KPSS için kaynak önerisi

berkhan1995

Hectopat
Merhaba arkadaşlar, KPSS ortaöğretim sınavına hazırlanmayı düşünüyorum. Yıllardır ders konularından uzak olduğum için temel şu an çok zayıf ve o yüzden şimdiden sıkı bir şekilde hazırlanmayı düşünüyorum fakat kafama takılan birkaç şey var ve aydınlatırsanız çok sevinirim.

Öncelikle belirtmek istiyorum daha önce hiç KPSS girmedim liseyi bitirip iş hayatına atıldım direk o yüzden temel deminde söylediğim gibi çok zayıf şu an.

1. matematiğim çok kötü ve sayılarla aram çarpım tablosunda bile zayıf, matematik sorularını es geçmem mantıklı olur mu yine de çalışmaya vakit ayırmalı mıyım?

2. ezberim çok iyi, kitaptan her okuduğumu çok iyi anlıyorum fakat hocaların derslerini dinleyince hiçbir şey anlamıyorum ve herkes ders dinleme önermiş. Kaynak olarak bu KPSS hazırlanmak için konu anlatım kitabı olarak en iyi kaynak nedir? Bu sorumun cevabını hiçbir yerde bulamadım, önüne gelen herkes hoca dinlemeyi önermiş.

Sözel sayısal eşit ağırlık ne düşünüyorsun hacım.

Ezberin çok iyiyse dil derim ama dil bir noktada herkesin hatta bana kalırsa çoğu kişinin istemeyeceği birşey.

Sözel sayısal eşit ağırlık ne düşünüyorsun hacım.

Ezberin çok iyiyse dil derim ama dil bir noktada herkesin hatta bana kalırsa çoğu kişinin istemeyeceği birşey.
KPSS demişi YKS değil.

Hoca dinlemeden olmuyor diyorlar ama kendine güvendiğin derslerde dinlemesen de yaparsın. Kaynaklardan konu çalışırsın fakat en iyi kaynak kişinin kendine göre değişiyor bence. Kusursuz yayın da yok biri cevap anahtarını kötü hazırlıyor biri şaibeli şeylere karışıyor biri de alakasız zor soruyor falan.

Azizim kusura kalma sabah da erken kalktım 9 saat aralıksız bisikletteydim yorgunum. Kendim de 12. sınıf olunca direk YKS diye düşündüm. XD.

Sorun değil, şöyle söyleyim güvenlik görevlisi sektöründeyim kimliğim var ve 80 puan civarı alıp kamuda görev almak istiyorum.

Hoca dinlemeden olmuyor diyorlar ama kendine güvendiğin derslerde dinlemesen de yaparsın. Kaynaklardan konu çalışırsın fakat en iyi kaynak kişinin kendine göre değişiyor bence. Kusursuz yayın da yok biri cevap anahtarını kötü hazırlıyor biri şaibeli şeylere karışıyor biri de alakasız zor soruyor falan.

Yediiklim yayınları var N11 de kitapları var 2024 yılı basılmış sanırım kaynak güvenilir mi bilginiz var mı acaba?
Bir de matematik konusunda çok kötüyüm sizce onu es geçerek 75 80 civarı bir puan çekebilir miyim ezberim ve sözelim çok iyi.

Yediiklim yayınları var N11 de kitapları var 2024 yılı basılmış sanırım kaynak güvenilir mi bilginiz var mı acaba?
Bir de matematik konusunda çok kötüyüm sizce onu es geçerek 75 80 civarı bir puan çekebilir miyim ezberim ve sözelim çok iyi.
Geçen sene sorular çalındı iddiaları vardı. O konuda en çok adı anılan Yediiklim fakat şöyle açıklamalar oldu: Yediiklim Yayınevinden KPSS sorularına ilişkin açıklama

2024 kaynakları ile 2022 kaynakları arasında pek uçurum olmaz yani Türkçe, matematik, tarih konuları aynı zaten. Coğrafyada çok az değişiklik olur, vatandaşlıkta biraz değişiklik olabiliyor. Bir de güncel bilgiler için haber takip etmen falan gerek. Son 3-4 yılın olaylarını sorabilirler.

Matematiği es geçme çok basit olan temel kavram sorularını yaparsın mesela. Yapabileceğini düşündüğün konulara çalış. 75-80 alırsın elbet eğer ezber iyiyse.

Geçen sene sorular çalındı iddiaları vardı. O konuda en çok adı anılan yediiklim fakat şöyle açıklamalar oldu: Yediiklim Yayınevinden KPSS sorularına ilişkin açıklama

2024 kaynakları ile 2022 kaynakları arasında pek uçurum olmaz yani Türkçe, matematik, tarih konuları aynı zaten. Coğrafyada çok az değişiklik olur, vatandaşlıkta biraz değişiklik olabiliyor. Bir de güncel bilgiler için haber takip etmen falan gerek. Son 3-4 yılın olaylarını sorabilirler.

Matematiği es geçme çok basit olan temel kavram sorularını yaparsın mesela. Yapabileceğini düşündüğün konulara çalış. 75-80 alırsın elbet eğer ezber iyiyse.

Evet hocam ezber çok iyi.
Çok teşekkür ederim yorumunuzu dikkate alacağım matematik konusunda filan.
Son olarak yediiklim alayım mı peki güvenilir mi yani yoksa farklı bir yayın evimi önerirsin?

Evet hocam ezber çok iyi.
Çok teşekkür ederim yorumunuzu dikkate alacağım matematik konusunda filan.
Son olarak yediiklim alayım mı peki güvenilir mi yani yoksa farklı bir yayın evimi önerirsin?
Ben de henüz yayınevi konusunda net değilim. :(

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı