KTÜ yapay zeka müh. vs Sakarya Üniversitesi yazılım müh

vholky

Centipat
Daha fazla  
Merhaba arkadaşlar. 2024 senesinde sayısal alanda 58k yapmış olup 50k sıralamadan yazmaya başladığımdan dolayı Sakarya Üniversitesi'ni yazmadım ve fark ettim ki YKS puanına bağlı yatay geçiş ile "yazılım mühendisliği (ingilizce%100)" bölümüne geçebileceğimi fark ettim. Mantıklı ve mantıksız bulduğum noktalardan biraz bahsederek sizin de düşüncelerinizi okuyarak bir karar vereceğim şimdiden teşekkür ederim.

-KTÜ yapay zekâ ve veri mühendisliği (ingilizce%100)

Bölüm henüz bu sene açıldı ve ilk öğrencisi olmuş bulunmaktayım öncesinde Ankara ve İTÜ'de bulunan bir bölümdü sektörde bir açık olmuş olacak ki birkaç üniversiteye daha açtıklarını düşünerekten böyle bir tercihte bulundum ve şu an hazırlık öğrencisiyim. Staj imkanı vb konular henüz hiçbiri belli değil üniversitenin mühendislik konusunda en azından eskiden bir ağırlığı olduğu aşikar fakat her yıl sıralamadan düşmesi ve sürekli eskiyi yiyerek yerinde sayıklaması beni biraz endişelendiriyor. 4 yıl sonra ne olacağını kestiremiyorum.

-Sakarya Üniversitesi yazılım mühendisliği (ingilizce%100)

Öte yandan da elimizde böyle bir tercih var sektör bilgisayar ve yazılım mühendisliğine doygun fakat üniversitenin sanayi kentlerine yakın oluşu, staj imkanı sunması gibi faktörler iş bulma imkanını arttırıcı öğeler. Bir diğer konuyla alakasız konu fethiyeli oluşum ve daha rahat bir ulaşımla memleketime tatillerde veya başka bir konuda gidebilecek oluşum, bu konu bile beni biraz cezbediyor fakat konu gelecekteki işim ise feda edebileceğim bir konu.

Sizin düşüncelerinize ihtiyacım var. Küçüklüğümden beri tek hayalim bilgisayar mühendisi ve benzeri bir meslek sahibi olmak kendimi bu konuda değiştiremem. Bu sektörden her türlü devam edeceğim. Yani rica ediyorum makine, endüstri, elektrik elektronik önermeyin okumaz mısın? Okurum. Fakat işimi severek yapacağımı düşünmüyorum.

Hocam ktü öğrencisiyim ve yazılım ve yapay zeka ile ilgili birçok hocadan eğitim alıyoruz. Sakarya Üniversitesi'ni bilmediğim için karşılaştırma yapamayacağım ancak bazı hocalarımız işini çok iyi yaparken bazılarını ben pek sevemiyorum. İsim vermek istemiyorum ama bazıları sadece paramı kazanayım düşüncesinde ve size hiçbir şey katmıyorlar, öte yandan diğer hocalarımız ise bize sürekli bir şeyler öğretmek peşindeler. Tavsiyem hocaları iyi araştırın hangi hocalar girecek öğrenmek lazım. Bölüm yeni olduğu için nasıl olur bilemiyorum ama donanımlı hocalarımız da mevcut. Yanlış anlaşılmasın hocalarımız kötü değil bana göre sorun sadece bazıları bir şey öğretmeye çok hevesliyken bazılarında bu reaksiyonu alamıyor olmam.

Hocam ktü öğrencisiyim ve yazılım ve yapay zeka ile ilgili birçok hocadan eğitim alıyoruz. Sakarya Üniversitesi'ni bilmediğim için karşılaştırma yapamayacağım ancak bazı hocalarımız işini çok iyi yaparken bazılarını ben pek sevemiyorum. İsim vermek istemiyorum ama bazıları sadece paramı kazanayım düşüncesinde ve size hiçbir şey katmıyorlar, öte yandan diğer hocalarımız ise bize sürekli bir şeyler öğretmek peşindeler. Tavsiyem hocaları iyi araştırın hangi hocalar girecek öğrenmek lazım. Bölüm yeni olduğu için nasıl olur bilemiyorum ama donanımlı hocalarımız da mevcut. Yanlış anlaşılmasın hocalarımız kötü değil bana göre sorun sadece bazıları bir şey öğretmeye çok hevesliyken bazılarında bu reaksiyonu alamıyor olmam.

Bölümün başkanı Vasıf Nabiyev, öğretim üyeleri Mustafa Hakan Bozkurt, Asuman Günay Yılmaz ve Yunus Emre Göktürk. Kendileri ile biraz sohbet etme imkanım oldu iyi insanlara benziyorlar fakat ders içinde nasıldırlar bilmiyorum henüz hazırlık B1 kuru öğrencisiyim. Üstünde durduğum asıl konu hangi bölüm ve üniversite gelecek için nasıl olur?

Bölümün başkanı vasıf nabiyev, öğretim üyeleri Mustafa hakan bozkurt, asuman günay yılmaz ve yunus emre göktürk. Kendileri ile biraz sohbet etme imkanım oldu iyi insanlara benziyorlar fakat ders içinde nasıldırlar bilmiyorum henüz hazırlık B1 kuru öğrencisiyim. Üstünde durduğum asıl konu hangi bölüm ve üniversite gelecek için nasıl olur?

Bahsettiğiniz hocaların dersine girmedim açıkçası ne desem yalan olur. Genel olarak doçentler ve profesörler iyi oluyor hocam. Yapay zeka çok iyi bir bölüm ama yeni bir bölüm sonuçta. Ne kadar iyi eğitim vereceklerini bilemiyorum. Yazılım daha ön plana çıkıyor bence. Yani aslında kendinizi geliştirmenize bağlı bir şey. İkisi de pişman etmez ama ben daha oturmuş bir bölüm olduğu için ve yapay zekayı da kapsayacağı için yazılım mühendisliğini tercih ederdim. Sonuçta yazılım mühendisliği okuduğunuzda yazılımın her alanında kendinizi geliştirebileceksiniz. Özellikle yazılım müh. Derslerinde seçmeli yapay zeka derslerine vs göz gezdirin derim.

Son düzenleyen: Moderatör:
Merhaba arkadaşlar. 2024 senesinde sayısal alanda 58k yapmış olup 50k sıralamadan yazmaya başladığımdan dolayı Sakarya Üniversitesi'ni yazmadım ve fark ettim ki YKS puanına bağlı yatay geçiş ile "yazılım mühendisliği (İngilizce%100)" bölümüne geçebileceğimi fark ettim. Mantıklı ve mantıksız bulduğum noktalardan biraz bahsederek sizin de düşüncelerinizi okuyarak bir karar vereceğim şimdiden teşekkür ederim.

-Ktü yapay zekâ ve veri mühendisliği (İngilizce%100)

Bölüm henüz bu sene açıldı ve ilk öğrencisi olmuş bulunmaktayım öncesinde Ankara ve İTÜ'de bulunan bir bölümdü sektörde bir açık olmuş olacak ki birkaç üniversiteye daha açtıklarını düşünerekten böyle bir tercihte bulundum ve şu an hazırlık öğrencisiyim. Staj imkanı vb konular henüz hiçbiri belli değil üniversitenin mühendislik konusunda en azından eskiden bir ağırlığı olduğu aşikar fakat her yıl sıralamadan düşmesi ve sürekli eskiyi yiyerek yerinde sayıklaması beni biraz endişelendiriyor. 4 yıl sonra ne olacağını kestiremiyorum.

-Sakarya Üniversitesi yazılım mühendisliği (İngilizce%100)

Öte yandan da elimizde böyle bir tercih var sektör bilgisayar ve yazılım mühendisliğine doygun fakat üniversitenin sanayi kentlerine yakın oluşu, staj imkanı sunması gibi faktörler iş bulma imkanını arttırıcı öğeler. Bir diğer konuyla alakasız konu fethiyeli oluşum ve daha rahat bir ulaşımla memleketime tatillerde veya başka bir konuda gidebilecek oluşum, bu konu bile beni biraz cezbediyor fakat konu gelecekteki işim ise feda edebileceğim bir konu.

Sizin düşüncelerinize ihtiyacım var. Küçüklüğümden beri tek hayalim bilgisayar mühendisi ve benzeri bir meslek sahibi olmak kendimi bu konuda değiştiremem. Bu sektörden her türlü devam edeceğim. Yani rica ediyorum makine, endüstri, elektrik elektronik önermeyin okumaz mısın? Okurum. Fakat işimi severek yapacağımı düşünmüyorum.

Merhaba, kararınız ne yönde oldu ve KTÜ Yapay Zeka ve Veri Mühendisliği iyi mi?

Son düzenleme:
merhaba vholky , benim çocukta bu yıl girecek üni. ye inşallah o yüzden bayağı araştırıyorum ben de

bence kesinlikle yapay zekada kal,
ya da yol durumu diyorsan sakarya yapay zekaya geç

2 gün önce redditte 1 gönderide okudum şunları yazmışlardı; linkedin de 1 iş ilanı var ona tam 1500 yazılım mühendisi başvurmuş , yarısı yetersiz desen 750 kişi 1 işe başvuruyor olacak şey değil, yapay zekada en azından 1 ihtimal var iş bulabilmen adına, zaten yüksek lisans da yaparsan iyi 1 okulda yap (ödtü, bilkent, sabacı vb. parayla), böylece seviyen üstlere çıkmış olur

aynen ben de çocuğu bu şekilde yönlendirecem, meslek seçiminde bilgisayar müh veya yapay zeka isterse, şimdilik zaten bu ikisi var kafamızda.

------------------------------------------------------------------------------------------------------

bizim de sakarya AI, kocaeli AI, bakırçay CE, bahçeşehir %50 burslu CE ve AI, yeditepe %50 burslu CE ve AI tutuyor , ben de ne yapacağımı şaşırdım

parayla bahçeşehir-yeditepeye mi yollasam yoksa devlet üni. sakarya-kocaeline-bakırçaya mı yollasam çok arada kaldım

senin fikrin ne bizim için acaba

Son düzenleme:

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı