Kuduz aşısı olunmalı mı?

Trilemma

Decapat
Daha fazla  
Merhaba iyi sosyaller. Ailemle bir restorantta iken içeri kedi girdi ve direk bizim masaya yöneldi. Sandalyelerin arasında gezinti. Kucağıma alıp dışarı çıkarttım. Yemekten sonra dışarıda sevdim. İkinci kez sevmek istediğim de sanırım elimden korktu ve tırmık attı. 5 dakika sonra baş parmağımın kök kısmında çok küçük bif kesik fark ettim kanama falan yoktu. Hayvan hastalıklı durmuyor çünkü epey besiliydi ki kucağımda ağırlığını hissettim. Restorantta besleniyormus sanırsam. Onun dışında epey sevecendi kucağımda iken ve severken sorun çıkartmadı ki kuduz hayvanlar huysuz olur ve sudan korkarlarmış. Su içtiğini de gördüm. Ama insan kuşkulanır ya işte. Ne dersiniz gidip aşı olmak gerekir mi?

Hocam aşı olmakta fayda var imkanınız varsa olun.

Merhaba iyi sosyaller. Ailemle bir restorantta iken içeri kedi girdi ve direk bizim masaya yöneldi. Sandalyelerin arasında gezinti. Kucağıma alıp dışarı çıkarttım. Yemekten sonra dışarıda sevdim. İkinci kez sevmek istediğim de sanırım elimden korktu ve tırmık attı. 5 dakika sonra baş parmağımın kök kısmında çok küçük bif kesik fark ettim kanama falan yoktu. Hayvan hastalıklı durmuyor çünkü epey besiliydi ki kucağımda ağırlığını hissettim. Restorantta besleniyormus sanırsam. Onun dışında epey sevecendi kucağımda iken ve severken sorun çıkartmadı ki kuduz hayvanlar huysuz olur ve sudan korkarlarmış. Su içtiğini de gördüm. Ama insan kuşkulanır ya işte. Ne dersiniz gidip aşı olmak gerekir mi?

Sağlık her şeyden önemli ne olur ne olmaz doktora gidip aşı olmanız gerekip gerekmediğini öğrenin.

Tırnaktan ziyade ısırıktan bulaşır diye biliyorum ama kediler patilerini sürekli yalar ve bu durumda salyası da patisine bulaşıyor. Sokak kedilerin keza çok kuduz olduklarını da duymadım açıkçası ve yıllarca sokaklarda kedilere bakmış biri olarak yüz kere tırnaklandım ve hatta bir kere ısırılmıştım ve sorun yaşamadım. Köpek olsa direkt aşı ol derdim ama bu durumda kafaya takacaksan yine olabilirsin.

Her ihtimale karşı aşı olun hocam.

Kedi hasta görünse tamam derdim de, su içiyor, yemek yiyor, sevdiriyor, besilide. Peşimden koşuyordu :D Eğildim yanıma yaklaştı dibime kadar geldi sevdim hiç bir şey yapmadı. Olay dün yaşandı çok çok yarın giderim sıkıntı değilde dediğim gibi kedi sağlıklı durunca gerek yok gibi geliyor bir yandan. Daha önce hasta kedi sevdiğim olmuştu kucağımda gripti. ( Evet kedileri fazla seviyorum)

Kedi hasta görünse tamam derdim de, su içiyor, yemek yiyor, sevdiriyor, besilide. Peşimden koşuyordu :D eğildim yanıma yaklaştı dibime kadar geldi sevdim hiçbir şey yapmadı. Olay dün yaşandı çok çok yarın giderim sıkıntı değil de dediğim gibi kedi sağlıklı durunca gerek yok gibi geliyor bir yandan. Daha önce hasta kedi sevdiğim olmuştu kucağımda gripti. ( evet kedileri fazla seviyorum)

Sonuç ne oldu hocam bende de aynı şekilde oldu ve kanadı biraz. aşı vurulmak istemiyorum vuruldunuzmu ?

Etmez hocam. 3 ay önce falan köpek ısırmıştı beni de. Gittim aşıya 2 doz tetonoz vurdular. 3 ya da 4 kere emin değilim kuduz aşısına gittim. Doktor hiç nerenden ısırdı küpesi var mıydı vs demeden hemen aşı dedi. Gidin olun aşınızı şansa bırakmayın.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Geri
Yukarı