Kredi kartı ne işe yarar?

selo1907

Decapat
Daha fazla  
Üniversitenin yemek kartının yanında Yapı Kredi'nin play kredi kartı geliyor. İptal etmeyi düşünüyorum ama kullanan insanlar neden kullanıyor merak ettim. Banka kartından ne farkı var?

Kredi Kartı dediğimiz şey bankanın size sunduğu borç para gibi düşünebilirsin kullanmazsan hiçbir problem olmaz durabilir.

Üniversitenin yemek kartının yanında Yapı Kredi'nin play kredi kartı geliyor. İptal etmeyi düşünüyorum ama kullanan insanlar neden kullanıyor merak ettim. Banka kartından ne farkı var?
Olmayan parayı harcar, zamanında ödersen sıkıntı yok zamanında ödemezsen faizi ile beraber ödersin.

Banka kartı ön ödemeli, kredi kartı sonradan ödemeli kart. Banka kartına yüklediğin bakiyeyi harcarsın, kredi kartında harcadığın miktarı ödersin. Kredi kartında borcunu zamanında ödemezsen sonrasında faizli şekilde geri ödersin. Ayrıca banka kartına taksit yaptıramazsın ancak kredi kartına taksit yaptırabilirsin.

Banka kartına sadece önceden yatırdığınız parayı kullanabilirsiniz. Kredi kartlarının ise aylık limiti olur, paranız olmasa bile harcama yapıp toplam harcamayı ay sonunda ödersiniz.

Hesap kesim tarihine kadar limitiniz dahilinde harcama yapabildiğiniz ve taksitlendirme seçeneğine göre bir veya birden fazla hesap kesim tarihinde ödeme seçeneği ile ödeme yapabildiğiniz bir ürün.
Taksitlendirme de peşin fiyatına ya da vade farklı olarak değişir.

Banka kartına sadece önceden yatırdığınız parayı kullanabilirsiniz. Kredi kartlarının ise aylık limiti olur, paranız olmasa bile harcama yapıp toplam harcamayı ay sonunda ödersiniz.
Param yoksa niye harcama yapayım ki? Ödeyemeyeceksem param yok demektir. Ödeyebileceksem param var demektir o zaman banka kartına yükler ordan harcarım.

Param yoksa niye harcama yapayım ki? Ödeyemeyeceksem param yok demektir. Ödeyebileceksem param var demektir o zaman banka kartına yükler ordan harcarım.
İnsanların çoğu sabit gelir ile yaşıyor yani ayın belli dönemlerinde sıkışık olabiliyorlar.
Yine 3x etikete sahip bir ürünü direkt 3x olarak ödemek yerine x x x olarak 3 ayda ödemek de kolaylık sağlıyor.
Özellikle aralık ayında alınan peşin fiyatına taksitli ürünleri enflasyona yayarak indirimle almış oluyorsunuz.

Hayatında kendine en çok yapacağın iyiliklerden birisi kredi kartını kullanmayı ve peşin para harcamanın ne kadar boş olduğunu öğrenmektir. Türkiye gibi bir ülkede hayatta kalmak istiyorsan kredi kartı kullanmayı öğrenmen gerekir. Güzel bir bankadan kredi kartı çıkartıp kullan derim. İş Bankası önerebilirim.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı