Kreatin ve protein tozu kullanırken hangi sırada kullanıldığı önemli mi?

KadirSözen06

Megapat
Daha fazla  
Öncelikle selamlar. Bilmediğimden soruyorum. Spora yeniden başlayalı 2 hafta oldu ve şu an aktif olarak protein tozu kullanıyorum. Kreatini bugün aldım, iki tane sorum var. Kreatin ve protein tozu kullanımı sırasının bir önemi var mı? Hangi saatlerde kullanırsam daha etkili olur? Bilgili kişiler tek tek cevaplarsa sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Öncelikle selamlar. Bilmediğimden soruyorum. Spora yeniden başlayalı 2 hafta oldu ve şu an aktif olarak protein tozu kullanıyorum. Kreatini bugün aldım, iki tane sorum var. Kreatin ve protein tozu kullanımı sırasının bir önemi var mı? Hangi saatlerde kullanırsam daha etkili olur? Bilgili kişiler tek tek cevaplarsa sevinirim.
Kreatinin hangi saatte alındığının hiçbir önemi yok. Amaç depoları uzun vadede dolu tutmak.
Protein tozu ise idmandan sonra kullanabilirsin. Gün içinde istediğin zaman kullansan da olur günlük protein ihtiyacı tamamlandığı sürece o da sana kalmış.

Protein alınımını spor sonrası öneriyorlar. Hasar gören kaslar için en hızlı toparlanmayı sağlar, enerji depolarını tekrar doldurur ve karbonhidrat ihtiyacının bir kısmını karşılar. Gerçi karbonhidrat protein tozlarında fazla yok diye biliyorum.

Kreatin ise günün istediğiniz saati kullanabilirsiniz. Aniden etki eden bir takviye değil. Orta süreli kullanımda etkisi görülüyor. İster spor öncesi, ister sonrasında alın. Gece yatmadan önce çok fazla almamaya çalışın ama. Bol su içmeniz gerektiğinden gece de bunu yapamayacağınız için bunu ben tavsiye etmem.

Kreatinin hangi saatte alındığının hiçbir önemi yok. Amaç depoları uzun vadede dolu tutmak.
Protein tozu ise idmandan sonra kullanabilirsin. Gün içinde istediğin zaman kullansan da olur günlük protein ihtiyacı tamamlandığı sürece o da sana kalmış.
hocam mesela protein tozunu içtikten sonra ne kadar bekledikten sonra içebilirim kreatini?

Technopat Haberler

Geri
Yukarı