Kreatin saç döker mi?

Sagurata

Kilopat
Biliyorum bu konuyu yıllardır görmekten belki bıkmışsınızdır ama yardıma ihtiyacım var. Saç genetiği iyi olmayıp kullananların yorumlarını almak istiyorum. Babamın, dedemin saçları döküldü, benim saçlarımda ince ve hassas fakat dökülme neredeyse hiç yok.

Kreatin alıp saçımın döküldüğünü fark ettiğimde bıraksam saç eski haline döner mi? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.

Biliyorum bu konuyu yıllardır görmekten belki bıkmışsınızdır ama yardıma ihtiyacım var. Saç genetiği iyi olmayıp kullananların yorumlarını almak istiyorum. Babamın, dedemin saçları döküldü, benim saçlarımda ince ve hassas fakat dökülme neredeyse hiç yok.

Kreatin alıp saçımın döküldüğünü fark ettiğimde bıraksam saç eski haline döner mi? Yanıtlarınız için şimdiden teşekkürler.
İçinde bu stresle kullanırsan zaten stresten dökülür saçın. 😄

Şaka bir yana kreatin kullanımı biriktikçe veya fazla miktarda kullanılırsa DHT hormonunu arttıracağından saç yenilenme hızı düşer, saçın dökülüyorsa dökülen saçlar yerine daha uzun sürede gelir diye biliyorum. Bence fazla kafana takma ihtiyacın varsa kullan.

Saç dökmekten çok saç uzama süresini uzatıyor.
Yani saçını uzatırken 5 ayda ulaşabileceğin bir saça 7 8 ayda ulaşıyorsun örneğin.

Merhaba;
Benim saçlarım çok ince ve yumuşak yani dökülmeye çok müsait. 6 aydır fitness yapıyorum ve son 1 aydır kreatin kullanıyorum. Çok araştırma yaptım. Kreatinin dht hormonunu arttırdığı söyleniyor. Dht hormonunun saç dökülmesi ile ilişkisi uzun senelerden beri bilim insanları tarafından incelenmektedir. Genetik bir duyarlılık olması halinde dht hormonu olumsuz etkilenebilir ve incel kılcal tüylere dönmesine neden olabilir? Genetik yapıdan gelen aktarımlar nedeni ile kıl köklerinde reseptörler androken hormonlarından daha çok etkilenebilirler. Bazı saç kökleri dht hormonunun metabolize edilmesini sağlar. Diğer yandan da büyüme engellenmiş olur. Bazı durumlarda hormon kıl büyümesini stümile eder. Genetik yatkınlığın olması halinde bile androjen vücutta kılları güçlendirirken diğer yandan saçlarda dökülmelere neden olabilir?

Kaynak: https://proteinocean.com/blog/dht-h...ma-gelir-dengelemek-icin-yapilmasi-gerekenler

Yani dökme ihtimali var evet ama ben kullanıyorum. Şu anlık daha kel olmadım. Bakacağız. :D

Merhaba;
Benim saçlarım çok ince ve yumuşak yani dökülmeye çok müsait. 6 aydır fitness yapıyorum ve son 1 aydır kreatin kullanıyorum. Çok araştırma yaptım. Kreatinin dht hormonunu arttırdığı söyleniyor. Dht hormonunun saç dökülmesi ile ilişkisi uzun senelerden beri bilim insanları tarafından incelenmektedir. Genetik bir duyarlılık olması halinde dht hormonu olumsuz etkilenebilir ve incel kılcal tüylere dönmesine neden olabilir? Genetik yapıdan gelen aktarımlar nedeni ile kıl köklerinde reseptörler androken hormonlarından daha çok etkilenebilirler. Bazı saç kökleri dht hormonunun metabolize edilmesini sağlar. Diğer yandan da büyüme engellenmiş olur. Bazı durumlarda hormon kıl büyümesini stümile eder. Genetik yatkınlığın olması halinde bile androjen vücutta kılları güçlendirirken diğer yandan saçlarda dökülmelere neden olabilir?

Kaynak: https://proteinocean.com/blog/dht-h...ma-gelir-dengelemek-icin-yapilmasi-gerekenler

Yani dökme ihtimali var evet ama ben kullanıyorum. Şu anlık daha kel olmadım. Bakacağız. :D

Baktın ki saçın çok dökülüyor bırakırsın. Dht hormonunu düşüren ilaçlar var diye biliyorum. Ama tabii ki doktorla görüşmeden almayın! Ayrıca düzenli spor yapmak da dht hormonunu arttırır.

Baktın ki saçın çok dökülüyor bırakırsın. Dht hormonunu düşüren ilaçlar var diye biliyorum. Ama tabii ki doktorla görüşmeden almayın! Ayrıca düzenli spor yapmak da dht hormonunu arttırır.
Hocam o zaman denemeden bilemeyiz. İlk kez kullanacağım için küçük paket almak istiyorum. Protein Ocean'ın 120 gramlık paketini almayı düşünüyorum, 24 servis çıkıyor. İşimi görür mü?

Hocam o zaman denemeden bilemeyiz. İlk kez kullnacağım için küçük paket almak istiyorum. Proteinocean'ın 120 gramlık paketini almayı düşünüyorum, 24 servis çıkıyor. İşimi görür mü?

Son günlerde indirim vardı. 300 gram 100 servis 300 TL'ye düşmüştü. Bazı içerik üreticilerinin indirim kodu ile 30 TL indirim oluyor. 270 liradan ben 3 kutu aldım. Tadı çok güzel ben beğendim. Ve ayrıca bunun ölçeği 3 gr. Günlük 5 gr almak lazım ben 2 ölçek içiyorum. Bence 24 servis yetmez. Ama sana kalmış.

Şanslısın bitmemiş indirim :D

Son günlerde indirim vardı. 300 gram 100 servis 300 TL'ye düşmüştü. Bazı içerik üreticilerinin indirim kodu ile 30 TL indirim oluyor. 270 liradan ben 3 kutu aldım. Tadı çok güzel ben beğendim.

Şanslısın bitmemiş indirim :D
Evet bunu gördüm ama aromalı kreatinlerin, kreatin oranı düştüğü için aromasız tercih ediliyor diye biliyorum. Ayrıca bir sorum daha olacak. Protein Ocean'ın ölçeği 3 gram. Ben bunu 5 grama çıkarayım mı yoksa 3 gram yeterli olur mu?

Evet bunu gördüm ama aromarlı kreatinlerin, kreatin oranı düştüğü için aromasız tercih ediliyor diye biliyorum. Ayrıca bir sorum daha olacak. Proteinocean'ın ölçeği 3 gram. Ben bunu 5 grama çıkarayım mı yoksa 3 gram yeterli olur mu?

İçerisinde 2750 mg kreatin var 1 ölçek 3 gr ise ölçek başına 2.7 gr kreatin olduğu anlamına geliyor. Düz hesap işte iki ölçek 5,4 gram yapıyor. 50 gün gidiyor. Diğer aromasız olanı alsan 24 servis günlük 2 ölçek içsen 12 gün gidiyor gün başına 6.0 gr kreatin almış oluyorsun. Sana kalmış ama aromalı olanı almak daha mantıklı. 3 gram yeter mi sorusuna gelirsek yeter tabii ki ama standart olarak 5 gram deniyor günlük.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı