Kreatin alınır mı?

Yer
Çekmeköy
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
1660 ti sollayan 1660s var baska bisey yok
15 yaşındaki kardeşimi zar zor spora başlattım 1.5 ayı geçti başlayalı kreatin alacağım diyor ne demeliyim?
Kreatinin ne işe yaradığını bile bilmiyorum birisi beni aydınlatırsa sevinirim.
Ayrıca araştırdığıma göre bol bol su içmek lazımmış günlük kaç litre içsin?
Bir de nasıl kullanılıyor düz süte veya suya katılıp içiliyor mu?
@cinar_yasarrr

Ayrıca bunu önerir misiniz yoksa başka markaya mı yönelelim?

Son düzenleyen: Moderatör:
Yaşı uygun, kullanabilir. Günde 2-3 litre su uygundur, fakat bu kreatin hem gereksiz pahalı hem topaklanıyor. Bu markayı öneririm, fakat kreatin gibi ham madde alacaksanız bu marka iyidir, protein tozu gibi ürünlerini beğenmiyorum. "8YAS" kodu ile 640TL'ye, yani neredeyse aynı paraya 2 kat daha fazla kreatin alıyorsunuz.

Yaşı uygun, kullanabilir. Günde 2-3 litre su uygundur, fakat bu kreatin hem gereksiz pahalı hem topaklanıyor. Bu markayı öneririm, fakat kreatin gibi ham madde alacaksanız bu marka iyidir, protein tozu gibi ürünlerini beğenmiyorum. "8YAS" kodu ile 640TL'ye, yani neredeyse aynı paraya 2 kat daha fazla kreatin alıyorsunuz.

Hocam Tekli 300G'dan aromalı alsak olur mu aromasız mı alalım.

Hocam Tekli 300G'dan aromalı alsak olur mu aromasız mı alalım.
Olur fark etmez gramaj ama 600 gram kampanyalı oluyor daha ucuza geliyor gramı. Aromasız alın, eğer aromalı alırsanız 300 gramda ortalama 30 gram aroma koyduğu için 270 gram kreatin almış oluyorsun.

Olur fark etmez gramaj ama 600 gram kampanyalı oluyor daha ucuza geliyor gramı. Aromasız alın, eğer aromalı alırsanız 300 gramda ortalama 30 gram aroma koyduğu için 270 gram kreatin almış oluyorsun.

Anladım, peki bunun içinden çıkan ölçek ile mi içmeli?
Tek ölçek kaç gram?

Evet içinden ölçek çıkıyor, fakat bu ölçek 3 gram ama 5 gram almalısın. Bu sebeple tavsiyem ölçeği tam doldurmadan 2 ölçek kullan günde.

Teşekkür ederim hocam aydınlattığınız için.

Kreatin 2 aydır kullanmaktayım 5gram ara vermeli miyim?

Bir de beta alanin ve sitrülin malat ne kadar almalıyım bugün pre workoutla beraber 7-8'er gram aldım antrenman iyiydi yorgunluk yok ancak çarpıntı var hafiften doğru kullanımı hakkında bilginiz var mı hocam?

Pre workout üstüne bunları katma sebebim etkisi 20 dakikada bitiyordu ( 4,5g beta alanin iyi ancak yasal sebepten 1g sitrülin oldukça az ) zaten son poşetti ancak içeriğini unuttum dalgınlıkla salladım 2’şer ölçek beta + sitrülin

Kendi karışımımı yapacağım daha etkili olacağını düşünüyorum ama ne kadar alınmalı ara veriliyor mu veya kreatinle yan etkisi olur mu hiç bilgim yok yabancı forumlarda bir şey olmaz ( günlük 4gr beta + 5-6g sitrülin alınır) denilmiş.

Konuya gelecek olursak alınır ağırlık artar vücut su tutar.
Bence gerek yok, bazıları böbrekleri çok yoruyor diyor ama öyle bir şey yok. Pre workout aldıysan yanına onları alma, etkisi de hemen bitiyorsa beslenmeni elden geçir, antrenman öncesi sağlıklı yağ ve sağlıklı karbonhidrat almayı unutma.

Her gün de enerji verici kullanma, etkisi kalmaz, vücut direnç gösterir.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı
09:05:00