Krediye alternatif caiz yöntem

Ahmet Çavdar

Hectopat
Daha fazla  
Sistem Özellikleri
Acer Aspire A715-75G - İ5 10300H 2.5 GHz Turbo 4.5 GHZ - Intel UHD Graphics & GTX 1650 - 16 GB 2933 MHz

Asus TUF Gaming FX-505DT BQ180T - R5 3550H 2.1 GHz Turbo 3.7 GHz - Vega 8 & GTX 1650 - 16 GB 2400 MHz
Meslek
Bilgisayar Mühendisliği Öğrencisi
Merhaba arkadaşlar, Ramazan'da TRT 1 kanalında bir reklam görmüştüm, şimdi aklıma geldi. Reklamda krediye alternatif olarak dinen caiz olan bir yöntemden bahsediliyordu. Yöntemin ismi ve reklam sahibi konusunda emin değilim. O ara çok ilgimi çekmemişti ama şimdi bir araştırmak istedim. Nedir bu yöntem, hangi bankadadır? Yardımcı olursanız sevinirim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Eğer Eminevim gibi firmalardan bahsediyorsanız onların yaptığı da faize giriyor mantıken: ucuza alıp size taksit taksit pahalı ödeme yöntemi sunuyorlar. Kimse babasının hayrına böyle bir şey yapmaz, amaç para kazanmak.

''Faiz'' demiyorlar, onun yerine ''Katılım'' diyorlar. Hâlbuki ikisi de aynı şeyler. ''Katılım'' dediğiniz uygulamada, paranız yine artıyor, yani faiz işleniyor. Dinî yönden bakacaksak her türlü haram. Krediye alternatif olup caiz olan tek bir uygulama var: O da vade farksız taksit seçeneği.

Eğer Eminevim gibi firmalardan bahsediyorsanız onların yaptığı da faize giriyor mantıken: ucuza alıp size taksit taksit pahalı ödeme yöntemi sunuyorlar. Kimse babasının hayrına böyle bir şey yapmaz, amaç para kazanmak.
''Faiz'' demiyorlar, onun yerine ''Katılım'' diyorlar. Hâlbuki ikisi de aynı şeyler. ''Katılım'' dediğiniz uygulamada, paranız yine artıyor, yani faiz işleniyor. Dinî yönden bakacaksak her türlü haram. Krediye alternatif olup caiz olan tek bir uygulama var: O da vade farksız taksit seçeneği.
Yok vade faizi değildi, direk çektiğimiz krediye alternatif diyordu, sanki yardımlaşma anlamında bir kelime kullanıyorlardı. Sanırım Vakıf Katılım'ın bir reklamı idi.

Katılım reklamıydı diye hatırlıyorum. Banka senin yerine alım yapıyor sen bankaya taksitle ödüyorsun. Bunun hakkında fetva bile verilmişti heralde. Daha fazla içeriğe girmek istemiyorum havalar soğuk.

Yok vade faizi değildi, direk çektiğimiz krediye alternatif diyordu, sanki yardımlaşma anlamında bir kelime kullanıyorlardı. Sanırım Vakıf Katılım'ın bir reklamı idi.
Sadece adını değiştirip milleti uygunmuş gibi kandırıp öyle pazarlıyorlar. Sonuç olarak haram işlemek istemiyorsanız böyle kelime oyunlarına kanmayın. Faizin her türlüsü haram. Ha mecbur kalır kullanırsanız yine haram ama en azından mecbur kaldım diyip tövbe edersiniz.

Katılım reklamıydı diye hatırlıyorum. Banka senin yerine alım yapıyor sen bankaya taksitle ödüyorsun. Bunun hakkında fetva bile verilmişti heralde. Daha fazla içeriğe girmek istemiyorum havalar soğuk.
Aynen hocam o meseleydi, ama yorumalara bakınca kelime oyunu gibi duruyor. Karışmamak en hayırlısı.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı