Kron XC150 mi, Salcano NG650 mi?

4numarabek

Decapat
Daha fazla  
Dostlar selamlar, bisiklet almayı düşünüyorum piyasaya çok hakim değilim. Baslangıç olarak düşündüğüm bu iki bisikletten sizce hangisini almalıyım?

XC 150 daha uzun ömürlü ve rahat olacaktır fakat v fren almayın insanı çileden çıkartır. Ng 650 sağlam bir model değil 27.5 v fren versiyonunu kullanmıştım 7 ayda 3 kere kadro çatladı.

Hocam piyasaya tam hakim olmadığım için net bir bütçe belirtemiyorum ancak belirttiğim modellerin fiyat bandında olursa sevinirim.

XC 150 daha uzun ömürlü ve rahat olacaktır fakat v fren almayın insanı çileden çıkartır. Ng 650 sağlam bir model değil 27.5 v fren versiyonunu kullanmıştım 7 ayda 3 kere kadro çatladı.

Hocam XC150'nin v frenden başka seçeneği yok diye biliyorum ama.

Son düzenleme:
Hocam piyasaya tam hakim olmadığım için net bir bütçe belirtemiyorum ancak belirttiğim modellerin fiyat bandında olursa sevinirim.

buyrun.

Buyurun.

Sağ olun hocam inceleyeceğim birazdan.

Hocam aklıma takılan bir soru var. Neden v fren önermiyorsunuz neden hidrolik fren?

Son düzenleme:

Sağ olun hocam inceleyeceğim birazdan.

Hocam aklıma takılan bir soru var. Neden v fren önermiyorsunuz neden hidrolik fren?

V fren çok kolay bozuluyor pek sağlam tutmuyor ıslandığı veya kirlendiği zaman hemen bozuluyor ve bunu günde 6-7 kere düzeltmeniz gerekiyor bu yüzden tavsiye etmiyorum.

Dostlar selamlar, bisiklet almayı düşünüyorum piyasaya çok hakim değilim. Baslangıç olarak düşündüğüm bu iki bisikletten sizce hangisini almalıyım?

Merhaba, @uğurcan88 hocam ile aynı bisikleti kullanıyorum 27.5 v fren ng650. ancak uğurcan hocamın bahsettiği gibi kadro çatlaması ve v Fren'de aşırı bir bozukluk mevcut değil. Önceki bisikletim de aynı şekilde v frendi. 4 ay boyunca hiç sıkıntı çıkarmadığı oldu. Çok kez çamurlu yolda ve yağmurlu havada sürdüm. Aynı şekilde bir sorun yaşamadım. Bu daha çok bisikleti nasıl kullandığınıza bağlı. Ki bende dağlı taşlı arazilerde kullanıyorum bu bisikleti. Bu konuda maalesef uğurcan hocama katılmıyorum.

Masraflara gelecek olursak bir şey ne kadar mekanikleşirse o kadar masraflı olur. Pabuç frenin masrafı gidersiniz pabuç alırsınız 60-80 liraya. Gidersiniz bisikletçiye sıktırırsınız, hatta evinizde de sıkarsınız o frenleri. Ancak mekanik hatta hidrolik disk frenin, diski kırılabilir, balatası incelebilir, yağının değişmesi gerekebilir.

Sıra bana gelecek olursa şu anda da kullandığım gibi tercihim ng650. Kron, Corelli gibi firmalar piyasaya daha sonra katılmış oldukları için hem garanti hem destek bakımından Salcano da yine aynı şekilde benimt tercihim olacaktır.

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı