Kredi borcu icraya verilince ne olur?

Fatih Erdemli

Kilopat
Merhaba.
77klık bir kredi kartı yapılandırılması borcum var ve ihtarnamem geldi birkaç dolandırılma mevzusu yüzünden elimden bir şey gelmiyor. Bugün avukat ile konuştum bana eşten dosttan yarısını bul taksite bölelim dedi fakat benim öyle bir seçeneğim de. Yok yarına kadar ödenmez ise icraya verileceği söylendi, fakat benim haciz edilecek hiçbir şeyim yok. Acaba ne olur?

Son düzenleyen: Moderatör:
Üstünde bir şey yoksa ve sigortalı maaşın yoksa bir şey alamazlar.

Öyle bir şey yok. Benim de üstümde hiçbir şey yok. Benim başıma geldi. Eve icra memuru gelip, eşya tespiti yaptılar. Aileden herhangi birinin üstüne kayıtlı cihaz faturası istediler. Eğer yoksa aile feryadlarından herhangi birinin kıymetli eşyası vs varsa altın, bilezik madeni eşya gibi götürebiliyorlar. Yani kredi çekip, çektikten sonra nasıl olsa geri ödemem diye düşünmeyin. Afedersiniz "donunuza" kadar alırlar. Yani her türlü o kredinin ödenmesi gerekiyor.

Ayrıca şöyle bir ekstra bilgi daha vereyim. Gelen icra memurları yol masrafı olarak dosyanıza ekliyorlar bilginiz olsun. Gelmeden önce sizi telefonla bilgilendiriyorlar geliyoruz diye. Eğer evde yoksanız direnirseniz de savcılık üzerinden karar çıkarıp, polis ile beraber kapı kilidinizi kırıp öyle giriyorlar. Bunu araştırın çünkü böyle bir hakları var. Devlet sitelerinde yazıyor genelde.

Ama en kötü taksite böldür. Öyle kafan daha rahat olur. Onu da yapıyorlar. Bende de öyle oldu 40k'lık borcum vardı, taksite bağlamıştım.

Benim 2022 de borcum vardı fakat son 3 ay taksitim kalmıştı. Bankayla ilgili bir sorun yaşamıştım sinir olup son 3 taksiti 1 seneden fazla süre ödemedim o borçta gelecek varlık fonuna aktarılmıştı. Sonradan yurt dışına çıkmam gerekti vize başvurusu yapmadan önce borcu ödedim öyle yurt dışına çıktım. İşleyiş nasıl bilmiyorum fakat eğer meblağ küçükse peşine düşmüyorlar sanırım en azından benim düşmemişlerdi.

Öncelikle kanunu bilmek gerek.
Avukatla geliriz ne varsa alırız, ödemezsen hapise girersin diye korkutacaklar!!
Eğer bir üründen 2 adet varsa alabilirler.
2 TV,2 çamaşır makinesi vb..
Ayrıca Bilgisayar ,Laptop, PlayStation,xbox gibi ürünleri tabiki alabilirler...

Hapis olayı borcu yapılandırma yapınca imza atınca ödenmezse hapis var .
Tayzik hapsi..
----------------------------
77.000 Avukat'a geçince 97-100.000₺ olur.
Eve geliş gidiş derken 110.000 olur.
Faiz aylık işler.. SGK yani sigortalı işte değilseniz 6-12 ayda varlık fonuna devir olabilir.
Ama borc bu sürede 150.000 çıkar.
Faizi silelim 100.000 taksitlendirme yapalım yada ana borcu ödeyin 77.000 diyebilirler.
Aksi halde bu borç 2026 yılında 150.000 seneye yıl sonu 200.000 kadar çıkar.
Sonu yok yani..

Son düzenleme:
Öncelikle sigortalı çalıştığınız iş yoksa maaştan kesinti yapamazlar. Evde gerekli temel yaşam malzemelerini de eskisi gibi alamıyorlar. Altın, değerli eşya varsa bilemem.

1 hafta içinde sigortalı bir işe başlayacağım borcu zaten 40 bin civari önden vermeden takside bölmüyorlar benim aylıktan her ay kesilse bir problem çıkar mı faiziyle ödeyeceğim yapacak bir şeyim yok maalesef.

1 hafta içinde sigortalı bir işe başlayacağım borcu zaten 40 bin civari önden vermeden takside bölmüyorlar benim aylıktan her ay kesilse bir problem çıkar mı faiziyle ödeyeceğim yapacak bir şeyim yok maalesef.
İşyerine bilgi vermek zorundasınız.
Bazı iş yerleri maalesef maaşında haciz olan personeli almıyor dahi!!

Technopat Haberler

Geri
Yukarı