Kreatin nasıl kullanılmalı?


Her gün kullanman lazım hangi günler ve niye kullanmıyorsun?
 
Creatine kullanırken içmemiz gereken 3L su miktarıni toplam gün içinde mi almalıyız yoksa spordayken mi?
Hangi yöntem daha sağlıklı bilinçli olur?
Kreatin kullaniyorsaniz kilonuza da bagli olarak tabii ama minimum 3.5 litre su icilmesi iyi olur. Normal insandan fazla su icmeniz gerekiyor ve bu kilonuza da bagli. Kilonuza gore kac gram kullanacaginiza karar verebilirsiniz. Yukleme yapmanizi tavsiye etmem cunku hem kreatin israf oluyor biraz hem de gerek yok bence, sadece etkisi 2 haftada gelecegine 1 ayda gelir. Onerilen gunluk 5 gram bu dozu alirsaniz etkisini hissedersiniz, tercihinize bagli olarak kilonuza gore yukseltebilirsiniz ama baslarda lutfen hastaneye test yaptirmaya gidin, bazi kisilerin bobrekleri boyle durumlar icin zayif kaliyor ve daha buyuk sorunlara yol acabiliyor. Arkadasin dedigi gibi spora gitmeseniz de her gun kullanmaniz gerekiyor. İctiginiz suyun fazla uzerine cikmayin, fazla su da zararli.

Kullandiginiz zamanin da bence cok ciddi bir onemi yok, ben antrenmandan once kullaniyordum.
 
Son düzenleme:
Her gün kullanman lazım hangi günler ve niye kullanmıyorsun?
Off daylerimde genelde dışarıda olduğum için 3.5 4 l civarlarına çıkamıyorum spor günlerime oranla daha az içmiş oluyorum o sebepten kullanmıyorum çarşamba ve pazar

Teşekkürler bilgi için şuana kadar 3gr aşamadım hiç hastaneye test yaptırmaya gidicem ama bu bahsettiğiniz test adı nedir
 
3 gramla gitmeyin, 2-3 hafta 5 gram alip gidin. Siz doktora bobrek kontrolu derseniz o kan testi, idrar testi vs. verir. Hatta direk doktora durumu aciklayabilirsiniz eger tanidiginiz doktor ise bazilari hala bu tarz supplement'ler hakkinda bilgisiz oluyor.

3 gramla gitmeyin, 2-3 hafta 5 gram alip gidin. Siz doktora bobrek kontrolu derseniz o kan testi, idrar testi vs. verir.
3.5 litre de kilonuz yuksek degilse yeterli ama asagisina dusmeyin, minimum degeriniz olsun o.
Ve uzun sure araliksiz kreatin kullanmayin ara vermeniz gerekiyor ama o ara ile alakali herkes bir yorum yapiyor, ben kafama estikce veriyordum.
 
65 kg şuan güncel kilom, zaten yaklaşık olarak sporda 2 l spor sonrası 1.5 içip 3.5a tamamlıyorum ama sonrasında yine ekleme yapıyorum tabi o şekilde gidiyor genellikle

Peki 5 gr almam halinde içmem gereken su miktarıni yükseltmelimiyim yoksa sabit 3.5 4 l olarak kalsa yetermi

En yakın zamanda test yaptırırım olumsuz bisey çıkarsa zaten yapicak bisey yok gerekeni yaparım

Ekstra bisey daha soriyim daha 2 hafta falan oldu kullanmaya başlayalı şuan test yaptırmalimiyim yoksa biraz daha zamanın geçmesini beklıyımmi
 
Son düzenleme:
Sizin icin 3.5-4 litre ideal gibi hocam. Aynen oyle 5 gram kullanip bir sure test yaptirin, cunku bobreginizde sorun olmasa bile bazi kisilerin bobrekleri zayif oldugundan dolayi kaldiramayabiliyor. Normalde tehlikeli olmayan bir seyin bilincsiz kullanimi tehlikelidir, C vitamini icin bile oyle.
 
Tamamdır teşekkürler bilgi için sağolun
 

Bir şey olmaz her gün içmen lazım.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…