Kredi kartı ile ödeme yönteminde taksitli alışveriş

Raikoho

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar ben şunu sormak istiyorum sizlere. Benim bir kredi kartım var örneğin ve 1500 TL limite sahip. Ve bir monitör satın almak istiyorum o da tam 1500 TL değerinde.
Ve bunu 12 taksite böldürerek aylık 145 lira gibi bir tutar karşılığında ödemek istiyorum.
Soru ise ben bu alışverişi taksitlendirme yaptığımda bildiğim kadarıyla 1500 TL'lik limitin tamamı bloke oluyor. Yani ürün kaç TL ise o kadarlık limiti bloke ediyor.
Bloke olduktan sonra örneğin ben bu kredi kartı ile farklı bir ürün satın alamıyor muyum?
Örneğin monitörü taksitlendirdikten sonra ilk taksitini ödedim ve içerisinde bir nevi 1500-145=1355 TL bir limit kaldı. Gidip kalan bu limit ile de taksitsiz bir şekilde 350 TL fiyata sahip bir kulaklık satın alabiliyor muyum? Eğer bloke olan tutarı kullanamıyorsam alışverişlerimde o zaman taksitlendirmenin mantığı ne?
Yani bir sonraki ayın taksiti olan 145 TL gelmeden 350 TL değerinde başka bir ürünü yine aynı kredi kartından satın alabiliyor muyum? Çünkü bu mantığa göre aslında kartın içerisinde hala bir limit var yaklaşık 7-8 aylık taksitini ödeyecek kadar. Ben 350 TL kullandığımda monitörün 2 taksitini yemiş oluyorum. Ama ödemesi gelmeden 350 TL olan harcamayı geri karta yatırabilirim. Devir daim edercesine kullanabiliyor muyum?

Son düzenleyen: Moderatör:
Hayır alamazsınız. 1500 TL limitinizi harcamış olursunuz ve her taksidi ödediğinizde limitiniz 0'dan itibaren her taksit ödemenizde 145 TL artar. Bloke olmuyor harcamış oluyorsun. O zaman ödeyemezsin ki. 2 taksit ödedikten sonra satın alabilirsin. Mantıksız değil öyle olsa hesabını nasıl tutacaklar sürekli taksit yaparlar. Mantık şu. 1500 TL'yi sen karttan harcadın ve bankaya borçlandın. Her türlü ödeyeceksin. Öbür türlü olsa herkes bankaya borç takardı.

Merhaba, yazdıklarınız doğruydu taki 1500-145= 1355 TL kısmına kadar. O kısımda bloke dediğinin aslında kullanılan miktardır ayrıca kalan limit önemlidir. 1355 TL kaldığında 145 TL lik daha harcama yapabilirsiniz. Kredi Kartlarının mantığı budur. Size bir limit verir ve bu limiti bir sonraki ya da kaç taksit yaptırdıysanız o kadar dönem sonraki hesap kesim tarihlerinde kullandığınız kadarını ödemenizi ister.
Şunu yapabilirsiniz. 1500 TL lik harcamadan sonra 350 TL hemen yatırıp bir limit açıp o 350 TL yide taksitli alışveriş için kullanabilirsiniz.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı