Kredi kartından taksit ile yapılan alışveriş ödemesi nasıl olur?

iamnotiron

Hectopat
Merhaba, kredi kartında birkaç farklı yerden taksit ile alışveriş yaptım, tek seferde 2-3 taksit ödemem mümkün müdür? Mümkünse, kredi notumda taksitleri tek seferde ödediğim halde artar mı?

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba, kredi kartında birkaç farklı yerden taksit ile alışveriş yaptım, tek seferde 2-3 taksit ödemem mümkün müdür? Mümkünse, kredi notumda taksitleri tek seferde ödediğim halde artar mı?
Sadece artı taksitleri azaltabiliyorsunuz, tek seferde taksit ödemeniz teknik olarak mümkün değil. Kredi notunuz düzenli ödemeler ile artabilir.

Ödeyemiyorsunuz. Bankayı arayıp taksitleri iptal edip tüm borçlarınını kapatacağını söylersen yardımcı olabilirler.
Yada şunu yaparsın karta 2 taksit parası yatırırsın 1 taksit ödemesi çeker.Diğer taksit ödemesi içerde durur zamanı gelince alır.

Tek seferde 2-3 taksitin parasını yatırabilirsin ancak taksit kapanmaz. Hesap ekstren kesildiğinde hesabın artıda gözükür ve ekstre tutarından bu + olan kısmı düşer.

Örneğin;

3 taksit 1500 TL borcun var. Aylık taksit tutarın 500 TL. Ekstren geldi 500 TL ama sen 1500 TL ödedin. 500 TL ekstreni düştükten sonra hesabın 1000 TL artıya geçti. Gelecek dönem ekstren geldi (Başka hiçbir alışveriş yapmadığını var sayıyorum) 500 TL Hesabın 1000 TL artıda olduğu için ödeme yapmak zorunda değilsin otomatik olarak ödemiş oluyorsun zaten ve hesabın 500 TL artıda oluyor. 3. Ay yine aynı şey oluyor ve taksitin bitiyor.

Kısaca toplu ödeme yapabiliyorsun ancak banka yine senden ay ay alıyor bu parayı.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı