Kuduz olur muyum?

GraLeiMet

Hectopat
Daha fazla  
Arkadaşlar biraz önce dışarıda bir kedi seviyordum. Bir anda elini attı. Kanama veya bir iz olmadı. Bir sorun olur mu? Sokak kedisiydi.

Pençelediyse sorun olmaz. Kanamadığına göre ısırmamış galiba.

Kuduz salya yoluyla bulaşır, bu yüzden ısırma durumu söz konusu olmalı. Düşük bir ihtimalle kedi, ısırmadan önce tırnaklarını yalamış olmalı ki bu da oldukça zor.

Kanama yoksa ve açık bir yaranın üzerini ısırmadıysa da sorun olmaz.

Sonuçta kanama olmamış çok takma kafana.

Sadece ısırma yolu ile olur diyen ve yanıltan arkadaşları takmayın. Tırnaklama ve ısırma ile olur. Ama olması için kanama olması lazım. Öteki türlü kana karışmadığı için bir sorun yoktur. Eğer kanama olursa, olduğu an hemen kolonya sıkın veya dezenfekte edin. Ardından bir doktora gidin.

Forumda sağlık kısmı olduğuna göre gereksiz değil. Çok fazlasıyla gereksiz olsa ve alakasız olsa zaten yetkili ekip onaylamazdı bile. Sağlık isimli bir konu kategorisi var. Alternatif olarak internetten okuyabilirdi ancak bu konuyu forumda da belirtebilir.

Arkadaşlar biraz önce dışarıda bir kedi seviyordum. Bir anda elini attı. Kanama veya bir iz olmadı. Bir sorun olur mu? Sokak kedisiydi.
Pençeden kuduz olmaz bence özellikle kedi ise.

Asıl Köpekler kuduz yapabilirler Isırarak, salyasıyla veya pençe dahil herhangi bir dokunma ile.

Ayrıca diğer arkadaşlara da katılıyorum özellikle Alpigo'ya.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için çerezleri kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…