Kripto nasıl öğrenilir?

Emir5560

Decapat
Daha fazla  
Dün elraen izliyordum ve 65.000 TL donate aldığı videoda kripto efsanesi isimli birisi atmıştı ve dün bayağı bir kriptoyu araştırdım. Bunu nasıl öğreniyorlar bu işi gerçekten iyi bilenler fazlaca parası olduğunu gördüm. Ben de ilk adımımı atmak için size sormak istiyorum. Kripto hakkında eğitim var mı? Ve tavsiyeleriniz nedir?

İnternette kriptoyla ilgili araştırmalar yap öncelikle. Bitcoin, altcoin nedir mantığını öğren. Sonra piyasa nasıl işler onu anlamaya çalış. Analiz türlerine, trend analizine bak. Grafikler nasıl okunur, göstergeler falan derken öğreneceğin çok şey var. Zaten araştırdıkça neleri öğrenmen gerektiğini de öğreneceksin. Acele etmeden konuya hakim olmadan yatırım yapmanı tavsiye etmem.
Bunlar kriptoyla ilgiliydi. Genel olarak yatırımla ilgili de şunu söyleyeyim. Hiç kimse neyin ne olacağını bilemez. 65k tl attı diye kripto şöyle böyle kazandırıyor diyemeyiz. 1 kişi kazanıyorsa 5 kişi kaybediyor. Milyar dolarların döndüğü bir piyasada ne yaparsan yap her şey istediğin gibi gidemez. Sadece ihtimal ve tahminler üzerine yatırım yaparsın. Ki hisse,fon,değerli maden, döviz, kripto farketmeksizin her türlü yatırım alanında bir kısım al değerlenecek diyecek, bir kısımda sat değer kaybedecek diyecek. Borsa bu şekilde ayakta duruyor. Öz abin bile olsa kimsenin lafıyla yatırım yapma. Yapacaksan da tüm paranla yatırım yapma. Bana kalsa tek bir alanda da yatırım yapma. Tek bir sepete yumurtalarını koyarsan sepet yere düştüğünde çulsuz kalabilirsin. En büyük altcoinler bile bir günde yok olabiliyor. Türkiye veya dünya borsası bile ekonomik krizlerde çökebiliyor. Yani hiçbir şeyin garantisi yok. Dengeli şekilde yatırım yapmaya çalış. Gider de gider böyle :) dikkat et acele etme hiçbir şey için

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı