emrullah çetin
Yoctopat
Daha fazla
Merhaba, direkt konuya gireceğim. Normalde ciğerlerim her şeye yeterdi; koşuya, yüzmeye falan gayet iyi giderdim. Futbol güzel oynarım, bileklerim açıktır, sürekli halı sahaya giderdim ve birçok şey yapardım. Sürekli havuza da giderdim. Ancak son iki yıldır kabus gibi bir durumdayım. Az bir şey koşmaya çalıştığımda kulaklarım çınlıyor, boğazımdaki sağ ve sol tarafta, özellikle sağ taraftaki bir damar mı, nedir bilmediğim bir şey aşırı sesli atmaya başlıyor. Ansikyete tarzı mide bulantısı da oluyor. Hiçbir sporu yapamıyorum. Sağlık ocağına gittim, kan testi yaptırdım, durumumu anlattım. Bana kondisyon eksikliği olabilir dedi, ama kan değerlerim gayet normal çıktı.
Kondisyonumda bir sorun yok. Arkadaşlarım ise “yavaş koş, öyle öyle arttır” diyordu, ama denedim, olmuyor. Kendimi zorlamadan, yürüyüş temposunda bile koşsam, 30 saniye sonra bayılacak derecede fenalaşıyorum. Geçen hafta basketbol oynamaya çıktım, yavaş tempoda. Bütün takımdakiler bana bağırıyor, “koşsana!” falan. Ben ise kulaklarımda pıt pıt sesler duyuyorum, midem bulanıyor. Bu durumu nasıl çözebilirim? (günlük hayatta da bu sorunu yaşıyorum, bazen koşmadan bile.) Kilom ve boyum gayet iyi sigara keyif için belki içiyorum.
Kondisyonumda bir sorun yok. Arkadaşlarım ise “yavaş koş, öyle öyle arttır” diyordu, ama denedim, olmuyor. Kendimi zorlamadan, yürüyüş temposunda bile koşsam, 30 saniye sonra bayılacak derecede fenalaşıyorum. Geçen hafta basketbol oynamaya çıktım, yavaş tempoda. Bütün takımdakiler bana bağırıyor, “koşsana!” falan. Ben ise kulaklarımda pıt pıt sesler duyuyorum, midem bulanıyor. Bu durumu nasıl çözebilirim? (günlük hayatta da bu sorunu yaşıyorum, bazen koşmadan bile.) Kilom ve boyum gayet iyi sigara keyif için belki içiyorum.