Kreatin kullanmaya gerek var mı?

closed.selim

Decipat
Makaleler
1
Yer
26°14'53"N 71°16'23"W
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
HP Victus 16 | RTX 4050 6GB, 16GB ram, 1TB ssd, İ5 14. nesil
Meslek
Öğrenci
Olabildiğince tavuk ağırlıklı beslenmeye çalışıyorum ancak 2 hafta aralıksız yesem 1 hafta maliyetten dolayı hamur işine dönüyor, yani oturmuş beslenme planım yok. Evde spor yapıyorum. Kol, karın, sırt çalışıyorum. Yazın ise calisthenics parkında dips ve barfiks çalışacağım. Kreatin alınır mı? Yani vücudu daha oturaklı gösteriyor zaman geçtikçe. Ayrıca neredeyse 3 yıldır aralıksız spor yapıyordum. Yani altyapı olarak fiziğim var. Sizce alınmalı mı?

Ve before after görebileceğim bir video falan var mıdır? Yani gerçekten söylendiği kadar var mı diye merak ediyorum.

Tavuk yiyemediğin için kreatin almayı düşünmen mantıksız, whey düşünebilirsin. Genel kapsamda ise kreatin bence kullanılabilir bir ürün. Farkını görmek bir yana hissediyorsun ama tabii sosyal medyada özellikle çok abartılıyor. Kreatin almadan 80 bench atıyordum 3 gün kreatin aldım 100 atıyorum gibi bir şey yok tabii ki.

Hocam tavuk yemekle creatinin pek bağlantısını çözemedim. Yeterli protein alamıyosanız protein tozu daha mantıklı. Creatin konusuna gelirsek çok önemli görmüyorum ben. Hayal ettiğiniz kadar da bir fark olacağını sanmam.

Tavuk kısmının konuyla alakası yok sadece beslenme düzenimin olmadığını söylemek için yazmıştım. Ayrıca Hardline protein tozu kullanıyordum. Tek ölçeğinde 2gr creatin bulunduruyordu zaten. Yine de devam etsem mi diye bir merak ettim.

Günde 2 gram kreatin monihidrat alıyorsan direkt gerek yok. 3-5 gram arası alınıyor zaten normalde de. Profesyonel seviyede spor yapıyorum ben demiyorsan wheydeki yeter yani.

Günde 2 gram kreatin monihidrat alıyorsan direkt gerek yok. 3-5 gram arası alınıyor zaten normalde de. Profesyonel seviyede spor yapıyorum ben demiyorsan wheydeki yeter yani.
Konuyu açmamın sebebi protein tozumun bitmesi hocam aslında. Kreatine protein tozu ile değil normal devam etmeli miyim bilemedim. O yüzden açtım aslında. Maliyet anlamında ciddi bir avantajı var malum. Ancak etkisi gözle görülmez ise para vermeyeceğim kreatine. Biriktirip pre workout alacağım yoksa.

Senin vücuduna girince ne olacağı belli olmaz. En iyisi bir kez alıp denemek.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…