Banka/Kart Kredi kartı nasıl alınır?

Phomeus

Kilopat
Bir süredir aklımda kredi kartı çıkartmak var. Normalde hiç bulaşmamak için banka kartı kullanıyordum ve her şeyi peşin alıyordum, artık taksit ile almak istediğimden kredi kartı almaya karar verdim.

Öncelikle çalışmıyorum ama yıllık en az 200k banka hesabıma giriyor ki bu değişebiliyor bu sene +400k oldu mesela. 3-4 banka hesabım bulunmasına rağmen sadece ziraat bankasını kullanıyorum işlemleri de genellikle buradan yapıyorum bu nedenle vermeleri daha kolay olacak gibi geldi. Daha önceden sigortam başlaması adına bir tanıdığımızın şirketinde 9 ay sigortalı kaldım. Bu sende çiftçiliğe atıldım ve çks çıkarttım yani meslek olarak çiftçi görünüyorum ziraat odasında gelir testinde aylık 18k gelir görünüyor ama şu ana kadar bir satışım ya da bir gelirim olmadı buradan (tıbbı aromatik bitki yetiştiriyorum bu yüzden ortalama bir fiyat 18k göstermişler) şimdi ben başvurumda gelir kısmına 18k yazsam bir sıkıntı çıkar mı belgelememi isterler mi? Ya da 0TL yazsam ne gibi sıkıntı çıkar? Ziraat Bankası yerine başka banka fikirlerinizi de alabilirim. Nasıl bir yol izlemem gerektiğini de yazarsanız sevinirim.

Gelir olarak istediğini yaz, bugüne kadar kredi kartı çıkarmaman hata olmuş en büyük nimettir. Bankalar zaten araştırmalarını yapıyorlar ve ona göre kartına limit koyuyorlar. Sonra sen düzenli ödedikçe de o limit otomatik artıyor ya da kendin artırma talebinde bulunuyorsun.

Bir süredir aklımda kredi kartı çıkartmak var. Normalde hiç bulaşmamak için banka kartı kullanıyordum ve her şeyi peşin alıyordum, artık taksit ile almak istediğimden kredi kartı almaya karar verdim.

Öncelikle çalışmıyorum ama yıllık en az 200k banka hesabıma giriyor ki bu değişebiliyor bu sene +400k oldu mesela. 3-4 banka hesabım bulunmasına rağmen sadece ziraat bankasını kullanıyorum işlemleri de genellikle buradan yapıyorum bu nedenle vermeleri daha kolay olacak gibi geldi. Daha önceden sigortam başlaması adına bir tanıdığımızın şirketinde 9 ay sigortalı kaldım. Bu sende çiftçiliğe atıldım ve çks çıkarttım yani meslek olarak çiftçi görünüyorum ziraat odasında gelir testinde aylık 18k gelir görünüyor ama şu ana kadar bir satışım ya da bir gelirim olmadı buradan (tıbbı aromatik bitki yetiştiriyorum bu yüzden ortalama bir fiyat 18k göstermişler) şimdi ben başvurumda gelir kısmına 18k yazsam bir sıkıntı çıkar mı belgelememi isterler mi? Ya da 0TL yazsam ne gibi sıkıntı çıkar? Ziraat Bankası yerine başka banka fikirlerinizi de alabilirim. Nasıl bir yol izlemem gerektiğini de yazarsanız sevinirim.

İşini belirtince onların analistleri senin gelirini ortalama olarak tahmin çıkarıyorlar, ona göre kredi kartı alabiliyorsun. 18K belirtirsen alman biraz zor devlet memuru değilsen.

Hangi kredi mobili indir ilk kullanıma bedava orada hesapla sana hangi banka ne kadar kredi verir ne kadarlık kart verir verme ihtimallerini falan hep gösteriyor.

Böyle ininal vs. kullandın mı?

Peki hocam tahminen kaç bin limit ile gelir.

18K'ya bilmiyorum vallahi benim gelir 10K mı ne görünüyordu geçen kış ilk etapta 13K vediler sonra uygulamadan talep yaptım 18K'ya çıkardılar. Geçtiğimiz aylarda da otomatik 35K'ya yükseldi.

Sana da minimum 20K verirler sonra yükseltirler işte 35-40K.

Peki hocam tahminen kaç bin limit ile gelir.
Para akışı, limitin belirlenmesinde büyük rol oynuyor bana göre. Ben Akbank hesabı açtığım zaman, 1 hafta içerisinde limitimi 40.000 TL'ye çıkardılar. Daha yükseğe çıkarmak istediler ama diğer bankalardaki limitim yüksekmiş diye yükseltmediler. Gelir kaynağı bile belirtmemiştim halbuki, düz asgari ücret yazmıştım.

Sırf para akışı gösterdik diye iyi yükselttiler. O yüzden para akışı yapacaksan, Akbank'ın kredi kartı şu an daha iyi gibi. Vakıfbank ve Akbank limit olarak en memnun olduğum bankalar. Çalışmıyorum bu arada, onu da belirteyim.

Böyle ininal vs. kullandın mı?

Hocam ininal Kart'ı ilk çıktığı sene kullanmıştım sonra kullanmadım kapattım. Şu an ziraat harici Papara ve Nays kullanıyorum.

18K'ya bilmiyorum vallahi benim gelir 10k mı ne görünüyordu geçen kış ilk etapta 13K vediler sonra uygulamadan talep yaptım 18K'ya çıkardılar. Geçtiğimiz aylarda da otomatik 35K'ya yükseldi.

Sana da minimum 20k verirler sonra yükseltirler işte 35-40k.

Umarım öyle olur. 20k verseler bile şu anlık yeterli olacaktır.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı