Kredi kartına para yükleyerek limit arttırılabilir mi?

maewo

Hectopat
Daha fazla  
Merhaba, benim hiç kredi kartım olmadı ve çıkarmayı düşünüyorum, ancak öğrenci olduğumdan dolayı 2000 ₺ limit veriyor. 3000₺'ye bir ürün satın almak istiyorum eğer karta 1000₺ nakit yatırsam istediğim ürünü 3 taksitle alabilir miyim? Alabilirsem nasıl yapabilirim? Gerçekten bu konuda çok cahilim kusuruma bakmayin.

Hayır alamazsın. 2000 limiti 3000 yapamazsın bu bir. İkincisi aynı ay içinde limitin internetten aldığın bir şey nedeniyle 1000 e düştü 1000 atıp 2000 yaptın yine alamazsın internetten. Her ay 2000 internet alışveriş limiti oluyor.

Artı -3 Eksi
Kredi kartına bakiye yatırmak diye bir işlem yok. Kredi kartı ile ilişkili mevduat hesabına para atılabilir ve bu da limit arttırmaz.

Limit artışı ek gelir beyanı ile yapılabilir. Eğer üniversite öğrencisi isen KYK kredisini/bursunu aldığını(veya başka bir burs geliri de olabilir) gösteren belge çıktısı ile bankaya gidersen limit artışı sağlanabilir. Aynı işlemi ben yakın zamanda İş bankası ile yapmayı düşünüyorum. Öte yandan KYK'dan kredi/burs bağlandıktan sonra onlar aynı zamanda kredi kartı verecekler ve bu karta fazladan limit veriyorlar. Mesela ben doktora için kredi alıyorum(6000 lira) ve Ziraat Bankasının verdiği kartın limiti otomatik 22000 liraya kadar çıktı. Ancak o kart pek kullanışlı olmadığı için bu ayki ekstre ödemesinden sonra limitini düşürüp(*) İş bankasına başvuracağım. Aksi halde 14 yıldır müşterisi olduğum o banka 2000 liradan fazla limit vermiyor.

Acil ihtiyaç için daha fazla limiti olan ve sana yardımcı olabilecek başkasından yardım talep edebilirsin.

* :Toplam limit hakkını başka kart kullanıyorsa onu kapattırmak veya limitini azaltmak zorundasın.

Kredi kartına bakiye yatırmak diye bir işlem yok. Kredi kartı ile ilişkili mevduat hesabına para atılabilir ve bu da limit arttırmaz.

Limit artışı ek gelir beyanı ile yapılabilir. Eğer üniversite öğrencisi isen KYK kredisini/bursunu aldığını(veya başka bir burs geliri de olabilir) gösteren belge çıktısı ile bankaya gidersen limit artışı sağlanabilir. Aynı işlemi ben yakın zamanda İş bankası ile yapmayı düşünüyorum. Öte yandan KYK'dan kredi/burs bağlandıktan sonra onlar aynı zamanda kredi kartı verecekler ve bu karta fazladan limit veriyorlar. Mesela ben doktora için kredi alıyorum(6000 lira) ve Ziraat Bankasının verdiği kartın limiti otomatik 22000 liraya kadar çıktı. Ancak o kart pek kullanışlı olmadığı için bu ayki ekstre ödemesinden sonra limitini düşürüp(*) İş bankasına başvuracağım. Aksi halde 14 yıldır müşterisi olduğum o banka 2000 liradan fazla limit vermiyor.

Acil ihtiyaç için daha fazla limiti olan ve sana yardımcı olabilecek başkasından yardım talep edebilirsin.

* :Toplam limit hakkını başka kart kullanıyorsa onu kapattırmak veya limitini azaltmak zorundasın.
Bu KYK kredisi olmadan nasıl artırabilirim? Kafayı yemek üzereyim gelirim el veriyor sadece sigortalı değilim. 2000 lira limiti her gördüğümde kartı parçalayasım geliyor.

Bu KYK kredisi olmadan nasıl artırabilirim? Kafayı yemek üzereyim gelirim el veriyor sadece sigortalı değilim. 2000 lira limiti her gördüğümde kartı parçalayasım geliyor.
Herhangi bir resmi gelir yoksa(kira, maaş, burs veya belki nafaka) artış yapılabileceğini sanmıyorum. Belgelemen lazım. Burs aldığın kurumun veya iş yerinin maaş için anlaştığı bankada gerek kalmıyor.

Limit artışı ek gelir beyanı ile yapılabilir. Eğer üniversite öğrencisi isen KYK kredisini/bursunu aldığını(veya başka bir burs geliri de olabilir) gösteren belge çıktısı ile bankaya gidersen limit artışı sağlanabilir. Aynı işlemi ben yakın zamanda İş Bankası ile yapmayı düşünüyorum. Öte yandan KYK'den kredi/burs bağlandıktan sonra onlar aynı zamanda kredi kartı verecekler ve bu karta fazladan limit veriyorlar. Mesela ben doktora için kredi alıyorum(6000 lira) ve Ziraat Bankası'nın verdiği kartın limiti otomatik 22000 liraya kadar çıktı. Ancak o kart pek kullanışlı olmadığı için bu ayki ekstre ödemesinden sonra limitini düşürüp(*) İş Bankası'na başvuracağım. Aksi halde 14 yıldır müşterisi olduğum o banka 2000 liradan fazla limit vermiyor.

*:Toplam limit hakkını başka kart kullanıyorsa onu kapattırmak veya limitini azaltmak zorundasın.

Teşekkürler hocam çok açıklayıcı oldunuz.

Hayır alamazsın. 2000 limiti 3000 yapamazsın bu bir. İkincisi aynı ay içinde limitin internetten aldığın bir şey nedeniyle 1000 e düştü 1000 atıp 2000 yaptın yine alamazsın internetten. Her ay 2000 internet alışveriş limiti oluyor.
Çok teşekkür ederim.

Şu an borçsuz bir kredi kartım olmadıgından bakamıyorum ama kredi kartına gir ödeme yap seçeneği çıkıyorsa 1000TL öde orada 3000 olur, 3 takside de bölersin.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı