KPSS'ye nasıl çalışmalı?

Will Bettelheim

Hectopat
Makaleler
1
Merhaba, ortaöğretim KPSS sınavına çok az bir zaman kaldı, ortalama 15 gündür çalışıyorum fakat çok verimli geçtiğini düşünmüyorum.

Türkçe netlerim 30 soruda 26 civarı, matematik 30 soruda 7 ile 15 arası net geliyor fakat tarih veya coğrafyada durum böyle değil. Kısaca genel kültür netlerim hiç iyi değil, kısa sürede bu netleri nasıl artırabilirim? Yardımcı olursanız çok sevinirim.

@Turgineer

Son düzenleme:
Türkçe'de 24-25, Matematikte 5 net yapabiliyorum. Fakat Genel Kültür bilgi istiyor, AYT Tarih ve Coğrafya'dan oluşuyor. 33-37 net yapabiliyorum çıkmış sorulardan. Hedefim 80 puan almak.

Coğrafya Türkiye Coğrafyası odaklı bu yüzden AYT Coprafya'dan biraz farklı. Tarih'de ise ortalamayım, meslek lisesi mezunu olduğum için birçok tarih konusunda eksiğim var. Özellikle islamiyet öncesi tarihte.

Bilgi odaklı olduğu için özetleri izleyin, en azından aklınızın bir köşesinde durabilir.

Bende bu şekilde yapmayı planlıyordum tarihte çok konu olduğundan kısa sürede yetişmesi zor o yüzden çoğu konuları üstü kapalı bir şekilde bitiriyorum umarım ikimizde istediğimiz puanları alırız. Kolay gelsin.

Bende bu şekilde yapmayı planlıyordum tarihte çok konu olduğundan kısa sürede yetişmesi zor o yüzden çoğu konuları üstü kapalı bir şekilde bitiriyorum umarım ikimizde istediğimiz puanları alırız. Kolay gelsin.
Ramazan Yetgin'in Tarih genel tekrar videoları var. Mehmet Eğit'in de Coğrafya genel tekrar videoları var. Sadece bu ikisi bile çok iyi öğretiyor. Son 1 haftada bitirdim ben konuları. Ama konuyu dinler dinlemez direk konu ile alakalı 3-4 test çözdüm.
Ayrıca Esra Karaoğlu'nun Anayasa genel tekrarı da güzel ama biraz uzun bence.

Günde 5-6 saat dinlemeyle 1 haftada biter bütün genel kültür.

Ramazan Yetgin'in Tarih genel tekrar videoları var. Mehmet Eğit'in de Coğrafya genel tekrar videoları var. Sadece bu ikisi bile çok iyi öğretiyor. Son 1 haftada bitirdim ben konuları. Ama konuyu dinler dinlemez direk konu ile alakalı 3-4 test çözdüm.
Ayrıca Esra Karaoğlu'nun Anayasa genel tekrarı da güzel ama biraz uzun bence.

Günde 5-6 saat dinlemeyle 1 haftada biter bütün genel kültür.

Günde 5-6 saat ders çalışamıyorum o yüzden kısa tutmaya çalışıyorum. Odaklanma sorunu var o yüzden okuduğumu direkt olarak anlayamıyorum.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı