Kredi kartlarını sadece taksit için kullanmak kötü mü?

Penguen999

Attopat
Daha fazla  
Borç tuzağı gübi gözüküyor. Ama şimdi kendi paramın yettiği şeyleri 12 taksit ile alsak kötü olur mu?

Puan arttırımı için kullanıyorum ben, taksitle alıp otomatik hesabımdan parayı almasını sağlıyorum.

Eğer bu tarz bir imkanınız var ise mantıklı, ayrıca 1000TL'lik ürüne 1100 gibi bir şeye geliyor taksitle, o ürün 12 ay sonra belki de 1500 olacak, bu ekonomide kredi çekerek bir şey almak bence mantıklı.

@Penguen999 bence elinde para varsa ben borçlanmayı doğru bulmuyorum. Ama üstteki arkadaşların dediği gibi para sürekli eridiğinden dolayı bugün 1000 TL olan ürün 12 ay sonra 1500 TL gibi bir fiyatla karşımıza çıkabiliyor. Eğer taksitle alınca karşına yüksek bir meblağ çıkmıyorsa tercih edilebilir. Aylık belirli bir miktar ödeyerek borcunu kapatır, diğer ihtiyaçlarına yönelirsin.

Ancak bu kredi kartı denilen şeyi dikkatli kullanmazsan da başına çok büyük bir bela olur. Örneğin nasıl olsa öderim diyerekten kartın limitini de 3. günde doldurursan karşına yüksek miktarda da borç çıkabilir. Sonraki aylar kartından da dolayısıyla harcama yapamazsın, elinde para kalmaz. Dikkatli kullanmak gerek.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı