Kripto alım-satımına %10 vergi gelecek!

Yazdığınız konunun başlığı ve içeri nedir ? Genel olarak vergileri mi konuşuyoruz ? Konu saptırmayalım arkadaşlar. Her şey mükemmel demiyorum ama bu fazla olduğunu düşündüğünüz vergiler hop diye kalkarsa ne olacak ? Bir plan dahilinde kademeli olarak düzenlenmeli elbette.
Her şeye vergi verilmelidir diyordun ya. Veriyoruz hayli hayli. Babamların işi gereği aylık fabrikada 50.000 TL altında doğalgaz faturası ödemiyoruz. Onun % kaçı vergidir? Allah bilir. Biz bu kadar vergi verirken, karşılığını görmemekten bahsediyorum. Yol çok güzeldi, içten söylüyorum çok güzeldi. Bomboş ve dümdüzdü. Fakat bizim hayli hayli verdiğimiz vergiler ile yapılan yola 150 TL gidiş dönüş için vermek insana koyuyor.

Ne güldüm ama keşke yüzde 20 zam daha yapsalar!! Geçen videoda adam bir tane kart değil tam 1000 adet ile mining yapıyordu.Olan bize oluyor. Piyasada kart yok diye ağlıyoruz.

Körü körüne neye inanmışım? Kendim bile verdim oy 2 dönem ama artık sıktı kardeşim!
Şimdi size saçma bir şey diyeyim. Ama sizin için mantıklı. Bugün araçlardaki ÖTV kalktı diyelim ya da bariz bir azalma olsun. Zaman geçtikçe maaşınızı veya kazancını bu etkilemeyecek mi ? Her şey bu kadar basit mi görünüyor size ?

Her şeye vergi verilmelidir diyordun ya. Veriyoruz hayli hayli. Babamların işi gereği aylık fabrikada 50.000 TL altında doğalgaz faturası ödemiyoruz. Onun % kaçı vergidir? Allah bilir. Biz bu kadar vergi verirken, karşılığını görmemekten bahsediyorum. Yol çok güzeldi, içten söylüyorum çok güzeldi. Bomboş ve dümdüzdü. Fakat bizim hayli hayli verdiğimiz vergiler ile yapılan yola 150 TL gidiş dönüş için vermek insana koyuyor.
Köprüden araç geçmiyor, sonra araç geçmedi diye yine biz para ödüyoruz.

Şimdi size saçma bir şey diyeyim. Ama sizin için mantıklı. Bugün araçlardaki ÖTV kalktı diyelim ya da bariz bir azalma olsun. Zaman geçtikçe maaşınızı veya kazancını bu etkilemeyecek mi ? Her şey bu kadar basit mi görünüyor size ?
Hayır, etkilemeyecek. Etkiler diyen siz bunu açıklayabilir mi acaba?

Sana hizmet sağlamayan mı güldürme bizi.

Vergilerin amacı devletin ülkeye sağladığı hizmet karşılığında devlete verdiği maaş ve hizmetlerin masraflarından bazılarıdır. Fakat vergilerimiz koskoca saraya gidiyor ve arkadaşın dediği gibi zaten vergilerimizle yapılan yoldan vergi alıyorlar. Kendi vergimle yapılan sarayda neden yaşayamıyorum ve neden kendi vergimle yapılan yola daha çok vergi veriyorum? :D

Ülkede sağlık ve askeri dışında hiçbir şey iyi değil. Hiçbir şey. Ama Erdoğan ve ak parti bu ülkenin direği anlaşılan sizin için. Kusura bakmayın ama bu devleti savunan insanlardan nefret ediyorum. Çünkü ülkenin bu halde olmasının gerçek suçlusu devlet değil onların yaptıklarını ve yapamadıklarını görmelerine rağmen bu insanlara oy verip geleceğimizle oynayan kişilerdir. Ya da sizin gibi savunmaya çalışanlar. Sizi tam aynı kefeye koymuyorum ama gerçekten bu insanlar ile oyumun aynı sayılması o kadar koyacak ki bana.

Bana ülkedeki insanlar için gerçekten önemli ve iyi yapılan bir şey söyleyebilecek misiniz?
Ulu hazretleri başkomutan islamın ve ortadoğu coğrafyasının vekili ve padişahı değerli cumhurbaşkanımız bu ülkenin direği ama. Vergilerimiz hatta canımız feda olsun biz neyiz ki.

Burada sorgulanması gereken istihdam, istihdam olduğu sürece verginin vergisine ihtiyaç duyulmaz. Tabii bundan başka sorgulanacak daha çok şey var ama konuşulacak yeri burası değil.

Şimdi size saçma bir şey diyeyim. Ama sizin için mantıklı. Bugün araçlardaki ÖTV kalktı diyelim ya da bariz bir azalma olsun. Zaman geçtikçe maaşınızı veya kazancını bu etkilemeyecek mi? Her şey bu kadar basit mi görünüyor size?

Zaman geçtikçe etkilenecek olan tek şey çalışma saatinden alınan verimdir. 1 araba alıp 3 araba hediye edilen düzende 8 saat çalışıp araba almak yerine o bariz düşüş sayesinde 3 saat çalışıp araba alınacak. Hayat kalitesi artacak. Maaşın ne kadar çok olduğunun bir önemi yok.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı