Kripto vs Borsa vs Forex

Alerantt0

Hectopat
Daha fazla  
Bu alandan anlıyorsanız şunu yapın.

Kendinizi benim yerime koyun. Öğrencisiniz ve çok paranız yok. Gelecekte fabrikada köle gibi çalışmak yerine evden çalışmak için bu 3'ünden birini öğrenmek istiyorsunuz. Hangisini seçerdiniz...

Ben 22 yaşında biri olarak kesinlikle borsayı seçerdim. Nedeni ise hisse senedi alırken bir şirketi iyi analiz ederim bilançolarını okuyarak temel analizini iyi yaparım. Temel analiz yaptıktan sonra teknik analiz yaparım ardından alım fırsatı kovalarım. O şirket bana güven veriyorsa ayda belirli miktarla yatırım yapardım. Şeffaf olmayan ve aile şirketlerinden de uzak dururdum borsada. YouTube’da ya da başka yerden bakarak hayatta yatırım yapmam. Kripto ise borsa ve forex’e kıyasla insanı daha çok cezbediyor. Çünkü çabuk para kazanabiliyorsun. Ancak dünyada bir olay patladığı zaman kripto paralar alt üst olabiliyor yatırdığın para bir anda yok olabiliyor. Borsalar da ise belirli saatten sonra piyasalar kapandığı için satış emrini verdiğin an kaybını önleyebiliyorsun. Kriptoya girmek istersen hangi yerde trene atladığına bağlı yüksekteyken trene atladıysan vah haline ve borsa gibi ben şeffaf olduğunu düşünmüyorum bir çok coin’in. Forex konusuna değinmeyeceğim.

Hocam hangi platformu kullanıyorsunuz?
Binance ve TR Binance en güveniliridir.

Ben 22 yaşında biri olarak kesinlikle borsayı seçerdim. Nedeni ise hisse senedi alırken bir şirketi iyi analiz ederim bilançolarını okuyarak temel analizini iyi yaparım. Temel analiz yaptıktan sonra teknik analiz yaparım ardından alım fırsatı kovalarım. O şirket bana güven veriyorsa ayda belirli miktarla yatırım yapardım. Şeffaf olmayan ve aile şirketlerinden de uzak dururdum borsada. YouTube’da ya da başka yerden bakarak hayatta yatırım yapmam. Kripto ise borsa ve forex’e kıyasla insanı daha çok cezbediyor. Çünkü çabuk para kazanabiliyorsun. Ancak dünyada bir olay patladığı zaman kripto paralar alt üst olabiliyor yatırdığın para bir anda yok olabiliyor. Borsalar da ise belirli saatten sonra piyasalar kapandığı için satış emrini verdiğin an kaybını önleyebiliyorsun. Kriptoya girmek istersen hangi yerde trene atladığına bağlı yüksekteyken trene atladıysan vah haline ve borsa gibi ben şeffaf olduğunu düşünmüyorum bir çok coin’in. Forex konusuna değinmeyeceğim.
Hocam tam hayalimdeki o cümleleri yazdınız bu analiz yapma yöntemlerini nerden öğrendiniz bana önerebileceğiniz bir yer var mı?

Birde kazandığınız en yüksek kazancınız ne kadardı merak ediyorum?

Hocam tam hayalimdeki o cümleleri yazdınız bu analiz tekniklerini nerden öğrendiniz bana önerebileceğiniz bir yer var mı?

Birde kazandığınız en yüksek kazancınız ne kadardı merak ediyorum?
Ben değişken olarak ortalama her ay 10K TL yatırdım. 40K TL paradan ben 4 ayda toplam ortalama 8bin TL kazandım borsadan. Bu sıralar BIST olduğu yerde sayıklıyor. Birazını kriptoya yatırdım. Paranın büyük kısmını ise faize yatırdım üstüne de para ekleyerek. BIST ne zaman canlılaşır o zaman kripto ve faizden paramı çekerek kafamda belirlediğim şirketlerin hisse senetlerini yeniden alırım. Bist’de şuan param olmamasına rağmen şirketleri yakından takip ediyorum. Yatırım tavsiyesi veremem.

Nereden öğrendiğimi soracak olursan ben tamamen İngilizce Amerikan ve İngiliz kaynaklarından araştıra araştıra öğrendim. Türkçe kaynaklarda istediğim bilgileri ne yazık ki bulamadım. Ben borsaya 16-17 yaşlarımda merak saldım. 2-3 yıl boyunca öğrenebildiğim kadar öğrendim. Borsa İstanbul’da yatırımlarımı banka (İş, Garanti, Akbank, Yapı Kredi,…) üzerinden yapıyorum. ABD borsalarında yatırımlarımı Midas’tan. Kripto varlıklarımı da Binance’den. Sana tek şunu söyleyim ne olursa olsun temel analiz>teknik analiz. Nedeni ise şirketin bilançosunu okuma, şirketin analizi ve yatırım yapıyor mu falan bunlar temel analize girer. Bir şirketin temel analizini ne kadar iyi yaparsan yatırdığın parada kaybın o kadar az olur. Teknik analiz ise sana alım fırsatlarını gösterir. Bir çok araç kullanıyorum Tradingview’da. Onlara bakarakta alım fırsatımı yapıyorum. Kademeli aralıklarda az az hisseler alıyorum.

Son düzenleme:
Ben değişken olarak ortalama 10K TL yatırdım. 40K TL paradan ben 4 ayda toplam ortalama 8bin TL kazandım borsadan. Bu sıralar BIST olduğu yerde sayıklıyor. Birazını kriptoya yatırdım. Paranın büyük kısmını ise faize yatırdım üstüne de para ekleyerek. BIST ne zaman canlılaşır o zaman kripto ve faizden paramı çekerek kafamda belirlediğim şirketlerin hisse senetlerini yeniden alırım. Bist’de şuan param olmamasına rağmen şirketleri yakından takip ediyorum. Yatırım tavsiyesi veremem.

Nereden öğrendiğimi soracak olursan ben tamamen İngilizce Amerikan ve İngiliz kaynaklarından araştıra araştıra öğrendim. Türkçe kaynaklarda istediğim bilgileri ne yazık ki bulamadım. Ben borsaya 16-17 yaşlarımda merak saldım. 2-3 yıl boyunca öğrenebildiğim kadar öğrendim. Borsa İstanbul’da yatırımlarımı banka (İş, Garanti, Akbank, Yapı Kredi,…) üzerinden yapıyorum. ABD borsalarında yatırımlarımı Midas’tan. Kripto varlıklarımı da Binance’den. Sana tek şunu söyleyim ne olursa olsun temel analiz>teknik analiz. Nedeni ise şirketin bilançosunu okuma, şirketin analizi ve yatırım yapıyor mu falan bunlar temel analize girer. Bir şirketin temel analizini ne kadar iyi yaparsan yatırdığın parada kaybın o kadar az olur. Teknik analiz ise sana alım fırsatlarını gösterir. Bir çok araç kullanıyorum Tradingview’da. Onlara bakarakta alım fırsatımı yapıyorum. Kademeli aralıklarda az az hisseler alıyorum.
Hocam teşekkür ederim sizi daha fazla yormak istemiyorum çünkü on numara rehber oldunuz. 17 yaşındayım ve bankaların 18 yaş sınırından dolayı adam akıllı borsa hizmetlerini kullanamıyorum. Bunun yerine 18 yaşıma gelene kadar yani bir dahaki Haziran ayına kadar borsa ve yatırım alanında iyice kendimi doldurmam gerekiyor. Bu süreçtede hafif hafif halka arzlardan ve tanıdığım bilgili insanlardan doğrulama yaparak Allahın izniyle gireceğim. Bu süreçte Kripto piyasasında da hafiften yatırımlar yaparak orayıda deneyimlemek istiyorum.

İlerleyen süreçlerde de kazandığım parayla Amerikada Online Şahsi şirket açıp Dropshipping ile satış yaparak para kazanmayı sonraki süreçlerde elime baya iyi para geçersede bu iş kendi şirketimi/İşletmemi kurmaya kadar gidebilir. Zaten yazılım ve kodlama alanlarında tecrübeliyim belki bununla ilgili girişim projelerine girebilirim.

Yani anlayacağınız güzel bir hayat için risk almak zorundayım yapacak bişey yok. Zengin olanlar define bulmadığı sürece hep risk alarak zenginn oluyorlar. Çok batan var çok yükselen var ama bakalım hayırlısı bizde işin ucundan tutacağız. İnsşallah batan kısımda yer almayız..

Hocam teşekkür ederim sizi daha fazla yormak istemiyorum çünkü on numara rehber oldunuz. 17 yaşındayım ve bankaların 18 yaş sınırından dolayı adam akıllı borsa hizmetlerini kullanamıyorum. Bunun yerine 18 yaşıma gelene kadar yani bir dahaki Haziran ayına kadar borsa ve yatırım alanında iyice kendimi doldurmam gerekiyor. Bu süreçtede hafif hafif halka arzlardan ve tanıdığım bilgili insanlardan doğrulama yaparak Allahın izniyle gireceğim. Bu süreçte Kripto piyasasında da hafiften yatırımlar yaparak orayıda deneyimlemek istiyorum.

İlerleyen süreçlerde de kazandığım parayla Amerikada Online Şahsi şirket açıp Dropshipping ile satış yaparak para kazanmayı sonraki süreçlerde elime baya iyi para geçersede bu iş kendi şirketimi/İşletmemi kurmaya kadar gidebilir. Zaten yazılım ve kodlama alanlarında tecrübeliyim belki bununla ilgili girişim projelerine girebilirim.

Yani anlayacağınız güzel bir hayat için risk almak zorundayım yapacak bişey yok. Zengin olanlar define bulmadığı sürece hep risk alarak zenginn oluyorlar. Çok batan var çok yükselen var ama bakalım hayırlısı bizde işin ucundan tutacağız. İnsşallah batan kısımda yer almayız..
Rica ederim. Borsada tam bilgi sahibi olmadan yatırım yapmanı şahsen önermem. 18 yaşına kadar yatırım yapmak yerine 18 yaşına kadar borsa ve kripto için bilgi sahibi olabilirsin. Birden var olan paranı yatırım yapmanı önermem her zaman kademeli belirli aralıklarla yatırım yap. Çünkü borsada geçen kuralların bir çoğu kripto içinde geçerli. Örneğin Bitcoin alacaksın çünkü temeli biliyorsun ki sağlam tek kolaylığın teknik analiz ile alım fırsatı bulabiliyorsun mesela başka coin alacaksan sağlamlığını kontrol etmen lazım bu da temel analize girer. Borsa da ise halka arz’ları ben önermem. Çünkü piyasalar onu fiyatlandırma aşamasındayken 1-2 gün iyi gittikten sonra batma ihtimalin daha çok olabiliyor. O yüzden var olan aktif yatırım yapan şirketler ya da yeni sağlam bolca yatırım yapan şirketlere ortak olmak her zaman daha iyidir. İlla yeni halka arz olan şirketten alacam ben diyorsan 1-2 ay bekle sonra yap piyasa bir fiyat belirlesin yani o hisseye :). Bist100 içinde olmayan şirketlere yatırım yapmanı doğru bulmuyorum. Tecrübesiz olanları ham yapabiliyorlar spekülasyon yapanlar. Elinde olan paradan da olma yani. Risk almak evet doğru ancak birden kazandırdığı gibi birden de kaybettirebiliyor. Her zaman orta riskten devam etmeni öneririm. Atacağın adımların sağlam olmasına dikkat et. YouTube da veya başka yerdeki spekülatörlere de kulak asma senin kazanmanı değil herkes kendi cebini düşünür bu da benden mini tavsiye olsun :)

Ben 22 yaşında biri olarak kesinlikle borsayı seçerdim. Nedeni ise hisse senedi alırken bir şirketi iyi analiz ederim bilançolarını okuyarak temel analizini iyi yaparım. Temel analiz yaptıktan sonra teknik analiz yaparım ardından alım fırsatı kovalarım. O şirket bana güven veriyorsa ayda belirli miktarla yatırım yapardım. Şeffaf olmayan ve aile şirketlerinden de uzak dururdum borsada. YouTube'da ya da başka yerden bakarak hayatta yatırım yapmam. Kripto ise borsa ve Forex'e kıyasla insanı daha çok cezbediyor. Çünkü çabuk para kazanabiliyorsun. Ancak dünyada bir olay patladığı zaman kripto paralar alt üst olabiliyor yatırdığın para bir anda yok olabiliyor. Borsalar da ise belirli saatten sonra piyasalar kapandığı için satış emrini verdiğin an kaybını önleyebiliyorsun. Kriptoya girmek istersen hangi yerde trene atladığına bağlı yüksekteyken trene atladıysan vah haline ve borsa gibi ben şeffaf olduğunu düşünmüyorum birçok Coin'in. Forex konusuna değinmeyeceğim.

Binance ve TR Binance en güveniliridir.

Kardeşim ne tekniği ne analizi ? Manipülasyona bu kadar müsait bir borsada, her gün enflasyondan küçük şirketlerin yavaş yavaş iflas ettiği, büyükşirketlerin tekelleştiği bir borsada?

Kardeşim ne tekniği ne analizi? Manipülasyona bu kadar müsait bir borsada, her gün enflasyondan küçük şirketlerin yavaş yavaş iflas ettiği, büyükşirketlerin tekelleştiği bir borsada?

1994 yılında tercihleri yüzünden ülkemizi ekonomik krize sürükleyen tansu çiller borsa İstanbul'un açılışında gong çaldı bazı şeyleri çabuk unutuyorsunuz dikkatli olmanızı tavsiye ederim.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı