Kripto para yatırımı yapmaya korkuyorum

Sonradan ceza alırım diye kripto yatırımı yapmaya korkuyorum. Ne yapmalıyım?
Galiba siz ve beğenen kişi sadece konu başlığını okudu. Kripto yatırımı yapmaktan değil, kripto yatırımı yaptıktan sonra vergi cezası gelmesinden korkuyorum. Kripto yatırımı üzerinden kazanılan paranın vergisi nasıl ödenir, onu soruyorum.
Kendiniz ile çelişiyorsunuz.
 
Kendiniz ile çelişiyorsunuz.
Kelime oyunları ile haklı çıkma çabanızından vazgeçip, asıl korkumun vergi olduğunu anlamanızı bekliyorum. Benim kast ettiğimin yanlış yatırım yapmaktan korkmak olmadığını bence sizde anladınız. Sadece başlığı okuyup, cevap vermek çok büyük bir suç değil. Yanlış anlaşılma olmuş deyip kenera çekilebilirsiniz.
 
Son düzenleme:
Olmayan şey için evhamlanmak boşa stres yaratır. Olduğu zaman, ona göre değerlendirirsiniz. Bu sadece yazdığınız konu için değil, hayattaki her konuda geçerli. Şu anda böyle bir durum söz konusu değil, kripto olayını kabul etmeleri devletler için zor bir seçenek. Ama olur da bir varlık sayıldı ve vergi alındı, merak etmeyin bugün kripto olmadan önce Fx piyasasında işlem alanlardan nasıl alınıyorsa ya da siz altına yatırım yaptığınızda ne derecede vergi alınıyorsa o derecede cüzi olacaktır. Gelecekte ne olacağını hiçbirimiz bilemeyiz, geçmişe dönük cezalandırma da yapılmaz. O yüzden içiniz rahat olsun.
 

Geri
Yukarı