Ben araba almak için kredi arayışındayım, çalıştığıım süreçte giderlerimi ayırıp karttan harcayarak yükseltmeyi düşünüyorum en azından nakit 100.000 TL kredi çekebilsem bana yeter.
Şu an hali hazırda veya geçmişte hazır, kredili ürününüz bulunmadığı için Findeks puanınız oluşmamıştır. Bu yüzden herhangi kredi ve kredili ürün başvurularınız da bankalar riskli olarak görmektedir.
Anladığımız üzere sigorta girişiniz olacak, bu sürede eğer maaşınız bankacılık kanalı ile sağlanacaksa, ilgili bankaya giderek maaş müşterisi olduğunuzu bahsedin ve sizi sisteme kaydetsinler. Ayrıca maaş bilgisi sorulursa maaşınızı yüksek söylemenizde sakınca yoktur, müşteri kayıtlarında belge istenmemektedir.
Bu süreci atlattıktan sonra yapacağınız şeylerden bir tanesi kredili ürün başvurusunda bulunmaktır. İlk kredili ürününüzün kredi kartı olmasını önermiyorum, kredili mevduat hesabı açabilirsiniz. Önceliğiniz maaş bankanız olmasıdır. Diğer bankalara da online NFC yoluyla üye olarak, bankacılık sistemlerine bilgilerinizi manuel verebilirsiniz.
3 aylık süre geçene kadar, kredili ürün başvuracağınız bankanın, kendi yatırım fonlarından portföyünüze ekleyin, otomatik fatura talimatı tanımlayın, bankacılık transfer hacmini yüksek tutun. 3 ay sonunda Findeks puanınız oluşacaktır. Sonucunda sistem risk algısından geçirdikten sonra ön onaylı kredi ve kredili ürünleri tanımlamaya başlayacaktır. Ayrıca uygulama içerisinde maaş bilginizi hacimlere göre girmenizde fayda vardır. Buradan tanımlamalar genelde müşterinin ilk bankaya başvurduğunda ki seçimlere göre önceliklenmektedir. Ek olarak Hadi ve Hepsiburada gibi tüketici kredisi sağlayan sağlayıcılar ile kredi alışkanlığı oluşturun.
Not: Bu sürede çok başvuru yapmaktan sakının ve yapmayın. Mutlaka kredili ürününüz olsun.