavsiye etmem.

Benim fikrimce kimse babasının hayrına program/oyun kırmaz. İlla ki bir virüs, bir zararlı yazılım vardır içinde.

James Donkey'nin içerisinde "eşek" kelimesi var diye kalitesiz diyenlere benzemiş. Corsair da "korsan" demek, korsanlar kötüdür; zarar verir. Kullanmayın, kullandırmayın.
MSI da Dragon falan diyor Khaleesi mi diyelim, ROG Republic falan anarşik sanırım.

Eşek muhabbetine gelince kalitesiz yani yapacak bir şey yok. Bir ürünü 100 kişi alıp 80'i sövüyorsa başarısızdır yani.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı