Kredi notu / findesk notu yükseltme

Harunk27

Centipat
Katılım
13 Haziran 2022
Mesajlar
44
Çözümler
1
Daha fazla  
Cinsiyet
Erkek
Merhaba. Kredi notum 1250 civarı. 2 yıldır sigortalı işte çalışıyorum. Son 1 yıldır kredi kartlarımı aktif kullanıyorum bir kez dahi geciktirmedim. Daha önde hiç kredi çekmedim. Bu kredi notumu nasıl yükseltebilirim?

Kredi çekip taksitlerini düzenli ödemek mi çok yükseltir, yoksa kredi kartıyla alışveriş yapıp gününde ödemek mi?
 
Merhaba. Kredi notum 1250 civarı. 2 yıldır sigortalı işte çalışıyorum. Son 1 yıldır kredi kartlarımı aktif kullanıyorum bir kez dahi geciktirmedim. Daha önde hiç kredi çekmedim. Bu kredi notumu nasıl yükseltebilirim?

Kredi çekip taksitlerini düzenli ödemek mi çok yükseltir, yoksa kredi kartıyla alışveriş yapıp gününde ödemek mi?

1500 TL'lik kredi kartım+bes hesabım var. 2 ay gibi kullanıp zamanında ödedim. Sırayla önce 15 sonra 25klık kredi şak diye çıktı hocam.
 
Kredi kartı ödemeleri krediye nazaran daha yüksek puan verir fakat kart ödemelerinizi asgari değil dönem borcu şeklinde ödemeniz gerekiyor. Limitlerinizi kontrol edin, eğer sınırdaysa buda puanınızı arttırmak yerine düşürecektir.
 
Düzenli kredi ödemesi.
Kredi kartının tam kapatılması(asgeri olanı değil tüm borcu)
Hesabına sık sık düşük olmayan paraların girip çıkması.
Eşinin, çocuğunun veya babanın üzerine tapu veya tapular olması.
Kendi üzerine çok eski model olmayan araç veya araçların olması.
Düzenli kredi ödemesi ve hesap para akışı dışındakiler ufak etken.
 
Kredi kartı ödemeleri krediye nazaran daha yüksek puan verir fakat kart ödemelerinizi asgari değil dönem borcu şeklinde ödemeniz gerekiyor. Limitlerinizi kontrol edin, eğer sınırdaysa bu da puanınızı arttırmak yerine düşürecektir.

Limit derken kredi kart limitinini kastettiniz hocam.

Cevaplar için teşekkürler.
 
Şöyle anlatayım, öğrencilikten bu yana kredi kartını hep asgari öderim. Hiç bir işte çalışmıyorum, Yakın zamanda 60 bin lira kredi çektim. Daha önce hiç kredi çekmemiştim. 24 bin liralık 2 kredi kartım var ve birisi ful dolu ve banka bana kredi kart limitimi 104 bin TL yapabileceğini söylüyor. Ben sigortalı bir işte çalışmıyorum.. Düzenli bir gelirim yok. E nasıl oluyor da bankalar bana bu kadar limit verebiliyor sorusuna gelecek olursak eğer; asla nakit ile alışveriş yapmam. 20 TL'nin üzerinde bir tutar varsa hep kart kullanırım ve her zaman asgari ödemeyi öderim. Eğer asgari ödeme puan düşürseydi bankalar bana para vermek için sıraya girmezdi.
 
Şöyle anlatayım, öğrencilikten bu yana kredi kartını hep asgari öderim. Hiçbir işte çalışmıyorum, Yakın zamanda 60 bin lira kredi çektim. Daha önce hiç kredi çekmemiştim. 24 bin liralık 2 kredi kartım var ve birisi ful dolu ve banka bana kredi kart limitimi 104 bin TL yapabileceğini söylüyor. Ben sigortalı bir işte çalışmıyorum. Düzenli bir gelirim yok. E nasıl oluyor da bankalar bana bu kadar limit verebiliyor sorusuna gelecek olursak eğer; asla nakit ile alışveriş yapmam. 20 TL'nin üzerinde bir tutar varsa hep kart kullanırım ve her zaman asgari ödemeyi öderim. Eğer asgari ödeme puan düşürseydi bankalar bana para vermek için sıraya girmezdi.

Bankalar ilk banka hesabınız açtırdığınızda sizi çok temiz görür kart ve kredi kullanıp düşük not amladığınız sürece sizin notunuzu iyi görür. Kredi kartınızın Full olup olmadığı pek ilgilendirmez. Düzenlik ödemişiniz demektir öğrencilikten bu yana. Kaldı ki 2-3 ay arka arkaya ödememezlik yapmadığınız sürece nadiren 1 aylık gecikmeler çok sorun değil, ama tabii az da olsa puan düşürmeye yeter. Asgari ödeme de puan düşürmez.
 

Geri
Yukarı