Kredi kartı almak gerekli mi?

Hocam 6 ay taksitle aldığın zaman normalde 300 ödeyeceksen atıyorum 600 oluyor. Bu faize girer mi?

Vade farkı faize girmez. Ben de zamanında bunu araştırmıştım. Ama aldıktan sonra taksitlendirme yaparsan, banka buna fark koyarsa bu faize girer. Alırken vade farkı olması dinimizce caiz bir durum. Çünkü antlaşmayı alırken kabul etmiş oluyorsun. Vade farkı ile faiz farklı oluyor.
 
Bence kredi kartı her zaman gerekli. Bazen insanın olmazsa olmaz günleri olur. Hiç kimse kimseye çıkartıp örnek 1000-2000 TL nakit vermez. Ayrıca internet alışveriş kolaylıklarını unutmamak lazım. İhtiyaca göre kullandığın sürece para programını yönetebiliyorsan sorun yok.
 
Kredi kartı kullanıyorsan faiz var. Bunu gününde bile ödesen hesap keserken Ekstre'ye yansıyan faiz ücretleri yazıyor. 20, 30, 50 TL gibi ücretler. Ben kötü günde ve alışveriş kolaylığını anlattım. Eğri'ye eğri doğru'ya doğru faiz var. Buna karşı değilim avukatlık yapmam. Kendim kullanıyorum. Bu durumu kabul ederek kullanıyorum.
 
Hocam peki hangi kredi kartını önerirsiniz? Maximum Genç kredi kartı hakkında bilginiz var mı?

Üniversitedeyken kullanıyordum ama banka kartını. Kredi kartını hiç kullanmamıştım. Limiti sanırım daha az oluyor normal kartlara göre. Sonra Ziraat bankkart combo denen kartı çıkardım. Şuan bunu kullanıyorum. Ödeme günü geçmeden ödersen hiçbir masrafı, faizi, cartı curtu yok. Sadece yıllık 50-60 TL gibi bir kart ücreti var. O da düzenli kullanım yaparsan, aylık 600 700 lira sanırım tam emin değilim, onu sana geri ödüyorlar. Tavsiye ederim güzel bişey.
 

Technopat Haberler

Geri
Yukarı