KPSS B grubu puanı A grubu kadrolarında kullanılabilir mi?

Makaleler
8
Yer
İstanbul
Mezun olduktan sonra bir süre çalışıp KPSS'ye girmeyi planlıyorum. KPSS'nin A ve B grubu sınavlarına birlikte girme zorunluluğu var mı? Eğer yalnızca b grubu sınavına girersem aldığım puanı a grubu kadrolarında kullanabilir miyim? KPSS türleri ve puanlarının hangi alanlarda geçerli olduğu konusunda biraz da Fransız'ım. Bilgi verebilir misiniz?

KPSS'nin 180den fazla puan türü bulunuyor. Açılan kadrolar ile puan türleri arasında doğrudan bağlantı var. Alanımdan örnek vereyim KPSS11'den uluslararası ilişkiler mezunları atanır(sadece bu puan türü değil birden fazla puan türü var. Kurumlar puan türlerini belirliyor.) Sorunuza yanıt olarak bu puan türünü örneklendirelim. Genel kültür, genel yetenek (A grubu) + Hukuk, maliye, iktisat ve uluslararası ilişkiler (B grubu) bölümlerinden yaptıkları nete göre puan alırlar. GK +GY yapmayabilirsiniz ama puanınız düşük olur.

Soru 1.

A grubu hiç çözmesem puanım hesaplanır mı?

Bildiğim kadarıyla hayır, en azından 1 adet soru çözmeniz lazım. Bu bilgi teyide muhtaç!

Soru 2.

B grubundan hangi konuları çalışmam gerekiyor?

Girmek istediğiniz bölümün önceki iş başvuru şartlarını inceleyin. Puan türünü göreceksiniz.

Soru 3.

Ben sadece B'ye girmek istiyorum, a grubuna para dahi ödemek istemiyorum. Bknz soru 1 + bildiğim kadarıyla B'ye girebilmek için A'yı almak ön koşul.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…