KPSS'ye girmek gerekir mi?

AspyndoR

Kilopat
Makaleler
1
Yer
İstanbul
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Nitro 5 AN515-57-5093
Tarih bölümü lisans mezunuyum. Kendimi denemek için hem AGS hem de KPSS gireceğim ama anlamadığım bir şey var. Bu sene yapılan KPSS lisans ne işe yarıyor ve benim alan bilgisi sınavına girmem gerekir mi? Alan bilgisinde tarih bölümü yoktu internette memurluk atamaları çiftli yıllardaki KPSS'de oluyor gibi bir şey okudum kafam karıştı. Ben sadece KPSS lisans olana başvurdum bu hangi KPSS oluyor a mı b mi ve bunun ataması nedir, memurluk oluyor mu? Yoksa bu seneki KPSS sadece alan bilgisinde bölümü olanları mı ilgilendiriyor? Beni ilgilendirmiyor mu?

Son düzenleyen: Moderatör:
KPSS için çift yıllar önemli tek yıllarda yapılan KPSS genelde polislik, öğretmenlik gibi meslekler için yapılıyordu öğretmenliği ayırdılar. Öğretmen olmak istiyorsan Ags'ye düz memur olmak istiyorsan 2026 KPSS'ye girmen lazım.

Bu sene gireceğim sadece polisliğe mi yarıyor yani bir de alan bilgisi bölümünde kamu yönetimi bölümü var ben buna tarih bölümü okumuş olmama rağmen girebilir miyim? Yoksa illa o bölümden mezuniyet şartı mı isteniyor? Çok soru sordum biliyorum kusura bakmayın şimdiden.

Bu sene gireceğim sadece polisliğe mi yarıyor yani bir de alan bilgisi bölümünde kamu yönetimi bölümü var ben buna tarih bölümü okumuş olmama rağmen girebilir miyim? Yoksa illa o bölümden mezuniyet şartı mı isteniyor? Çok soru sordum biliyorum kusura bakmayın şimdiden.
@Blackbeard

@Blackbeard

Herkes mezun olduğu bölümden girebilir. Tek yıllar bazı mesleklerde yükselme veya alan sınavı olan bölümlerin işine yarar. Polislik gibi konularda çift veya tek yıl kullanılabiliyor kişinin yüksek aldığı sınava kalmış.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı