Koşu ayakkabısı gerekli midir?

Makaleler
6
Daha fazla  
Arkadaşlar günlük koşuya gidiyorum, daha doğrusu bir amaç uğruna koşuyorum diyelim. Koşu sırasında kaval kemiğim ağrıyor, sızlıyor ve geçmedi bir türlü, ayağımda düz bir spor ayakkabı var, koştuğum zemin stadyumdaki koşu zemini. Kilom 100 civarı, boyum 185. U.S. Polo Assn. JETSY 3PR ERKEK SNEAKER SPOR AYAKKABI-Gri Fiyatı, Yorumları - Trendyol şu an koşuya bu ayakkabı ile gidiyorum, spor ibaresi var ama koşuya çok uygun değil sanırım. Arkadaşlarım koşu ayakkabısı almamı söylüyorlar, sizce koşu ayakkabısı gerekli mi? Ve ağrılarımı azaltır mı?

Koşu ayakkabısı almalısınız ancak ayak tabanınıza, basış şeklinize, ayağınızın hangi bölgesiyle yere vuruyor olduğunuza ve koşacağınız zemine uygun olması önemli. İşi ayakkabı üretmek olmayan bir firmanın ayakkabısıyla asla koşmayın mümkünse. Koşu ayakkabısı önerisi vermek zor. Mağazalarda deneyerek (gerekirse mağaza içinde koşarak, zıplayarak) kendiniz bulmalısınız. Yarış, derece gibi hedefleriniz yoksa Decathlon'dan 1250-2000 TL'ye alacağınız bir koşu ayakkabısıyla "deneme" başlangıcı yapabilirsiniz.

Kaval kemiği ağrınız (shin splints) ise ayakkabı kaynaklı da olabilir, kilo kaynaklı da olabilir, koştuğunuz mesafeyi ve hızı (pace) hemen artırmaktan da olabilir. Shin splints için egzersizler ve ısınma hareketleri var, onları uygulayın, iyi dinlenin. Devam ederse hızı ve mesafeyi de azaltarak devam edin ve artışı da kontrollü yapın (mesafeyi haftada %10 artırmak gibi mesela).

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı