Çözüldü Kubuntu 20.04 ses ayarları kayboldu

Bu konu çözüldü olarak işaretlenmiştir. Çözülmediğini düşünüyorsanız konuyu rapor edebilirsiniz.
Makaleler
11
Yer
Kayseri
Kubuntu 20.04.2 LTS kullanıyorum.

DroidCam'i kurup kaldırdıktan ve sistemi yeniden başlattıktan sonra mikrofonum ses ayarlarında görünmemeye ve ses vermemeye başladı. AskUbuntu'da yazan bir çözüm önerisine göre pulseaudio'yu yeniden kaldırıp kurdum ve ardından sistemi yeniden başlattım fakat bu sefer ses ayarları tamamen kayboldu.

Sonra denediğim diğer çözüm önerisinde pavucontrol üzerinde "Giriş aygıtları" bölümünde mikrofonumu bulup sağındaki tiki seçince mikrofon sorunu çözüldü ancak ses Widget'ım hala görünmüyor. İlk yazan çözüm önerisi de buydu ya, neyse.

"Sistem Çekmecesi Ayarları"nda da ses ile ilgili herhangi bir ayar yok.

Kısaca sorunum, pulseaudio'yu kaldırıp yeniden kurduktan sonra ses ayarlarım kayboldu. Sesler geliyor ancak ses ile ilgili herhangi bir arttırma, azaltma vb. ayar yapamıyorum.

Yardımcı olmayı deneyen herkese şimdiden teşekkürler.

Son düzenleme:
Çözüm
Eğer panelden bir şey silmediysen, sistemi ya da oturumu yeniden başlatınca gerecin görünmesi gerekirdi. Daha önce servisleri kaldırken, gereç ile ilgili paketi de silmiş olabilirsin. Eğer yine görünmüyorsa plasma-pa paketini kurup oturumu kapatıp açmayı deneyebilirsin.
Panele sağ tık yap, add widgete tıkla, sol tarafta en üstte arama bölümüne audio yaz ve çıkan widgeti panele sürükle.

Şunları uygulamayı dene.

İlk komutta "E: Dpkg::Options:: paketi bulunamadı" hatası aldım. İkinci komutta herhangi bir şey yazmadı, son komutta da "E: [pulseaudio] main.c: Artalan işlem durdurulamadı: Böyle bir süreç yok" hatası aldım.

Kod:
sudo apt update; sudo apt install --reinstall -o Dpkg::Options::="--force-confask,confnew,confmiss" alsa-base alsa-utils pulseaudio

Yukarıdaki komutu deneyin, ardından aşağıdaki komutları çalıştırırsınız.

Kod:
killall pulseaudio; pulseaudio -k; rm -r ~/.config/pulse/* ; rm -r ~/.pulse*

pulseaudio -k && sudo alsa force-reload

İlk komut çalıştı, diğer komutlarda "Artalan işlem durdurulamadı: Böyle bir süreç yok" hatası aldım.

İlk komutun ardından sistemi yeniden başlatıp denediğimde ise sonuç bu oldu:

Çıktılara göre, pulseaudio arkada çalışmadığı için böyle bir uyar alıyorsun. Doğrudan pulseaudio -D & komutu ile çalıştır bakalım. Olmazsa aşağıdaki komutla çalıştır.

Kod:
pulseaudio --start &

İki komut da birkaç dakikadır "Job 1" aşamasında kalıp ilerleme sağlamadı. İlk komutu iptal ettim, ikinci komut birkaç dakikadır bekliyor.

Hata vermediyse artık pulseaudio çalışıyordur, pgrep pulse komutuyla kontrol edebilirsin, çıktısında bazı sayılar (process id) gösterecek. Yukarıda yapılanlar ile ses servislerini yapılandırma dosyaları ile birlikte sıfırlamış oldun.

Ayrıca oturumu kapatıp açmayı ya da sistemi yeniden başlatayı deneyebilirsin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…