Kredi çekmek mantıklı mı?

Bu dönemde kredi, taksit kullanmayan yaya kalır. Özellikle Amazon ve Hepsiburada'da bulunan faizsiz taksit, erteleme imkanı gibi özellikleri kullanabildiğiniz kadar kullanın nakit paranız olsa dahi kullanın. Örneğin ben 4 ay önce 18.500₺'ye RX 7800XT aldım 3 ay erteleme+6 taksit yaptım parayı attım faize her ödeme vakti geldiğinde taksit kadarını çekip ödüyorum hem paramı arttırmış oluyorum hem de ürünü ucuza almış oluyorum, aldığım ekran kartı ise şu an 22k. Biriktirip alan arkadaşlar hem 22k'ya alacaktı hem de benim yaptığım gibi faiz gelirinden mahrum kalacaktı üstüne 3-4 ay üründen mahrum kalacaktı.
 
Bu dönemde kredi, taksit kullanmayan yaya kalır. Özellikle Amazon ve Hepsiburada'da bulunan faizsiz taksit, erteleme imkanı gibi özellikleri kullanabildiğiniz kadar kullanın nakit paranız olsa dahi kullanın. Örneğin ben 4 ay önce 18.500₺'ye RX 7800XT aldım 3 ay erteleme+6 taksit yaptım parayı attım faize her ödeme vakti geldiğinde taksit kadarını çekip ödüyorum hem paramı arttırmış oluyorum hem de ürünü ucuza almış oluyorum, aldığım ekran kartı ise şu an 22k. Biriktirip alan arkadaşlar hem 22k'ya alacaktı hem de benim yaptığım gibi faiz gelirinden mahrum kalacaktı.
Vallahi öyle. Aldığım oyunlara bile 6 ay taksit yaparak alıyorum. Param var tek çekim alabilirim ama nedense istemiyorum.
 
Bu dönemde kredi, taksit kullanmayan yaya kalır. Özellikle Amazon ve Hepsiburada'da bulunan faizsiz taksit, erteleme imkanı gibi özellikleri kullanabildiğiniz kadar kullanın nakit paranız olsa dahi kullanın. Örneğin ben 4 ay önce 18.500₺'ye RX 7800XT aldım 3 ay erteleme+6 taksit yaptım parayı attım faize her ödeme vakti geldiğinde taksit kadarını çekip ödüyorum hem paramı arttırmış oluyorum hem de ürünü ucuza almış oluyorum, aldığım ekran kartı ise şu an 22K. Biriktirip alan arkadaşlar hem 22K'ya alacaktı hem de benim yaptığım gibi faiz gelirinden mahrum kalacaktı üstüne 3-4 ay üründen mahrum kalacaktı.

Ben kasım 3'te vatandan aldığım 4090 vade ile birlikte 51.600.normalde 48600.Garanti Bankası 3000 TL daha hesaba ekledi. Şimdi bu paraya da alamaz olduk. Neredeyse ikiye katladı.
 
Biriktirerek alınmaz kardeşim birikene kadar ürün fiyatı da katlanıyor.

Sana taktik mümünse alacağını en kısa sürede kredi ile al ama gücünün yettiğice vadeyi kısa tut, uzun vade böyle ortamda boğar adamı lanet edersin.

Edit: Mümkünse alacağın ürün kazandığın ücretin 3 katını geçmesin, örnek 17.000₺ asgari ücret üzerinden 3X17.000₺ gibi.

Bu da harici borcun yok ise.

36 yaşında sayısız krediye bulaşmış bankaları faiz ile zengin etmiş biri olarak söylüyorum, alacağın şeyin kredisi bitmeden harici mal almanı önermem bittiğinde al muhakkak.
 
İki tür insan var.
1-) "kredi çekmeden mal alınamaz." diyor.
2-) "faize gerek yok para biriktir al." diyor.
Sizce hangisinin görüşü mantıklı?

İnsanlık dışı faizler var. Ama işte biriktirerek de nereye kadar gidebilirsin zam geliyor sürekli.
Al krediyle yapacak bir şey yok.
 
Kredi kartını veya krediyi ödeme aracı gibi kullanırsan çok faydalı sırf harcama içinse ( ihtiyacın olmadığı şeyi almak ) zararlıdır kullanım amacına göre değişir.
 

Yeni konular

Geri
Yukarı