Kuduz olur muyum?

Kuduz salya yoluyla bulaşır, bu yüzden ısırma durumu söz konusu olmalı. Düşük bir ihtimalle kedi, ısırmadan önce tırnaklarını yalamış olmalı ki bu da oldukça zor.

Kanama yoksa ve açık bir yaranın üzerini ısırmadıysa da sorun olmaz.
 
Sadece ısırma yolu ile olur diyen ve yanıltan arkadaşları takmayın. Tırnaklama ve ısırma ile olur. Ama olması için kanama olması lazım. Öteki türlü kana karışmadığı için bir sorun yoktur. Eğer kanama olursa, olduğu an hemen kolonya sıkın veya dezenfekte edin. Ardından bir doktora gidin.

Forumda sağlık kısmı olduğuna göre gereksiz değil. Çok fazlasıyla gereksiz olsa ve alakasız olsa zaten yetkili ekip onaylamazdı bile. Sağlık isimli bir konu kategorisi var. Alternatif olarak internetten okuyabilirdi ancak bu konuyu forumda da belirtebilir.
 
Arkadaşlar biraz önce dışarıda bir kedi seviyordum. Bir anda elini attı. Kanama veya bir iz olmadı. Bir sorun olur mu? Sokak kedisiydi.
Pençeden kuduz olmaz bence özellikle kedi ise.

Asıl Köpekler kuduz yapabilirler Isırarak, salyasıyla veya pençe dahil herhangi bir dokunma ile.

Ayrıca diğer arkadaşlara da katılıyorum özellikle Alpigo'ya.
 
Uyarı! Bu konu 5 yıl önce açıldı.
Muhtemelen daha fazla tartışma gerekli değildir ki bu durumda yeni bir konu başlatmayı öneririz. Eğer yine de cevabınızın gerekli olduğunu düşünüyorsanız buna rağmen cevap verebilirsiniz.

Bu konuyu görüntüleyen kullanıcılar

Technopat Haberler

Yeni konular

Geri
Yukarı