Kreatini sodayla içmek daha mı verimli?

cyclincer

Hectopat
Yabancılar kreatini sodayla karıştırıp içiyor hatta başka bir forma dönüşüyormuş.

Aynı zamanda sıcak su + tuzla içen var.

Bizimkiler kafaya dikiyor direkt.
Fark olur mu sindirim falan, paramız çöpe gitmesin sonra kullanırken.

Formu değişiyormuş diye duydum da, monohidrattan başka bir şeye dönüşüyormuş mesela.
Üzerine en çok araştırma yapılan formu mononydrate. Bazı üreticiler ve kaynaklar ethyl ester formunun sindirim açısından daha etkili olabileceğini söylüyor fakat bu konuda daha çok araştırma lazım. Sodayla içmenin başka bir formuna dönüştürmesi de pek mümkün değil açıkçası.

Üzerine en çok araştırma yapılan formu mononydrate. Bazı üreticiler ve kaynaklar ethyl ester formunun sindirim açısından daha etkili olabileceğini söylüyor fakat bu konuda daha çok araştırma lazım. Sodayla içmenin başka bir formuna dönüştürmesi de pek mümkün değil açıkçası.

Kreatinin farklı formlarını elde etmek laboratuvar ortamında özel kimyasal işlemlerle yapılıyor. Sodayla içerek olacak kadar basit bir işlem değil. Yabancıların bu konuda belirttiği bir kaynak varsa okurum fikrim de değişir ama klasik influencer safsatalarına benziyor açıkçası.

Formu değişiyormuş diye duydum da, monohidrattan başka bir şeye dönüşüyormuş mesela.

Şalgamla da içersen formu değişir, gazoz ile de değişir. Kreatin'in monohidrat formu yalnızca su eklenmiş formdur. Kreatin diğer içeceklerin içerisindeki kimyasallarla karışım yapabilir bu da monohidrat formunu bozar. Daha verimlidir ve bu sayede hücre içine daha hızlı karışır. Soda ile veya diğer içeçekler ile tüketmek formunu olumsuz etkiler. PH derecesi sudan farklı olacağı için böbrek fonksiyonlarında, karaciğer fonksiyonlarında kanın asitik yapısı üzerinde olumsuz etkileri olabilir.

Bir su bardağı saf su ile içmek en verimli yöntem olacaktır.

Peki neden sosyal medyada böyle içiyorlar; çünkü adamlar protein tozu veyahut başka bir karışım besin takviyesi ile kreatin ihtiyacını karşılıyor.

GYM giden sedanter bireyler ise hem monohidratın hızlı toparlaması, hemde sodanın içerdiği elektrolit ve magnezyum değerlerini kısa süreliğine iyileştirdiği için sizi yanıltarak daha fazla kreatin ve soda satma amacıyla algı oluşturuyorlar.

Özetle ; Kreatin Monohidrat, kreatin molekülüne su eklenmiş halidir. soda ile kullanılması Ph dengesizliği yaratacağı için kanda, böbreklerde ve karaciğerde fazladan gereksiz yük oluşturacaktır. sağlıklı bireylerin makul seviyelerde kreatin kullanması ( 1-3 Gr ) ciddi bir etki oluşturmaz fakat, böbrek, akciğer ve çeşitli kan hastalığı olan kişiler bu şekilde kullanmamalıdır.

Oceanın kreatinini içtiğimde bağırsağım ağrıyordu hatta wc çıkıyordum sindiremiyorum diye konu açtım ondan sonra hep sodayla içtim sıkıntı yaşamıyorum ama suyla içince sıkıntı çıkıyo gerçekten - form değiştirmese bile emilim de değişiklik olabilir belki. Buraya da konu açtım belki birinin işine yarar genel kültür kalsın diye teşekkürler yorumlarınız için

Oceanın kreatinini içtiğimde bağırsağım ağrıyordu hatta WC çıkıyordum sindiremiyorum diye konu açtım ondan sonra hep sodayla içtim sıkıntı yaşamıyorum ama suyla içince sıkıntı çıkıyor gerçekten - form değiştirmese bile emilim de değişiklik olabilir belki. Buraya da konu açtım belki birinin işine yarar genel kültür kalsın diye teşekkürler yorumlarınız için

Kreatini günlük miktar olarak ikiye bölebilir antrenman sonrası ve yatmadan kullanabilirsin. Aynı zamanda su alımını arttırmalısın. Sonrasında her şey yoluna girecektir.

Yabancılar kreatini sodayla karıştırıp içiyor hatta başka bir forma dönüşüyormuş.

Aynı zamanda sıcak su + tuzla içen var.

Bizimkiler kafaya dikiyor direkt.
Fark olur mu sindirim falan, paramız çöpe gitmesin sonra kullanırken.

Kreatin soda sıcak tuzlu su fark etmez direkt içebilirsin önemli olan düzenli kullanmak yeterli su içmek paran çöpe gitmez rahat ol.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı