Kubuntu Wifi Kırma

Makaleler
6
Yer
Montreal, QC, Canada
Arkadaşlar konuyu yazmaya başlamadan önce wifi kırma işlemini yasa dışı kullanmayacağımı kendi modemimi hackleyeceğimi, rızası olmayan/tanımadığım/istemeyen kimseye işlemi uygulayacağımı belirtmek istiyorum.

Kubuntu kullanarak wifi şifresi kırablmek için ne yapmak gereklidir? Önerebileceğiniz site var mıdır araştırma yapabilmem için ? Ayrıca Kali Linux OS için olan işlemleri Kubuntu'da yapabilir miyim? Cevaplarınız için teşekkür ederim.

Linux wifi kırma işlemine izin vermiyor diye biliyorum. Kırmaya çalışınca wifi devre dışı kalıyor. Belki root yetkisi ile yapabilirsiniz tam bilgim yok.

Öncelikle Kali Linux OS komutları kullanabilirsin.(Bazı araçlar yüklenmeli) şifre kırmak pek kolay olmaz benim bildiğim en az şifrenin 2 hanesi bilmeniz gerek mantık olarak belirli değerler girilir sistem tüm olası şifreleri bulur ve yine sistem deneme yanılma yoluyla bulur. Ayrıca bugün kendine yaparsan yarın sinirlenip başkasına yapma ihtimalin var. Eğer hoşuna giderse kötü yerlere bile gider bu yetenek.

Gitmez, öyle bir kişilik değilim açıkçası. Yine de uyarınız için teşekkür ederim. Ayrıca araçlardan kastınız nelerdir ?

Yapabilirsiniz. sudo apt install -y aircrack-ng komutuyla aircrack-ng yükleyin. Kullanımı hakkında araştırma yapmanız gerekecek. Kıracağınız ağın şifrelemesi WPA/WPA2 ise deneme yanılma yöntemi (brute force) uygulamanız gerek. Bunun için de büyük wordlist dosyalarını indirip onları kullanmanız gerekiyor.

aircrack-ng var zaten ama internette şuana kadar yaptığım araştırmalar reaver daha başarılı ve daha basit diyor, sizin düşünceleriniz nelerdir.

Wifite yazılımı.

Wi-fi şifresi kırmak hırsızlık suçuna girmiyor. Çünkü ortada çalınacak mal yok.

Başka bir suça giriyordu adını unuttum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…