Koştuğum anda damarlarım sesli atmaya başlıyor

emrullah çetin

Yoctopat
Daha fazla  
Merhaba, direkt konuya gireceğim. Normalde ciğerlerim her şeye yeterdi; koşuya, yüzmeye falan gayet iyi giderdim. Futbol güzel oynarım, bileklerim açıktır, sürekli halı sahaya giderdim ve birçok şey yapardım. Sürekli havuza da giderdim. Ancak son iki yıldır kabus gibi bir durumdayım. Az bir şey koşmaya çalıştığımda kulaklarım çınlıyor, boğazımdaki sağ ve sol tarafta, özellikle sağ taraftaki bir damar mı, nedir bilmediğim bir şey aşırı sesli atmaya başlıyor. Ansikyete tarzı mide bulantısı da oluyor. Hiçbir sporu yapamıyorum. Sağlık ocağına gittim, kan testi yaptırdım, durumumu anlattım. Bana kondisyon eksikliği olabilir dedi, ama kan değerlerim gayet normal çıktı.

Kondisyonumda bir sorun yok. Arkadaşlarım ise “yavaş koş, öyle öyle arttır” diyordu, ama denedim, olmuyor. Kendimi zorlamadan, yürüyüş temposunda bile koşsam, 30 saniye sonra bayılacak derecede fenalaşıyorum. Geçen hafta basketbol oynamaya çıktım, yavaş tempoda. Bütün takımdakiler bana bağırıyor, “koşsana!” falan. Ben ise kulaklarımda pıt pıt sesler duyuyorum, midem bulanıyor. Bu durumu nasıl çözebilirim? (günlük hayatta da bu sorunu yaşıyorum, bazen koşmadan bile.) Kilom ve boyum gayet iyi sigara keyif için belki içiyorum.

Boyun damarlarının dibinde kulak kristalleri var, büyük ihtimal kristallerin oynamış olabilir. Kulak doktoruna görünmende fayda var.Başka sebepler de olabilir elbette ama bu saydıkların kristal oynamasını işaret ediyor. Arkadaşım bir kaç doktor gezdikten ve detaylı testlerden sonra teşhis bulabildi.

Boyun damarlarının dibinde kulak kristalleri var, büyük ihtimal kristallerin oynamış olabilir. Kulak doktoruna görünmende fayda var. Başka sebepler de olabilir elbette ama bu saydıkların kristal oynamasını işaret ediyor. Arkadaşım birkaç doktor gezdikten ve detaylı testlerden sonra teşhis bulabildi.

3 yıl önce kulak kristalim yerinden oynadı araba kazasından sonra ama sonradan hareket tedavısıyle ıyılestım o his ile anlattığımın alakası bile yok ayakta duramıyorsun kulak kristali oynadıgında büyük ihtimalle bende kalple ilgili sorun olduğunu düşünüyorum ya da Google paranoyak yapıyor kulak kristali boyunda değil

Kendine bu kadar güvenme öncelikle. Kondisyonun bayağı kötü dediğin gibiysen. Astımın falan da yoksa sigarayı da çok içmiyorsan tamamen kondisyonsuzluğunla alakalı iki artı iki dört.

Yani kondisyon olabilir ama dediğim gibi düşük tempo girmeyi bırak günlük hayattada yaşayabiliyorum yürürken falan

3 yıl önce kulak kristalim yerinden oynadı araba kazasından sonra ama sonradan hareket tedavısıyle ıyılestım o his ile anlattığımın alakası bile yok ayakta duramıyorsun kulak kristali oynadıgında büyük ihtimalle bende kalple ilgili sorun olduğunu düşünüyorum ya da Google paranoyak yapıyor kulak kristali boyunda değil

Yani kondisyon olabilir ama dediğim gibi düşük tempo girmeyi bırak günlük hayattada yaşayabiliyorum yürürken falan
Kondisyonla alakalı dediğim gibi.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı