KPSS'ye girip atanmak vs Üniversite sınavına girmek

Berat5890

Centipat
Katılım
1 Mayıs 2024
Mesajlar
30
Daha fazla  
Cinsiyet
Diğer
Merhaba öncelikle ben açık öğretim lisesinde okuyorum, Temmuz'da bitiyor mezun oluyorum. Çok kararsız kaldım, sizce 2026'da ortaöğretim KPSS'ye girip atandıktan sonra açıktan üniversite okumak mı mantıklı yoksa 2026'da sadece üniversite okuyup ön lisans KPSS'ye girmek mi mantıklı? Ben açık öğretim lisesini düz Anadolu olarak okuyorum ama bilgisayar işletmenliği ( operatörlüğü) ve bilgisayar sistem bakım onarım MEB sertifikalarım var. Acaba sizce hangileri mantıklı?
 
Benim üniversiteden bir arkadaşım, ortaokul KPSS'ye girip kazandığı üniversitede destek personel olarak işe başlamıştı, çalışacağı zamanları kendisi belirliyor hem de derslere giriyordu. Çocuğa halen çok imrenirim ama tabii denk gelme meselesi de var, onun kazandığı üniversitenin tam o üniversiteye girecekken alım yapması biraz şans işi. Sen ne olur ne olmaz KPSS'ye gir puanın cebinde olsun, üniversite sınavına da hazırlanmayı ihmal etme.
 
MEB sertifikalı belgeler işe girerken bir işe yaramıyor. PC işletmenliği, ileri Excel, robotik kodlama vb. belgelerim var ama birini de soran yok. MEB sertifikasını göstermeme rağmen bunları istemiyorlar.

Özel sektörlerin MEB sertifkası hiç umurunda bile değil zaten ama memuriyette ise yarıyor bilgisayar işletmenliği vs.
 

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı