KPSS başvurusu onaylanır mı?

curekingdom

Femtopat
Daha fazla  
Merhaba sınav seneme geçtiğim için kendimi denemek amaçlı KPSS'ye başvuru yaptım. Liseyi daha bitirmediğim için başvurum onaylanır mı? Hala başvuru sürecinde gözüküyor çünkü.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba sınav seneme geçtiğim için kendimi denemek amaçlı KPSS'ye başvuru yaptım. Liseyi daha bitirmediğim için başvurum onaylanır mı? Hala başvuru sürecinde gözüküyor çünkü.
KPSS'ye başvuru yapmak için genellikle en az lise mezunu olma şartı aranır. Ancak, sınav sürecine girebilmek için başvuru yapmış olman ve henüz liseden mezun olmaman başvurunun kabul edilmemesine yol açabilir.
Başvurunun hâlâ "sürecinde" olarak gözükmesi, başvurunun incelenme aşamasında olduğunu gösterir. Başvurun değerlendirilip sonuçlandıktan sonra sana bilgi verilecektir. Genellikle, lise diploması veya mezuniyet belgesi başvurunun onaylanması için gerekli belgeler arasında yer alır.

Başvuru sürecinin sonucunu takip etmen en doğrusu olur. Eğer başvurun onaylanmazsa, lise mezunu olduktan sonra tekrar başvuru yapabilirsin.

KPSS'ye başvuru yapmak için genellikle en az lise mezunu olma şartı aranır. Ancak, sınav sürecine girebilmek için başvuru yapmış olman ve henüz liseden mezun olmaman başvurunun kabul edilmemesine yol açabilir.
Başvurunun hâlâ "sürecinde" olarak gözükmesi, başvurunun incelenme aşamasında olduğunu gösterir. Başvurun değerlendirilip sonuçlandıktan sonra sana bilgi verilecektir. Genellikle, lise diploması veya mezuniyet belgesi başvurunun onaylanması için gerekli belgeler arasında yer alır.

Başvuru sürecinin sonucunu takip etmen en doğrusu olur. Eğer başvurun onaylanmazsa, lise mezunu olduktan sonra tekrar başvuru yapabilirsin.

Hocam meslek lisesinde okuyan arkadaşlarımın hepsi başvurularını yapmış oluyor dediler bana da ayrıca sistemin liseden mezun olmayan kişileri otomatik olarak engellemesi gerekmez mi en az lise mezunu şartı aranıyorsa?

Hocam ne oldu kabul oldu mu?

Maalesef daha olmadı.

Hocam ortaöğretim KPSS'den ne olabiliyoruz meslek olarak? Kendimiz mi seçiyoruz yoksa tercih falan mı yapıyoruz?

KPSS:
  • Laborant,
  • Sağlık teknisyeni,
  • Sağlık memuru,
  • Kaloriferci,
  • Hizmetli,
  • İtfaiye eri,
  • Çocuk bakıcısı,
  • Rasatçı,
  • Veteriner sağlık teknisyeni,
  • Ebe,
  • Memur,
  • Veri hazırlama ile kontrol işletmeni.
    • Memurluk,
    • Zabıt katipliği,
    • İnfaz koruma,
    • Orman koruma memuru,
    • Aşçı görevlisi,
    • Bekçiler,
    • Laborant ve diğer sağlık alanları.
Hocam bu meslekleri varmış başka konuda yazılmış oradan aldım tercih kısımlarını bilmiyorum fakat torpiliniz yoksa işe giriş imkanınız çok düşük ben sadece YKS'ye hazırlık yaptığımdan kendimi denemek için başvuru yaptım önerim güzel bir üniversite okumanız.

KPSS:
  • Laborant,
  • Sağlık teknisyeni,
  • Sağlık memuru,
  • Kaloriferci,
  • Hizmetli,
  • İtfaiye eri,
  • Çocuk bakıcısı,
  • Rasatçı,
  • Veteriner sağlık teknisyeni,
  • Ebe,
  • Memur,
  • Veri hazırlama ile kontrol işletmeni.
    • Memurluk,
    • Zabıt katipliği,
    • İnfaz koruma,
    • Orman koruma memuru,
    • Aşçı görevlisi,
    • Bekçiler,
    • Laborant ve diğer sağlık alanları.
Hocam bu meslekleri varmış başka konuda yazılmış oradan aldım tercih kısımlarını bilmiyorum fakat torpiliniz yoksa işe giriş imkanınız çok düşük ben sadece YKS'ye hazırlık yaptığımdan kendimi denemek için başvuru yaptım önerim güzel bir üniversite okumanız.
Anladım hocam sağolun. Aslında memur olmakta mantıklı ama üniversite okumak daha iyi bence.

Technopat Haberler

Yeni konular

Yeni mesajlar

Geri
Yukarı