Kubuntu Dual Boot çalışmıyor

Makaleler
2
Yer
VSCode
Öneriler üzerine Kubuntu kurdum.
Sistemimde 3 adet disk var bu diskler:
  • 500GB HDD.
  • 500GB HDD.
  • 240GB SSD.
Z170X-Ultra Gaming anakartının özelliği olan Intel RAID kullanıyorum ve iki adet HDD (500 + 500) olarak birleştiriyorum.
Kubuntu kurulumu sırasında Windows 10 ile Dual Boot yapmak istediğim için "/dev/ssd" içerisinde yeni bir bölüm oluşturdum.(Bölümü oluşturmak için var olan bölümü küçültmem gerekti.) BIOS üzerinde "Ubuntu" ve "Windows Boot Manager" olarak iki adet Boot seçeneği gözüküyor ancak ben BIOS'u açmadan direkt olarak bir ekrandan seçip yapmak istiyorum.

Hocan, onu düzeltmenin yöntemleri var. Ben çok hatırlayamadım. Bilgili arkadaşlar gelip yardımcı olurlar birazdan. Sizde eksik olan şey Grub Menüsü. Onu nasıl kuracağınızı bulabilirseniz sorun kalmaz.

C diskini tamamen temizleyip önce Windows sonrasında Kubuntu kurdum ancak sorun çözülmedi.
Sorunun RAID yüzünden olduğunu düşünüyorum ancak RAID'i bozamam içinde 1TB veri var.
Grub Menü internetten araştırıp kurmaya çalıştım ancak yinede direk sistem başlıyor menü önüme gelmiyor.

Kubuntu'dayken terminale sudo nano /etc/default/grub yazıp ekran görüntüsü atabilir misiniz?
1605099921426.png

Yemek yemeğe gitmiştim geç cevap veriyorum kusura bakmayın. GRUB_TIMEOUT değerini 5 ve GRUB_TIMEOUT_STYLE'ı hidden yerine menu yaparsanız ve sudo update-grub komutunu çalıştırırsanız GRUB gözükecektir fakat listede Windows listelenmeyebilir. Windows listelenmezse öncelikle Windows'un üzerindeki güç seçeneklerinden "Hızlı Başlatma"yı kapatın. Daha sonra tekrar sudo update-grub yazmayı deneyin. Yine listelenmezse daha önce bu sorun aşağıdaki konuda Boot Repair aracı ile çözülmüş.

Yemek yemeğe gitmiştim geç cevap veriyorum kusura bakmayın. GRUB_TIMEOUT değerini 5 ve GRUB_TIMEOUT_STYLE'ı hidden yerine menu yaparsanız ve sudo update-grub komutunu çalıştırırsanız GRUB gözükecektir fakat listede Windows listelenmeyebilir. Windows listelenmezse öncelikle Windows'un üzerindeki güç seçeneklerinden "Hızlı Başlatma"yı kapatın. Daha sonra tekrar sudo update-grub yazmayı deneyin. Yine listelenmezse daha önce bu sorun aşağıdaki konuda Boot Repair aracı ile çözülmüş.

Boot Repair problemimi çözmedi.
Hızlı başlatma seçeneğinide denedim oda çözmedi.
Mümkün ise Discord veya benzeri bir platformdan görüşebilir miyiz?

Mümkün ise Discord veya benzeri bir platformdan görüşebilir miyiz?
Technopat Sosyal kurallarında özelden yardımlaşmak yasak.(En azından yardımlaşılıyor ise de çözüm forumda belirtilmeli.) Zaten benim aklımda şu an sorununuzu çözecek başka bir fikir yok. Başka kişilerin konunuza cevap vermesini bekleyin.

Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı