Korumalı priz yeterli mi? UPS alınmalı mı?

torcak1

Hectopat
Daha fazla  
Sene sonu yeni bilgisayar toplamayı düşünüyorum. Şuan kullandığım bilgisayarda elektrik kesintisi sonrası bilgisayarın açılmaması gibi bir çok güç sorunu yaşadığım için yeni bilgisayar aldığımda UPS ya da akım korumalı priz almayı düşünüyorum. Sistemde Corsair TX650M ya da CX650 güç kaynağı kullanmayı düşünüyorum. Akım korumalı priz yeterli olur mu, yoksa UPS mi almalıyım? İkisini de almamın ekstra bir faydası olur mu?

Corsair'den CX ve VS serisini önermiyorum. Kronik ses ve cızırtı problemli PSU'lar. FSP Hydro 600W alabilirsin. Akım korumalı priz kesinlikle kullan. Kalitesiz priz yüzünden 2 haftalık anakartım çöp olmuştu. Oturduğun yerde çok fazla elektrik kesilmiyorsa UPS'ye çok ihtiyaç yok.

Elektrik tesisatını direk etkileyebilecek pik voltajlar kullanılan bu tesisatta hiç bulunmuyorsa eğer (Yıldırım düşmesi etkisi, şebekeyle ilgili aşırı pikler, vb.) akım korumalı prize de gerek yoktur aslında, çok kaliteli PSU'ların giriş devresinde belirli limitlere kadar olan bir akım koruma sistemi (Tüm elemenlarıyla) zaten mevcuttur.

Elektrik kesintisi sonrası PC'lerin açılmama riski ise akım korumalı prizlerle de önlenerek tam olarak düzelemez aslında, bazı durumlarda sistem dosyalarının veya hardware'nin bozulabiilmesi nedenlidir ve bu kaçınılmazdır (Matrix'de Neo'ya Matrix'in asıl kurucusunun söylediği çok bilge bir söz şu anda aklıma geldi, bu "kaçınılmaz" kelimesiyle de) , bunu tam olarak gözetiyorsanız eğer o zaman UPS almalısınız ki kesintilerden sonra PC'nizde sıfır toleransla (Hadise'nin "sıfır tolerans" ı da bu yaz da en çok çalınma listelerindedir bu arada) dosya bozulmamasını sağlamış olursunuz.

* Çok zayıf da olsa her zaman bu piyangonun elektrik kesintilerinde olumsuz anlamda çıkma olasılığı her zaman vardır zaten. Şanslı olanlarımızın ve sistemi çok iyi olanlarımızın sistemi, aslında mevcut bu kesintilerden çok fazla etkilenmemiş oluyor. Ancak elektrik ayda 2-3 kereliğine kesiliyorsa UPS'ye yine hiç gerek yoktur. Kolay gelsin.

Teşekkürler herkese cevapları için. Bulunduğum bölgede elektrik bazen haftada 1 kesiliyor, bazen de günde 5 6 kere kesiliyor. Alıcağım sistem baya pahalı olduğu için hiç riske atmayıp UPS almaya karar verdim. TX650M güç kaynağına nasıl bir UPS almalıyım? Yardımcı olabilirseniz sevinirim.

Bence hiçbirine gerek yok. Hiç koruma vs. kullanmadım bugüne kadar. Bir sıkıntı da olmadı. Üstelik PSU'nun setifikası bile yok 100TL'lik.
Bir sıkıntı olduğu zaman görürüm ben sizi nasıl ağlar dert yanarsınız buralarda.

Uyarı! Bu konu 8 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı