KPSS ile öğretmen olarak atanmak gerçekten zor mu?

fenerliq

Hectopat
Selamlar bu sene YKS sınavına girdim ve sözel kısmında 11k sıralama yaptım istediğim bölüm ve üniversite tutuyor ama atanma problemime canım sıkılıyor.
Sizlere sormak istediğim şeyler şu;
1.ülkede neden atanma problemiyle ilgili bu kadar yangın var?
2.Türkçe öğretmenliği istiyorum ve 78 79 taban puanı var. Son senemde çalışmaya başlasam belki 80 üstüleri kesin görebileceğim sınavda millet 70 alıp atanmayı mı bekliyor ve sonra atanamadım diye isyan ediyor? Yoksa taban puanı geçtiği halde de atama mı olmuyor çok merak ediyorum.
Yani haberler olsun medya olsun öyle bir lanse ediyorlar ki sanki 90 alsak bile kasten atamamız yapılmıyormuş gibi bir algı var (böyle mağdurlar var biliyorum ama genel olarak soruyorum)

Son düzenleyen: Moderatör:
Mülakat kalkacak dendi kalktığı ettiği yok atama beklemek çöle kutup ayısı gelmesini beklemek gibi bir şey. + Zorunlu görev var diye biliyorum.

Öğretmen olmak artık oldukça anlamını kaybetmiş durumda. Atama sayılarını tasarruf tedbirleri kapsamında oldukça düşürecekler, üstüne bir de Milli Eğitim Akademisi diye anlamsız bir uygulama başlayacak. Sen 4 yıl okuyacaksın KPSS sınavını kazanacaksın bir de gidip Milli Eğitim Akademisi'nde 42 hafta daha eğitim göreceksin. Peki bunun sonucunda elde edeceğin maaş ne olacak? Emekli olduğunda eline geçecek para ne olacak? Sözelciysen hali hazırda öğretmenlik harici çok bir alternatifin de yok ancak ben son sene hazırlanırım atanırım gibi bir hayalin varsa çok üzülürsün. En iyi ihtimalle ALES falan çalış akademisyen olmak için mücadele et.

Öğretmen olmak artık oldukça anlamını kaybetmiş durumda. Atama sayılarını tasarruf tedbirleri kapsamında oldukça düşürecekler, üstüne bir de milli eğitim akademisi diye anlamsız bir uygulama başlayacak. Sen 4 yıl okuyacaksın KPSS sınavını kazanacaksın bir de gidip milli eğitim akademisi'nde 42 hafta daha eğitim göreceksin. Peki bunun sonucunda elde edeceğin maaş ne olacak? Emekli olduğunda eline geçecek para ne olacak? Sözelciysen halihazırda öğretmenlik harici çok bir alternatifin de yok ancak ben son sene hazırlanırım atanırım gibi bir hayalin varsa çok üzülürsün. En iyi ihtimalle ALES falan çalış akademisyen olmak için mücadele et.

Dediklerinizi anlıyorum ama ben 1.5 senedir kafayı buna şartlamışım ve bir an önce aile evinden de ayrılmak istiyorum yani 1 sene daha kalıp mezuna bırakmak çok sıkar beni. Ancak bölümümün son senesi veya 1.5 sene sıkı bir çalışma ile atanmamın garantisi olsa düşünmeden yazarım bu bölümü.

Öğretmen olmak artık oldukça anlamını kaybetmiş durumda. Atama sayılarını tasarruf tedbirleri kapsamında oldukça düşürecekler, üstüne bir de milli eğitim akademisi diye anlamsız bir uygulama başlayacak. Sen 4 yıl okuyacaksın KPSS sınavını kazanacaksın bir de gidip milli eğitim akademisi'nde 42 hafta daha eğitim göreceksin. Peki bunun sonucunda elde edeceğin maaş ne olacak? Emekli olduğunda eline geçecek para ne olacak? Sözelciysen halihazırda öğretmenlik harici çok bir alternatifin de yok ancak ben son sene hazırlanırım atanırım gibi bir hayalin varsa çok üzülürsün. En iyi ihtimalle ALES falan çalış akademisyen olmak için mücadele et.

EA'dan hukuk okuduk diyelim. Onlarda atama sayıları nasıl? Sanırım kendi büromuzu açıyormuşuz ama o da bir hayli masraf. O bölümler hakkında hiçbir bilgim yok.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı