Kredi sistemi nasıl çalışıyor?

• Konuyu başlatan Xei
  • Başlangıç Tarihi
  • Mesaj 8
  • Görüntüleme 392

Xei

Decipat
Merhaba, benim vadesiz hesaplar dışında bankalarla hiçbir işim olmadı vadesiz hesaplarla bile çok az oldu. Ben yüksek miktarda kredi nasıl çekebilirim? Puanımı nasıl yükseltebilirim? Böyle bir imkan var mı? Böyle birisinin çekebileceği maksimum tutar nedir?

Merhaba, benim vadesiz hesaplar dışında bankalarla hiçbir işim olmadı vadesiz hesaplarla bile çok az oldu. Ben yüksek miktarda kredi nasıl çekebilirim? Puanımı nasıl yükseltebilirim? Böyle bir imkan var mı? Böyle birisinin çekebileceği maksimum tutar nedir?
Kaç yaşındasın, sigortalı bir işte çalıştın mı?

18 sigorta girişim yapılacak ve tahminen minimum 3 ay sigortalı olurum. Hemen çekmek istemiyorum zaten uzun süreçte nasıl olur diye merak ediyorum.
Önce bir kredi kartına başvuru yaparsın. Kredi kartını düzenli ve zamanında ödersen kredi puanın artar. Kredi puanın düşükken sık sık kredi başvurusu yapman puanını düşürür.
Kredi puanı ortalama 1000'den başlar 1900e kadar yükselir ya da 1'e kadar düşer.
Gelirini gösteren belgeyi bankaya ibraz ettiğinde sistem seni taramaya başlar. Harcamalarını, borçlarını ve yatırımlarını hesaba katarak puanını artırır ya da azaltır.
5 yıl boyunca kredi kartını düzenli ödeyen, bankalardaki maddi varlığı borcundan 10 kat fazla olan kişilerin kredi puanları 1900'e çok yakındır ve kredi çekme konusunda hiç sorun yaşamazlar.

Ek: Kredi kartını alıp kullanmasan bile kredi puanın artar.

Puan olayı sigorta başlangıç olunca kart gelince başlar.
Şuan puan yoktur yada hesaplanamadı der.
En kolay kredi kartı maaş gelen banka verir.
Limit önemli değil.
Paranız olsa bile karttan Alışveriş, fatura ödeme yapın daha sonra asgari değil borcun tamamını maas alınca ödeyin.
Burası en önemli kısmı.
Böyle yaparsanız kart geldikten 6 ay sonra findex puana bakın öğrenin.
Maalesef kanunlar her sene zorlaşıyor.
30.000 mass alsanız dahi 300.000 kredi alamayabilursiniz.
Ama düzenli ödemeler ile maaşın 4-6 katı kredi kartı limiti ulaşmak daha kolay..

Şuan puan yoktur yada hesaplanamadı der.
Limit önemli değil.
Paranız olsa bile karttan Alışveriş, fatura ödeme yapın daha sonra asgari değil borcun tamamını maas alınca ödeyin.
Burası en önemli kısmı.
Ama düzenli ödemeler ile maaşın 4-6 katı kredi kartı limiti ulaşmak daha kolay..
Sigortasız da kredi kartı çıkar, öğrenci kredi kartları - düşük limitli-.

Şu an puan yoktur ya da hesaplanamadı der.
Limit önemli değil.
Paranız olsa bile karttan alışveriş, fatura ödeme yapın daha sonra asgari değil borcun tamamını maas alınca ödeyin.
Burası en önemli kısmı.
Ama düzenli ödemeler ile maaşın 4-6 katı kredi kartı limiti ulaşmak daha kolay.

Ben araba almak için kredi arayışındayım, çalıştığıım süreçte giderlerimi ayırıp karttan harcayarak yükseltmeyi düşünüyorum en azından nakit 100.000 TL kredi çekebilsem bana yeter.

Ben araba almak için kredi arayışındayım, çalıştığıım süreçte giderlerimi ayırıp karttan harcayarak yükseltmeyi düşünüyorum en azından nakit 100.000 TL kredi çekebilsem bana yeter.
Şu an hali hazırda veya geçmişte hazır, kredili ürününüz bulunmadığı için Findeks puanınız oluşmamıştır. Bu yüzden herhangi kredi ve kredili ürün başvurularınız da bankalar riskli olarak görmektedir.

Anladığımız üzere sigorta girişiniz olacak, bu sürede eğer maaşınız bankacılık kanalı ile sağlanacaksa, ilgili bankaya giderek maaş müşterisi olduğunuzu bahsedin ve sizi sisteme kaydetsinler. Ayrıca maaş bilgisi sorulursa maaşınızı yüksek söylemenizde sakınca yoktur, müşteri kayıtlarında belge istenmemektedir.

Bu süreci atlattıktan sonra yapacağınız şeylerden bir tanesi kredili ürün başvurusunda bulunmaktır. İlk kredili ürününüzün kredi kartı olmasını önermiyorum, kredili mevduat hesabı açabilirsiniz. Önceliğiniz maaş bankanız olmasıdır. Diğer bankalara da online NFC yoluyla üye olarak, bankacılık sistemlerine bilgilerinizi manuel verebilirsiniz.

3 aylık süre geçene kadar, kredili ürün başvuracağınız bankanın, kendi yatırım fonlarından portföyünüze ekleyin, otomatik fatura talimatı tanımlayın, bankacılık transfer hacmini yüksek tutun. 3 ay sonunda Findeks puanınız oluşacaktır. Sonucunda sistem risk algısından geçirdikten sonra ön onaylı kredi ve kredili ürünleri tanımlamaya başlayacaktır. Ayrıca uygulama içerisinde maaş bilginizi hacimlere göre girmenizde fayda vardır. Buradan tanımlamalar genelde müşterinin ilk bankaya başvurduğunda ki seçimlere göre önceliklenmektedir. Ek olarak Hadi ve Hepsiburada gibi tüketici kredisi sağlayan sağlayıcılar ile kredi alışkanlığı oluşturun.

Not: Bu sürede çok başvuru yapmaktan sakının ve yapmayın. Mutlaka kredili ürününüz olsun.

Acele etme, maaşını alacağın banka kredi kartını kendisi bile vermek isteyebilir. Teklif etmezseler de kendin başvur. Alınca kullanmasan bile ayda 1-2 tane çikolata al ve öde. Bu bile puanını arttırı. Böyle böyle kullandıp düzgün ödersen puanın artar.

İlla binlerce liralık harcama yapmana gerek yok.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı