Koşulsuz iade son tüketici için bir hak mıdır?

Satın aldığım bir ürünü deneyip memnun kalmadığımda iade edebilmek bana verilmiş bir hak ve benim işime gelen bir durum. Ben bir ürünü alıp "makul ölçüde" kullanmadan gerçekten işime yarayıp yaramayacağını bilemem. Özellikle de mağazada deneme şansım olmayıp internetten aldığım ürünlerde bu geçerli. 1500-2000 TL'ye klavye alıyorsunuz internetten, bir geliyor ki masanıza sığmadı, elinizi acıttı, tuşlarından hiç hoşlanmadınız vs. Ne yapacaksınız? Diyebilirsiniz ki önce git mağazada dene, her ürünün her mağazada teşhiri var mı, her ilde her ürünün teşhir stoğu var mı? Veya USB Hub alıyorsunuz evinizde kullanmak için, Ethernet - HDMI vs girişli docking stationlardan, 300-400 TL verdiniz, ancak evde bütün cihazlarınızı bağladığınızda aldığınız performansı beğenmediniz. Daha önceden deneme şansınız da yok böyle bir durumda, tüm cihazlarınızı mağazaya mı taşıyacaksınız, ethernet kablonuzu monitörünüzü vs? Dolayısıyla "makul ölçüde" kullanılmış "belirli" ürünlerin iadesi, tüketici için oldukça faydalı bir haktır. Bir ürün ambalajı açıldığı andan itibaren iade edilememelidir diye bir durum kabul edilemez, tüketicinin zararına, kapitalizmin faydasınadır. Örneğin kulak içi kulaklıklarda bu kadar kolay iadeyi ben de hatalı buluyorum hijyenik endişeler sebebiyle, ama birçok elektronik ürünü hijyenik bir şekilde, ürünün ömrünü etkilemeyecek şekilde birkaç gün kullanıp denemek mümkün.

Bu şekilde iade edilen ürünlerin yeterince kontrol edilmemesi veya gerekli bakımının yapılmayıp hasarlı, kirli bir şekilde tekrar satılması ise tüketiciye zorluk çıkaran bir durum. Size gelen ürün bariz bir şekilde kullanılmış ise her zaman iade etme şansınız da var, evet zaman ve fırsat kaybettiriyor ama böyle bir imkanınız var sonuçta.

Şimdi siz bir tüketici olarak gelip bir adet oldukça faydalı, bir adet de hafif dezavantajlı durumu, iki adet dezavantajlı duruma dönüştürmek, kazanılmış bir hakkı insanların elinden almak isterseniz, bu doğru bir hareket olmaz. Hali hazırda yasaların size sunduğu bir avantajı geri verme konusunda bu kadar aceleci olmamak gerekir. Basit tüketicinin karşısında, yıllık kar miktarı milyonları bulan koca koca şirketlerin tarafını tutmak mantıklı mı gerçekten? Aksine gerekli düzenlemelerle iade edilmiş ürünlerin incelenme ve yeniden satılma koşullarının düzenlenmesinin talep edilmesi gerekiyor. İdeal olan kolay iade fırsatı sunulmaya devam edilirken, iade edilmiş ürünlerin tekrar satışında tüketicinin mağdur olma ihtimalini iyice düşürmektir.

Açılıp birkaç gün boyunca denenmiş bir mouse veya klavyenin, teknik serviste incelenip tekrar ambalajlanarak, garantisi yeniden başlayacak şekilde sıfır olarak satılmasında bir sakınca yok. Önemli olan insanların bu sistemi suistimal edip etmediği, o da kişilerin alışveriş ve iade alışkanlıklarından vs belli oluyor az çok zaten. Çok sık ürün alıp alıp iade eden, bunu bariz bir şekilde kötüye kullanan insanları tespit edip iade hakları kısıtlanabilir. Gerekli düzenlemeler yapılarak suistimal yollarının da olabildiğince önüne geçilmeye çalışılabilir her zaman.

Ekleme: Zamanında bana gelen kullanılmış bir kulaklığı Amazon'a iade edip müşteri hizmetleriyle görüştüğümde, iadelerin depoya değil üretici firmaya gönderildiğini, tekrar Amazon deposuna girip satışa çıkarılmadığını söylemişlerdi. Yalan mı söylediler, daha küçük firmalarda durum farklı mı vs bilmiyorum. İade edilen ürünün sorumluluğu satıcı firmanın değil, üreticinin olmalı bana kalırsa. Siz iade ettiğinizde, iade edilen ürün üreticiye gitmeli, yerine üretici tarafından stok sağlanmalı. İşin satış kısmını bilmediğim için iade edilmiş ürünlere ne oluyor, ne yapılıyor bilgim yok açıkçası.

Son düzenleme:
Dostum cevabını kendin vermişsin.
Açılıp birkaç gün boyunca denenmiş bir mouse veya klavyenin, teknik serviste incelenip tekrar ambalajlanarak, garantisi yeniden başlayacak şekilde sıfır olarak satılmasında bir sakınca yok.
Evet bunlarda sorun yok zaten. Özellikle laptop örneğini verdim çünkü açıp kullanıldığı zaman firmanın o ürünü restore etme şansı yok. Ama kutusu sağlamsa aldığın fare daha önce iade edilmiş mi anlaman neredeyse imkansız.

iade edilmiş ürünlere ne oluyor,
Hafif kusurlu veya sıfır sayılamayacak çoğu iade üründe refurbished/restored yazar. En azından direk kakalamıyorlar.

Son düzenleme:

Konuyla ilgili görüşlerinizi çok etkili bir biçimde aktarmışsınız. Verdiğiniz örnekler de oldukça başarılı fakat alakasız. Şimdi lütfen bu söylediğim sert gelmesin fakat "makul ölçüde kullanılma" diye bir durumun takibi kime göresinin, neye göresinin, hangi şartlar altında, vb. durumlarının standartize edilerek kontrolünün yapılamayacağı gibi nihayetinde o "makul ölçüde kullanılmış olma" durumu nihayetinde her zaman tüketicinin aleyhine sonuçlanacaktır. Yasalar "makul ölçüde kullanma" gibi subjektifliği kaldıramaz, özellikle konuştuğumuz mevzular konusunda.

Satın almadan önce almak istediğiniz cihazın tüm detayları, teknik özellikleri, neyi destekleyip desteklemeyeceği gibi aklınıza gelebilecek hemen hemen her şeyi teknik özelliklerinden yahut satıcı hatta üreticiye dahi ulaşarak öğrenme imkanınız var.

"Ben gidip bir klavyeye 2000 TL para vereceğim-çünkü aile parası yiyorum, hayata atılmadım- böyle bir araştırma yapmam, yapamam. Çünkü, özünde ben bilinçli bir tüketici de değilim. Bunu yapmadan ben alırım, beğenmezsem iade ederim." derseniz, siz bilirsiniz.

Yasa kısmından biraz daha bahsetmek istiyorum. Ben sizin yazınızı okudum ancak siz benim konuya eklediğim önceki yazımı belli ki okumamışsınız. Okusaydınız idrak edebileceğinize eminim.

Yasa şunu diyor:

"6502 sayılı kanunda üçüncü kısım, ayıplı mal ve hizmetler, birinci bölüm, ayıplı mallar, ayıplı mal, madde 8- (2) "...tüketicinin makul olarak beklediği faydaları azaltan veya ortadan kaldıran maddi, hukuki veya ekonomik eksiklikler içeren mallar da ayıplı olarak kabul edilir."

Bu madde o kadar önemli ki yasa size ürününüzde bulunan sorun, ürününüzün çalışmasına engel olmayan fakat kozmetik olarak ve/veya yukarıdaki unsurlarla arasında mantıklı bir nedensellik ilişkisi içinde bulunabilecek bir durumla ilişkili ise siz, tüketici olarak neyin sizce ayıplı mal olduğunu belirleme ve seçimlik hakkı kazanma ayrıcalığına sahipsiniz.

Anahtar kelimeler "mantıklı nedensellik ilişkisi" ve tüketiciye sağladığı yarar/zarar durumu. Bizler tüketici olarak pek çok şeyin ayıplı kategorisine girmesini sağlama gücüne zaten sahibiz. Sorun şu renk beğenmemek-rengini almadan önce kontrol etmek bilinçli tüketici-, evdeki tüm aletleri bağladıktan sonra performansını beğenmedim demek-cihazın performans bilgileri önceden kontrol etmek, bilinçli tüketici-,masanıza sığmadı-oyun oynadığımı varsayarak günde en az 6 saat geçirdiğim masamın ölçüsünü adımdan daha iyi bilmek-bilinçli tüketici-, tuşlarından hiç hoşlanmadınız-Apex 5 aldım almadan önce yaklaşık 2 ay araştırdım, hibrit mekanik sisteminden tutun da, oled ekranının çözünürlük değerlerine kadar her detayı araştırdım, zibilyon tane inceleme okudum izledim, bilinçli tüketici-.

