Kosinüs Sinüs nedir?

264523

Gigapat
İlk 5 Haneli Mesajınız!
Makaleler
4
Uzaktan eğitimle 11.sınıf matematikte radyan derken hoca birden kosinüse, sinüs'e geçti ve ilk defa gödüğüm için ileride anlarım diye düşünmüştüm. Bu gün 4.dersi işledik ve hoca kosinüsleri sinüse, tanjantı kontajanta bölüyor bir şeyler buluyor. Benim anlamadığım mesela bulduğu 1-cosx falan gibi bir şeyden 1/3 buluyor bu 1/3 ne iki açının oranı mı? Uzunlukları oranı mı? Yani bu 1/3 ben üçgende nereye yerleştireceğim. Çok anlamadım ve kafam iyice limon oldu. Açıklar mısınız?

Anladığım kadarıyla konunun temeline hakim değilsiniz bu yüzden bu videoları izlemenizi tavsiye ediyorum(kendi izlediğiniz ve beğendiniz bir hoca varsa onunda bu konularını izleyebilirsiniz);
Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bu içeriği görüntülemek için üçüncü taraf çerezlerini yerleştirmek için izninize ihtiyacımız olacak.
Daha detaylı bilgi için, çerezler sayfamıza bakınız.

Bunlardan sonra konu üzerine biraz test çözerseniz oturabileceğini düşünüyorum. @Vavien.'de gerekli önerileri yapacaktır.

Bende 11.sınıfım hocam ne kadar zorlandığınızı tahmin edebiliyorum. Kısaca şöyle anlatayım Sinüs= Y ekseni olur. X=Kosinüs ekseni olur. Sinüsü ve kosinüsü dik üçgen özelliklerinden yararlanarak buluyoruz. Sinüs=Karşı Kenar/Hipotenüs ve Kosinüs=Komşu kenar/Hipotenüstür. Dediğin gibi bunları bulurken de özel üçgenin özelliklerinden yararlanırız. Peki nedir bu özel üçgen mesela 30 60 90 üçgeni. 30°nin gördüğü kenar 2 ise 60°2√3 90° ise 4 görür. Kısacası hocan bu özel üçgen bilgilerinden anlatıyor.Discord hesabım bu burdan ulaşabilirsin istersen Fapdullahh君#7612

@yika38 in dediklerine şunu ekleyeyim: Birim çemberde x ekseniyle yarıçap arasını alalım.(1. Bölgede çizdiğimi hayal edin, daha kolay olur.) X ekseniyle yarıçap arasındaki açıya α(alfa) diyelim. Yarıçap için çizdiğimiz doğru parçasının çembere değdiği noktadan X eksenine indirilen dikme de sinα oluyor. Orada küçük bir üçgen oluştu şimdi. α açısının karşısı sinα komşusu da cosα oluyor.
Bu resimde güzelce şematize edilmiş.
Bu yazıda sayfanın başındaki ilk resim.
Birazdan birkaç kural daha ilave edeceğim, kendi öğrendiklerimi de pekiştirmiş oluyorum, çok kitabi anlatamadım ama, hoş görüverin artık :)

Uyarı! Bu konu 6 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı