Kubuntu veya Manjaro kullanılır mı?

EinstYou

Decapat
Daha fazla  
Linux kullanmak istiyorum. Eski bilgisayarımda kullanıyordum ama yeni bilgisayarımda kullanmak istediğimde bir şeyler duydum. NVIDIA ekran kartları iyi çalışmıyormuş oyunlar zor oynanıyormuş galiba bu tarz şeyler aklımda Kubuntu veya Manjaro var.

Son düzenleyen: Moderatör:
NVIDIA Linux’ta çalışıyor ama huysuz. Özellikle özel sürücülerle oynarken mızmızlanabilir. Oyun performansı Windows kadar stabil olmayabilir ama oynanmaz diye bir şey yok. Steam Proton bayağı yol kat etti, çoğu oyun oynanabilir hâlde. Ancak ayarlarla biraz haşır neşir olman gerekebilir.

Kubuntu daha stabil ve kullanıcı dostu, KDE ile geliyor, alışması kolay. Manjaro daha yeni, güncel paketlerle geliyor ama bazen bu güncellik yüzünden sistem patates olabiliyor. Çok oyun oynayacaksan ve "ben uğraşmak istemiyorum" diyorsan Kubuntu daha güvenli tercih. "Ben uğraşırım, kernel bile derlerim" kafasındaysan Manjaro olur. Ama NVIDIA varsa canını sıkacak küçük detaylara hazır ol.

Başlangıç seviyesi kullanıcı için Kubuntu kullanılır. Ama daha iyi bir deneyim için Zorin OS öneririm.

NVIDIA denildiği gibi biraz ayar gerektirir. Bunlarla uğraşmanız gerek ama oynanmaz diye bir şey yok. Linux'a fazla hakim değilseniz başlangıç dostu dağıtımlar kullanın Kubuntu daha iyi olacaktır. Ancak başka dağıtımlara da bakmanızı öneririm Pop! OS gibi.

2 dağıtımda da NVIDIA uğraştırmaz. Manjaro'nun ayarlar uygulamasından, Kubuntu'nun Ek Sürücüler uygulamasından kurulur.

Manjaro güvenilir değil ve Linux topluluğu tarafından sevilmez. Çok hata yapıyorlar ve hatalarını tekrarlıyorlar.

Kubuntu güzeldir, Canonical ne yapsa kullanılır.

Linux kullanmak istiyorum. Eski bilgisayarımda kullanıyordum ama yeni bilgisayarımda kullanmak istediğimde bir şeyler duydum. NVIDIA ekran kartları iyi çalışmıyormuş oyunlar zor oynanıyormuş galiba bu tarz şeyler aklımda Kubuntu veya Manjaro var.
Nvidia kullanmadığım için performans hakkında birşey söyleyemem ama kesinlikle Kubuntu kullanmalısın.

Şunu eklemeyi unutmuşum ben Unity de oyun geliştirmeyle ilgileniyorum. Windows 11 de kalman daha mantıklı diyorlar.

Technopat Haberler

Geri
Yukarı