Siz böyle örnekler verdiğiniz için özel olarak açıklama ihtiyacı hissettim ama dedikleriniz konuyla ilgili yasada belirtilen mantıklı bir nedensellik ilişkisi ile uyuşmuyor.

Bunun dışında benim başkası tarafından kullanılmış ve bana sıfır fiyatından satılmış ürünlerle ilgili acayip, aklınıza hayalinize sığamayacak bir sorunum var. Ben zor ve az para kazanılabilen bir ülkede teknolojiyle ilgili ürünleri almakta zaten zorlanan biriyim. O ürünü sıfır fiyatından alıyorsam, sıfır olacak, vaat edilen özelliklerde o-l-a-c-a-k. Olur da bir şekilde anlarsam bütün yasal yollarımda zaten açık.

Bir de bu işin koleksiyonerliğini yapan insanlar var. Biliyorsunuz böyle nadide parçalar yıllar sonra dudak uçuklatan rakamlardan satılıyorlar, tek nedeni de kutusunun dahi açılmamış olması. Orijinallik ve ambalaj açılma konusunda hikayeye keşke onların da yorumunu alabilsek.

Yanlışınız var, ek olarak belirtilmiş yeniden kullanım değeri olmayan veya telif haklarıyla korunan bazı içerikler haricinde ürünün ambalajının açılmış olması cayma hakkını engellemez.

Ben de aynen böyle düşünüyorum. Ülkemizde gerçekten asgari ücret olsun,vergilendirmeler olsun zaten teknolojik ürünlere ederi olmayan fiyatlandırmalar yapılıyor. Ben güç-bela para kazanarak ürünü aldığım zaman, gerçekten paketinden ilk ben çıkarmak, klavye de olsa tuşlarına ilk ben basmak isterim. Telefon olsa ekranına ilk ben dokunmak isterim.(Galiba bu psikolojik birşey )

Ha iade alırsın ama onu artık sıfır diye satmamak lazım veya iadeli ürün diye belirtilmesi daha doğru olur. Benim kafamdaki sıfır ürün bu değil çünkü

Yasalar "makul ölçüde kullanma" gibi subjektifliği kaldıramaz, özellikle konuştuğumuz mevzular konusunda.
Yasalarda subjektif maddeler yer alamıyor diye biliyorum zaten, yoruma kapalı olmak durumunda. Makul ölçüde kullanımdan kastım yasaların durumu değil, üreticinin ve tüketicinin beklentisiyle alakalı. Örneğin kulak içi kulaklık gibi ürünler hijyenik problemler sebebiyle doğrudan iadesi engellenebilecek ürünler bana kalırsa, ama klavye-mouse gibi ürünlerde bu yol açık olmalı, çünkü onları herhangi bir zarar vermeden, daha sonra sıfır olarak alacak kişiye herhangi bir dezavantaj üretmeden kullanmak mümkün. Kast ettiğim buydu, gece 4 olduğu için kendimi yeterince ifade edememiş olabilirim.
Siz istediğiniz kadar araştırın, bir ürünü alıp kullanmadan %100 emin olamazsınız. Mağazada deneseniz bile evde 1-2 saatlik bir kullanım olmadığı sürece bilemezsiniz. Kulak üstü bir kulaklığı mağazada 1-2 dk’dan uzun takmanıza izin vermezler, siz evde 4-5 saat aralıksız kullanmadan size uygun mu bilemezsiniz.

İnsanları doğrudan “aile parası yemek” ile suçlamak çok yanlış bir davranış. Asıl aile parası yiyor olsam harcadığım paranın peşine düşmem. Zar zor kazandığım parayla aldığım elektronik cihazı, deneyip memnun olup olmadığımı anlayamadığım için bozulana kadar kullanmak zorunda mıyım? Dünyaya bir kez gelen, gününü çalışıp para kazanmayla geçiren beni mi korumalı yasa, yoksa cirosu milyonlarca lirayı aşan büyük şirketleri mi? Ben bir klavyeyi 4-5 yıl memnuniyetsiz bir şekilde kullandığımda hayatımın değerli seneleri uçup gidiyor, SteelSeries ürünlerinden memnun kalmayan bir grup insanın klavyesini alıp “Refurbished” olarak 20-30 dolar ucuza satsa batar mı? Evet ben bilinçli bir tüketici olarak elimden geldiğince araştırma yapıp kullanıcı deneyimlerini okumalı, incelemeleri izlemeliyim, ama araştırma yapma sebebim “ürünü alırım elimde kalır” korkusu değil, bilinçli tüketici yaklaşımı olmalı. Yasayı suistimal etmemem gerektiğini, gerekli araştırmayı yapmanın benim sorumluluğum olduğunu bilinçli bir şekilde bilip ona göre davranmalıyım. Beni araştırmaya iten asıl şey, ahlak, bilinç ve sorumluluk olmalı, korku değil. Yasalar da bu hakkı suistimal eden kişileri engellemeye yönelik olmalı.

Örneğin Avrupa’da birçok şehirde toplu taşımada her seferinde bilet basmanıza gerek yok, süreli bilet alıp yanınızda taşıyorsunuz. Bu, kullanıcıya zaman kazandırıyor. Ama insanlar, ahlak ve bilinç + ceza sebebiyle bilet almaya devam ediyor. Bana kalırsa yasalar bu işleyişte olmalı tüketicilik konusunda da. Tüketiciye fayda sağlayan bir hak verilmeli, bu hakkı suistimal edecek tüketici ve üreticileri engelleyecek düzenlemeler yapılmalı, ardından da tüketiciler bilinç, ahlak ve caydırıcı yasal düzenlemeler sebebiyle önce iyice araştırmasını yapıp son çare olarak iade hakkını kullanmalı.

Okumaya çalıştım yasa konusunda attığınız konuyu, gece 4 olduğu için hukuki metin okuyacak pek sabrım yoktu o yüzden göz gezdirdim, o şekilde de hukuki metin anlamak pek kolay değil, şimdi tekrar göz gezdireceğim. Ama söylediğinizin aksine hijyenik ürünler, kişiye özel üretilmiş ürünler, yeniden kullanım değeri olmayan ürünler vs haricinde ambalaj açılmış bile olsa iade, tüketiciye verilmiş yasal bir haktır diye biliyorum. Daha önce bu şekilde iade ettiğim ürünler de oldu çünkü. Sadece Amazon’a değil, Monster’a da ürün iade edebildim bu şekilde. Yine de attığınız yazıları okuyup videoyu izleyeceğim, yasal kısmı yanlış biliyorsam kusura bakmayın.

Ekleme: Attığınızı okudum, ancak 6502 sayılı kanun Madde 48 (4): “Tüketici, on dört gün içinde herhangi bir gerekçe göstermeksizin ve cezai şart ödemeksizin sözleşmeden cayma hakkına sahiptir. Cayma hakkının kullanıldığına dair bildirimin bu süre içinde satıcı veya sağlayıcıya yöneltilmiş olması yeterlidir. Satıcı veya sağlayıcı, cayma hakkı konusunda tüketicinin bilgilendirildiğini ispat etmekle yükümlüdür. Tüketici, cayma hakkı konusunda gerektiği şekilde bilgilendirilmezse, cayma hakkını kullanmak için on dört günlük süreyle bağlı değildir. Her hâlükârda bu süre cayma süresinin bittiği tarihten itibaren bir yıl sonra sona erer. Tüketici, cayma hakkı süresi içinde malın mutat kullanımı sebebiyle meydana gelen değişiklik ve bozulmalardan sorumlu değildir.”

Son cümlede yer alan “mutat kullanım” ibaresine, ürünün ambalajının açılıp kullanılması dahildir diye düşünüyorum. Dolayısıyla açıp kullanılan ürünlerin iadesi yasal bir hak olmuyor mu? Mediamarkt’ın size imzalattığı sözleşmede ne yazıyor olursa olsun, kanundan üstün müdür? Hukuki olarak bu konuda bilginiz varsa, öğrenmek isterim.

Yine de benim size cevap vermemin asıl sebebi bu duruma olan yaklaşımınızdı. Şu anda birçok firma tarafından koşulsuz iade hakkı sunulmuyor bile olsa, tüketiciler olarak bir yandan kendimizi korurken bir yandan da iade hakkını genişletmek için uğraşmalıyız bence.

Bir de attığınız yasa maddesinde “tüketicinin makul olarak beklediği fayda” gibi bir ifade geçiyor, bunun “makul ölçüde kullanma” ifafesinden farkı nedir? Maddenin kalanında daha net bir açıklama yapılmış mı? Kendim de bakacağım şimdi ama hukuktan pek anlamadığım için sormuş olayım dedim.
Yine aynısını yapıyorsunuz, bu sefer de bilinçli tüketici değilsiniz diye suçlayıcı ifadeler kullanıyorsunuz ki konuyla alakasız. Renk bu örnekler arasında en basiti, gidip görmesi en kolayı, ama onda bile evinizde ışıkta, diğer cihazların yanında vs memnun olmama şansınız var. Ürünü alıp evinize koymadığınız sürece görsel olarak memnun kalmama şansınız var. Masa boyutunu istediğiniz kadar ölçün, sığacağını anlarsınız evet o örnek biraz kötü olmuş, ama getirir koyarsınız, kullanırken anlarsınız ki boyutları size tam uygun olmadı, mouseunuza kalan alan size yeterli gelmedi vs. Bunları bir yere kadar evet bilinçli tüketici olup kontrol edebilirsiniz, araştırabilirsiniz ama cihaz gelmeden tam anlamıyla bilemezsiniz. Performans beğenmemek ve tuş hissiyatı örneklerinde ise istediğiniz kadar araştırma yapın, kullanmadan bilmek zaten imkansız. Örneğin USB 2.0 Switching Hub satın aldım laptop ve masaüstümde mouse-klavye-kamera-kulaklık ürünlerimi kullanmak için. USB 2.0’ın veri sınırını bilmek çok kolay. Ama bu 4 ürünün ayrı ayrı ne kadar veri kullandığını bulup hesaplayıp performans hesaplamak kolay mı? Aldım, denedim, performansı yeterli oldu, ama olmayabilirdi de, ben bunu denemeden bilemezdim. Tuş hissiyatı, monitör renk skalası gibi durumları ise internet yorumları, incelemeler, videolar gibi ortamlardan öğrenemezsiniz, imkansız. Verdiğim örnekler kısıtlı olabilir elbette, bir çırpıda aklıma bunlar geldi ama benzer durumların geçerli olduğu birçok farklı senaryo olduğunu düşünüyorum. Elbette bir noktaya kadar bilinçli davranıp yapabildiğiniz kadar araştırmayı yapmakla yükümlüsünüz, ancak birçok durumda maalesef araştırma yeterli olmuyor.
Bu konuya katılıyorum, zaten tüketici zararına olan kısmı burası. Amazon’a ulaştığımda iade edilen ürünlerin üreticiye gönderildiğini, kesinlikle üreticiye gönderilmeden depolardan tekrar satılmaları gibi bir durum olmadığı söylendi bana. Şimdi, bana kalırsa kulak içi kulaklıklar hijyenik açıdan biraz problemli ürünler. İadeleri olmasa “neden iade edemiyorum?” diyeceğim ürünler değiller. Ama bana gelen kirli ürün, üreticinin teknik servisi tarafından temizlenip tekrar ambalajlanmış olsaydı bunu anlayamazdım, temizlenmiş olduğu için de beni rahatsız edecek, sağlığımı tehdit edecek bir sorun yaşamazdım. Diyeceksiniz ki “servisler tek tek ürün mü temizleyecek”, açıkçası yapılıp yapılamayacağından ben de emin değilim, ama çok zor gibi de gelmiyor açıkçası. Yine de en ideali, elbette bu tip ürünlerin sıfır olarak değil, “yenilenmiş” etiketiyle biraz daha ucuza satılması. Ama bu durumda firmalar sıfır ürün fiyatlarında ciddi artışa gider mi, onu öngöremiyorum açıkçası.

Benim size demek istediğim, tüketiciye faydalı olan bir özelliği kaldırmak yerine, zararlı olan kısmı düzenlemek gerekliliği. Kazanılmış haklar geri neden verilsin? Tüketicinin yanında olmak varken neden koca koca şirketlerin tüketiciyi sömürüp kar elde edeceği bir sistemi savunayım ki? Her zaman, olduğumuz durumdan daha iyiye taşımaya çalışmalıyız haklarımızı.

İade koşullarını biraz sıkılaştırırsınız, koşulsuz iadeyi 1-2 güne indirir, genel iadeyi 14 gün tutarsınız, hangi ürünlerin iade edileceğini daha net bir şekilde belirlersiniz, iade edilmiş ürünler tekrar satılırken daha düşük ücretle satılması veya + 1 yıl garanti sunulması gibi şeyler talep edersiniz vs vs. Şimdi ben basit bir tüketici olarak, üretim, ticaret, hukuk vs konusunda yeterli bilgiye sahip olup çözüm önerisi sunamıyor olabilirim. Ama bu işlerle uğraşan insanlar oturup sonuca varabilir, çeşitli çözümler denenebilir.

Dediğim gibi, belki de fikirlerim, önerilerim, çözüme dair düşüncelerim, konudaki bilgisizliğim ve tecrübesizliğim sebebiyle naif ve tek yönlü kalıyor olabilir.

Son düzenleme:
Haklısınız. Amazon koşulsuz iade alıyor çoğu ürünün de buna kulak içi kulaklıklar da dahil. Bunları istediği kadar satıcıya göndermek istesin tekrardan deposuna giriyor bir şekilde
Ben tuşları denenmiş klavye istemezdim şahsen. Ha bir sorun olur mu derseniz sorun tabiki teşkil etmez ama insan ilk kendi kullanası istiyor

Hocam ben evime sırf iadeli satıyorlar diye damacana su söylemiyorum. Her su içtiğimde damacanayı düdükleyen adam geliyor aklıma (Tabi bu basit örnek klavye ile bir tutulamaz da inşallah klavyeler de aynı akıbeti yaşamazlar zira bilek destekleri de pek yumuşak yapılmaya başlandı.)

Bu konu hep aynı yere çıkacaktır, fazla uzatmaya gerek yok. Farkında olmadan aynı şeyi söylüyorsunuz. Tüketiciyi koruyor gibi görünüyorken aynı zamanda aldığınız 2 şeyden 1'i açılmış oluyor. Ben şahsen "satıcı iade almıyor!?!" tarzı yorumu çok olan yeri tercih ediyorum. Kendimizi kandırmayalım ,sorunlu çıkan çoğu cihaz zaten tekrar satılmaya çalışıldığı için sorunlu geliyor. Kısır döngü.

Sorun çıkmadığı halde memnuniyetsizlikten iade edilen ürünlerin bu kadar fazla olduğunu düşünmüyorum. Bana sadece bir kere denk geldi kullanılmış ürün, Amazon’dan çok sayıda sipariş vermeme rağmen. Kendim de şimdiye kadar kullanıp denedikten sonra toplam 2 ürün iade ettim sadece.

Sorunlu cihazların tekrar satılmasının ise cayma hakkıyla ilgisi yok. Cayma hakkıyla da servis yoluyla da iade edilmiş olsa, teknik/kozmetik sorunu olan ürünü sıfır diye satamamalı satıcı. Ama bariz sorun yaşadığı halde servisten “üründe arıza yok” benzeri rapor çıkan, arızalı ürününü tamir ettiremeyen, iade edemeyen birçok insan da görüyorum forumlarda.

Dediğiniz gibi, bir ucu tüketiciye faydalıyken diğer taraftan aldığımız ürünlerin sıfır olmama ihtimali ile zararlı bir durum bu.
Haklısınız, ben şahsen yine de iade hakkım olan yerlerden sipariş veriyorum, bana gelen ürünün koruyucu ambalajları vs açılmış ise doğrudan iade ederim diye düşünerek. en ideali elbette bu ürünlerin sıfır değil “yenilenmiş” olarak satılması.

@holywitcherofrivia
Çoğu dediğinize katılıyorum, ama fazla iyimser olduğunuzu düşünüyorum. Sadece bu forumda okuduğum konular bile 100ü aşmıştır. Suistimale aşırı yatkın. Herkes nasıl hak yerim onun peşinde.

"Tuşunu bozdum, hafif su döküldü, camı çizilmiş, başka yerde indirime" girmiş vs vs. Ne desem sorunsuz iade edebilirim?? Bu tarz kullanıcı hatası olaylar çok yaygın. Hani aynı gün vazgeçer ona lafım olmaz adam bunu 10 gün kullanıp yapıyoe. 3-5 eleman da geliyor hemen THH'ye başvur diye gazlıyor. Diyelim ki satıcı uğraşmamak için o deforme ürünü aldı, servis ilgilenmeyeceği için elinde patlıyor.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…