Korsan yazılım performansı etkiler mi?

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.

AREMY

Centipat
Arkadaşlar, biliyorum çoğunuz haklı olarak kızacak. Adamlar yapıyor, almıyorsun, crackli indiriyorsun diye ama Türkiye'de ekonomi bu. 100-250-300 TL'yi hiçbir aile 1 oyuna vermez. Çocuk da kendi parası ile alamaz o kadar pahalı bir oyunu çalışarak. O yüzden yok şöyle, yok böyle diye yazmazsanız sevinirim. Şimdi şöyle, PC eskidi benim bayağı. Bir yeni PC alacağım birkaç ay içerisinde inşallah ve malum crackli uygulama indirmek istemiyorum ama mecbur kalıyorum. Mevzu şu örnek olarak 1 TB hafıza olacak PC'de, mesela bende eskiden kalma uyarsa 200 GB harddisk var. 1 TB'ye normal şeyler kursam, crack bulaştırmasam, 200 GB olan yere crackli uygulamalar kursam PC'ye zararı olur mu? Crack, PC'ye zarar veriyor performans açısından sanırım, arkadaşlarımdan duymuştum onu. Yani aslında soru şu: Crack direkt performansına mı zarar veriyor, yoksa hard diski mi etkiliyor? Cevaplayanlara teşekkürler.

Son düzenleyen: Moderatör:
Hak yemek oluyor hocam. Bir işe emek edip yıllarca uğraştığını düşün para kazanmak istiyorsun fakat insanlar bunu senin emeğini suistimal ederek bedavaya aldıklarını düşün.

Hocam herkes mi bedavaya indiriyor büyük bir kesim zaten parayla alıyor. Parası olan basıp alıyor neden uğraşssin ki, böyle indirenler de heves edip indiriyorlar işte.

MSI da Dragon falan diyor Khaleesi mi diyelim, ROG Republic falan anarşik sanırım.

Eşek muhabbetine gelince kalitesiz yani yapacak bir şey yok. Bir ürünü 100 kişi alıp 80'i sövüyorsa başarısızdır yani.
Hayır başarısız olmasına sözüm yok, sözüm başarısızlığı kaliteye değil de ada bağlayanlara.

Hayır başarısız olmasına sözüm yok, sözüm başarısızlığı kaliteye değil de ada bağlayanlara.
Ben sadece ironi yapmıştım. Sonuç olarak kimse keyfine kırmıyor bu oyunları.

İşin garip tarafı crack üretebilmekte büyük bir emek istiyor. En az oyun üretmek kadar zor olduğunu düşünüyorum.

İyi de kim bu kadar emeği hayrına yapar? Parası yetmeyenlere alsın eğlensinler, eğlence herkesin hakkı mottosu ile yola çıktıklarını düşünmüyorum.

İlla ki zararsızlar vardır, riske değecek mi?

6 Terabaytlık crackli oyun koleksiyonum var. Steam'de 250 oyunum var. 18 senedir bilgisayar oyunu oynuyorum. Hikayeli olup bitirdiğim oyunların notunu tutuyorum. 160'dan fazla bitirdiğim hikayeli oyun var.

Sana iki tavsiyem var. 1) bilgisayarında senin veya bir sevdiğinin çıplak fotoğrafı olmasın. Banka bilgilerini kaydetme. Çalışıyorsan şirket veya kendi şahsi bilgilerini kaydetme. Şifrelerini kaydetme. Ondan sonra rahat ol. Forumda kimse FIB ajanı değil. Forumdakilere soruyorum. "Sizi kim niye takip etsin ya hacklesin arkadaşlar? "Siz kimsiniz?" Diyesim geliyor. Olabilecek en kötü ihtimal bilgisayarını sömürürler. Şahsi fikrim yüz binde bir ihtimal. Onda da en kötü Windows'u temiz kurulum yaparsınız ya da bilgisayarınızdaki bir parça bozulur yenisini alırsınız.

2) Crackli oyun oynanır. Kimse şov yapmasın. Önemli olan onu nereden indirdiğindir. Kendine kaliteli bir site bul. Sadece oradan indir.

Ben neden orijinal oyun alırım sana onu da açıklayayım;

Oyuna veya yapan firmaya hayranlık duymuşumdur.
Oyunun korsan versiyonu henüz çıkmamıştır veya yakın gelecekte çıkma ihtimali yoktur.
Oyun güzeldir, oynamak istiyorumdur ama fiyatını hak etmiyordur.
Oyun multiplayer olduğundan dolayı korsan oynanmıyordur.
Oyunun fiyatı bütçemi hiçbir şekilde etkilemeyecektir, fiyatını umursamadığım içindir.
Oyunun korsan versiyonunda optimizasyon problemleri vardır, korsan versiyonunun güncellemesi yoktur ama orijinali sorunsuzdur.

Bu nedenlerden hiçbiri yoksa benim için orijinal oyun almam için bir neden yoktur.

Oyunların 600, 700 TL olduğu ülkede ihtiyaçtır Crack.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…